MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο πρώτος χειμώνας χωρίς μάσκες πιθανό να φέρει έξαρση σε ιώσεις. Τι λένε οι ειδικοί

Advertisement

Sponsored by exness

Συνύπαρξη γρίπης και covid-19 – Τι περιμένουν οι ειδικοί – Σύσταση προς ευάλωτες ομάδες – Στην Cyprus Times ο Δρ. Καραγιάννης

Πρώτες μέρες Σεπτεμβρίου και αρχίζουμε σιγά-σιγά να μπαίνουμε στην φθινοπωρινή περίοδο, ασχέτως που το θερμόμετρο παραμένει κολλημένο στα ψηλά. Με την πανδημία να βρίσκεται σε διαχειρίσιμη κατάσταση, οι ειδικοί επισημαίνουν ωστόσο πως η πανδημία θα συνεχίσει να βρίσκεται μαζί μας και το επόμενο διάστημα.

Advertisement

Μιλώντας στην Cyprus Times το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, ανέφερε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε σε εγρήγορση, ειδικότερα από τη στιγμή που θα μπούμε στην χειμερινή περίοδο χωρίς μάσκες.

Ερωτηθείς κατά πόσο προκαλεί ανησυχία η συνύπαρξη και φέτος της νόσου covid-19 με άλλες ιώσεις όπως την γρίπη, ο Δρ. Καραγιάννης εξήγησε ότι «από τη στιγμή που θα είμαστε πιο χαλαροί, υπάρχει έδαφος να διακινηθούν ιώσεις που η μετάδοσή τους είχε αποτραπεί στις αντίστοιχες προηγούμενες περιόδους, μια από αυτές και η γρίπη».

Ο Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας, υπογράμμισε πως λόγω της έκπτωσης ανοσίας που υπήρξε σε κοινά κρυολογήματα, είναι πιθανό να δούμε έξαρση σε ιώσεις που δεν είχαμε τα προηγούμενα χρόνια σε μεγάλο βαθμό, μόνο και μόνο λόγω της μάσκας την οποία είχαμε μαζί μας τα προηγούμενα τρία χρόνια.

Πρόσθεσε δε ότι συνήθως η γρίπη επηρεάζει την Κύπρο ιδιαίτερα στα τέλη Φεβρουαρίου, επομένως έχουμε χρόνο να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση σε άλλες χώρες όπου ο χειμώνας κάνει την εμφάνισή του νωρίτερα.

Όπως σημείωσε ο Δρ. Καραγιάννης δεν υπάρχει κάτι που πρέπει να μας ανησυχήσει στην παρούσα φάση, σε κάθε περίπτωση όμως επειδή πρόκειται για ιώσεις και ιδιαίτερα αυτή της γρίπης, θα ήταν φρόνιμο, ομάδες όπως ηλικιωμένοι, ανοσοκατασταλμένοι και εγκυμονούσες να προχωρήσουν σε εμβολιασμό με το σκεύασμα κατά της γρίπης.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network