MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο Πρόεδρος μίλησε… Οι μεταφορείς πείστηκαν (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

5 ώρες παρακαθόταν σε σύσκεψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με όλες τις πλευρές για την κρίση που ξέσπασε στο Λιμάνι Λεμεσού – Κατανόηση προέδρου στα προβλήματα που ταλανίζουν τους μεταφορείς – Περίοδος χάριτος 30 ημερών το μέγιστο ώστε η εταιρεία να επιλύσει τα προβλήματα της – Πείστηκαν οι μεταφορείς και… επιστρέφουν αύριο στις εργασίες τους

Advertisement

Τα όσα συζητήθηκαν με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τέθηκαν ενώπιον της Γενικής Συνέλευση των Μεταφορέων και κατά πλειοψηφία δέχθηκαν την περίοδο χάριτος των 30 ημερών και αποφάσισαν όπως αύριο στις 6 το πρωί επιστρέψουν κανονικά στις εργασίες τους.

Όσον αφορά τα εκκρεμούντα ζητήματα θα συζητηθούν εντός των επόμενων ημερών.

Τα 14 σημεία που συμφωνήθηκαν

16809835_10154467204444422_1871127762_n

16830530_10154467204529422_134858869_n

Προηγούμενη ενημέρωση

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με την προσωρινή Επιτροπή των Μεταφορέων. Όλες οι πλευρές έκαναν λόγο για εποικοδομητικό διάλογο.

Καταλυτική ήταν η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος ζήτησε από τους μεταφορείς πίστωση χρόνου 30 ημερών το μέγιστο ώστε η διαχειρίστρια εταιρεία Eurogate να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες με στόχο να επανέλθει η ομαλότητα στο Λιμάνι Λεμεσού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέδειξε κατανόηση στα προβλήματα των μεταφορέων και αφού συζήτησε με τους εκπροσώπους του όλα τα θέματα που τους ταλανίζουν, τους ζήτησε να επιστρέψουν άμεσα στις εργασίες τους.

Η προσωρινή Επιτροπή των Μεταφορέων αναμένεται να ενημερώσει εντός της ημέρας τα μέλη του Συνδέσμου ώστε να ληφθούν αποφάσεις κατά πόσο θα αποδεχτούν την έκκληση του Προέδρου και να πιάσουν αύριο δουλειά.

Ερωτηθής μετά το πέρας της σύσκεψης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για το κατά πόσο βρέθηκε η χρυσή τομή, απάντησε λακωνικά «Ελπίζω και πιστεύω ναι». Και παρέπεμψε στον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Βίκτωρα Παπαδόπουλο ο οποίος με τη σειρά του επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι αναμένεται η απόφαση από την Γενική Συνέλευση των Μεταφορέων.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στις πρωινές συσκέψεις

  • Οι μεταφορείς, όπως αναφέρθηκε, συγκαλούν αργότερα σήμερα έκτακτη Γενική Συνέλευση όπου αναμένεται να αποφασίσουν κατά πόσο θα επιστρέψουν στην εργασία τους.
  • Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το δεύτερο μέρος της σύσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τους μεταφορείς, που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο Λεμεσού.
  • Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε όπως οι αποφάσεις για τους εκτελωνιστές εφαρμοστούν άμεσα από τη Δευτέρα.
  • «Ελπίζω να βρεθεί μια θετική λύση και με τους μεταφορείς ώστε να ξεκινήσουν ακόμη και σήμερα δουλειά, αλλιώς θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στην οικονομία μας», είπε ο  Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκτελωνιστών Παντελής Χριστοδούλου.
  • Για δραματική κατάσταση, με απώλειες φρούτων στη μέση της εξαγωγικής περιόδου, μίλησε το μέλος του Συνδέσμου Συσκευαστών και Εξαγωγέων Εσπεριδοειδών και Αγροτικών προϊόντων, Τάσος Αναστασίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε συσκεψη με το Συμβούλιο Λιμενεργατών, τον Σύνδεσμο Εκτελωνιστών και εκπροσώπους της εταιρείας Εurogate, στο Διοικητήριο Λεμεσού.

  • Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ, Μάριος Τσιακκής, δήλωσε από την πλευρά του πως, αν δεν αναστραφεί η κατάσταση, κινδυνεύει να καταστραφεί η οικονομία μας και τόνισε πως αν δεν αρχίσουν άμεσα εργασία οι μεταφορείς “η χώρα θα παραλύσει”.
  • Για θετικό κλίμα και υπερβάσεις από όλους όσοι συμμετείχαν στο πρώτο μέρος της σύσκεψης έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου, υπογραμμίζοντας πως “το κλειδί βρίσκεται πλέον στα χέρια των μεταφορέων”.
  • Καθοριστικής σημασίας οι προτάσεις του Προέδρου οι οποίες χαιρετίστηκαν

screenhunter_6227-feb-18-11-33

  • Σε εξέλιξη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους Μεταφορείς
  • Κατά τις 11.00, έχει προγραμματισθεί συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο Διοικητήριο Λεμεσού, με την προσωρινή Επιτροπή των μεταφορέων.

anast-limani

  • Στη σύσκεψη παρευρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης και ο ΓΔ του Υπουργείου Αλέκος Μιχαηλίδης, μέλη του ΔΣ της Αρχής Λιμένων και ο Αναπληρωτής Λιμενάρχης, εκπρόσωποι του Συμβουλίου Λιμενεργατών, του Συνδέσμου Εκτελωνιστών και η Διεύθυνση της διαχειρίστριας εταιρείας του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων, Εurogate.
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 9.30, η σύσκεψη υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το λιμάνι Λεμεσού.
  • Οι συναντήσεις του ξεκίνησαν με τον Υπουργό Μεταφορών από τον οποίο ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις
  • Έφτασε στο Διοικητήριο Λεμεσού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΔΩ

«Πνίγηκε» στα containers το λιμάνι

Όπως είχε δηλώσει ο Διευθυντής της Eurogate, Γιώργος Πούρος, αυτή τη στιγμή έχουν συσσωρευτεί πέραν των 2.000 εμπορευματοκιβωτίων, ενώ μέχρι τη Δευτέρα που οι μεταφορείς προτίθενται να επιστρέψουν στην εργασία τους, ο αριθμός αυτός θα ξεπεράσει τα 2.800 εμπορευματοκιβώτια. Υπέδειξε δε πως «η εταιρεία είναι έτοιμη με διπλάσιο σχεδόν αριθμό μηχανημάτων να εξυπηρετήσει τους μεταφορείς, λέγοντας πως “τις πρώτες μέρες που αρχίσαμε εργασία εξυπηρετούνταν με έξι μηχανήματα, τώρα θα έχουν στη διάθεση τους 11, οπότε η ροή και η εξυπηρέτηση θα είναι πολύ πιο γρήγορη».

Χωρίς επιπλέον τέλη

Η Eurogate ενημέρωσε στο μεταξύ, τους ναυτικούς πράκτορες και ιδιοκτήτες φορτίων, πως η απόφαση της εταιρείας να μην επιβληθούν επιπλέον αποθηκευτικά τέλη μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου, παρατείνεται μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network