MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο Τατάρ μήνυσε καθηγητή γελοιογράφο που τον παρουσίασε σε κολάζ με ζουρλομανδύα

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Τατάρ μήνυσε καθηγητή γελοιογράφο – Τον παρουσίασε σε κολάζ με ζουρλομανδύα

Υπάρχει κάποιος που δεν έχει τρελαθεί με αυτή την ιστορία με τον κορωνοϊό, διερωτάται ο διευθυντής ειδήσεων της ηλεκτρονικής εφημερίδας Κίπρις ποστασί, Ρασίχ Ρεσιάτ στο σημερινό του άρθρο που αφορά την μήνυση που υπέβαλε ο «πρωθυπουργός» Τατάρ εναντίον του ακαδημαϊκού και γελοιογράφου Σενίχ Τσαβούσογλου.

Advertisement

Στο σημερινό άρθρο στην Αφρίκα, ο Αλί Κισμίρ, αρθρογράφος και πρόεδρος της συντεχνίας των εργαζομένων στον Τύπο, διερωτάται επίσης πώς είναι δυνατόν κάποιος να μηνύσει την σάτιρα.

Ο Σενίχ Τσαβούσογλου είναι καθηγητής εικαστικών τεχνών στο «πανεπιστήμιο» ανατολικής Μεσογείου στην Αμμόχωστο και μέσω των φωτογραφιών κολάζ σατιρίζει την επικαιρότητα στην τ/κ πλευρά, διεθνώς ενώ έχει κάνει εκθέσεις με τις γελοιογραφίες κολάζ με θέμα το κυπριακό γαϊδούρι, το Κυπριακό σε διάφορες φάσεις, και την Βασίλισσα Ελισάβετ της Βρετανίας.

Την περασμένη Πέμπτη το βράδυ με αφορμή την αντίδραση του «πρωθυπουργικού γραφείου» με ανακοίνωση για παράνομη – όπως έγραψε – εισαγωγή φαρμάκων στο ψευδοκράτος από την ε/κ πλευρά, μέσω της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία, μετά από πρωτοβουλία του Μουσταφά Ακιντζί, ο κ. Τσαβούσογλου ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στα ΜΚΔ φωτογραφία κολάζ του κ. Τατάρ να φορά ζουρλομανδύα και έγραψε τον τίτλο «Το αφεντικό τρελάθηκε».

Ο Ερσίν Τατάρ το βράδυ της Κυριακής, σε συνέντευξη σε διαδικτυακή εκπομπή, επιβεβαίωσε ότι κατέθεσε παράπονο στην «αστυνομία» εναντίον του κ. Τσαβούσογλου λέγοντας «δεν έχει το δικαίωμα να με βγάζει τρελό του τρελοκομείου» γιατί είναι ο «πρωθυπουργός του κράτους».

Νωρίτερα την Κυριακή, ο καθηγητής – γελοιογράφος είχε κληθεί για κατάθεση και προσήλθε με τον δικηγόρο του Τατζιάν Ρεϊνάρ που σχολίασε την ενέργεια του κ. Τατάρ λέγοντας «και ύστερα λένε πως δεν είμαστε νομαδικό κράτος» αναφορά που είχε κάνει για το θέμα των φαρμάκων από την ε/κ πλευρά ο «πρωθυπουργός» για τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί(ΣΣ: ο δικηγόρος της Αφρίκα στην υπόθεση της καρικατούρας του Ταγίπ Ερντογάν).

Αντιδράσεις υπήρξαν και από πολιτικά κόμματα ενώ ο αρχηγός του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν ζήτησε από τον Εσίν Τατάρ να επαναξιολογήσει την πράξη και ότι αυτή δεν βοηθά την δημοκρατία.

Χθες, η Αφρίκα είχε το θέμα πρωτοσέλιδο με τίτλο «Το αφεντικό τρελάθηκε» και παρομοίαζε τον Τατάρ με τον Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι κανείς τους δεν ανέχεται την σάτιρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network