MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο ρόλος ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας σε ενδεχόμενη λύση

Advertisement

Sponsored by exness

Παγκόσμια Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιθυμούν να βοηθήσουν με την παροχή τεχνικής βοήθειας για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών σε μια ενοποιημένη οικονομία μετά τη λύση του Κυπριακού – Επαφές του υφυπουργού Παρά το Προέδρων με στελέχη των δύο οργανισμών

Advertisement

Στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στις ΗΠΑ, κατόπιν πρόσκλησης της αμερικανικής Κυβέρνησης, ο κ. Πετρίδης είχε χωριστές συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Ευρώπη και την Κεντρική Αφρική Σίριλ Μούλερ και τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν στην Ουάσινγκτον.

«Εκεί συζητήσαμε την εμπλοκή των δύο οργανισμών για διεξαγωγή μελετών στα πλαίσια της προετοιμασίας επίλυσης του Κυπριακού, ούτως ώστε να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών αλλά και μια πραγματικά λειτουργική ενοποιημένη οικονομία», δήλωσε ο κ. Πετρίδης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το ΚΥΠΕ.

«Χρειάζεται τεχνογνωσία, χρειάζεται επιστημοσύνη και συζητήσαμε τις προοπτικές συνεργασίας τους δύο φορείς σε αυτά τα θέματα», πρόσθεσε.

Ο κ. Πετρίδης εξήγησε πως οι επαφές αυτές ακολουθούν την απόφαση του Ιουλίου του 2015 στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, όταν οι δύο ηγέτες εξουσιοδότησαν τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ να συντονίζει αυτή την προσπάθεια και ήδη έχει κάνει κάποιες επαφές με τους δύο οργανισμούς.

Οι δύο φορείς «αντιλαμβάνονται τη σημασία της προοπτικής επίλυσης του Κυπριακού και θέλουν πολύ να βοηθήσουν σε αυτό το ζήτημα», είπε, σημειώνοντας ότι Παγκόσμια Τράπεζα και ΔΝΤ θα παρέχουν τεχνική βοήθεια για αυτά τα θέματα.

Σημείωσε τέλος ότι στο επόμενο διάστημα αναμένονται επισκέψεις τεχνοκρατικών κλιμακίων των δύο οργανισμών.

Μετά τις επαφές του στην Παγκόσμια Τράπεζα και με το ΔΝΤ, ο κ. Πετρίδης θα συνεχίσει τις επαφές του με τμήματα της αμερικανικής κυβέρνησης.

Όπως είπε, οι συναντήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους γίνονται στο πλαίσιο ενός θεσμοθετημένου διμερούς διαλόγου για θέματα που αφορούν κυρίως τις προοπτικές συνεργασίας σε τομείς ανάπτυξης, επενδύσεων και οικονομίας.

Σημειώνεται ότι στην έκθεση του κλιμακίου του για την κυπριακή οικονομία μετά την όγδοη αξιολόγηση, το ΔΝΤ αναφέρεται στις προοπτικές επανένωσης της Κύπρου. «Ενώ είναι πολύ νωρίς να αξιολογήσουμε πώς η διαδικασία επανένωσης θα εκτυλιχτεί ή τις επιπλοκές της στις πολιτικές, η επανένωση θα μπορούσε να ωθήσει τις επενδύσεις και το εμπόριο στην Κύπρο, στηρίζοντας τη μακροχρόνια ανάπτυξη», αναφέρεται στην έκθεση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network