MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος τέλεσε στο Κάιρο το μνημόσυνο του Πατριάρχη Πέτρου

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος τέλεσε στο Κάιρο το μνημόσυνο του Πατριάρχη Πέτρου – 17 ακριβώς χρόνια μετά τον άδικο χαμό του

Τη μνήμη του Κυπρίου τη καταγωγή, Πατριάρχη Πέτρου, τίμησε σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, τελώντας το μνημόσυνό του στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου, 17 ακριβώς χρόνια μετά τον άδικο χαμό του.

Advertisement

Ήταν 11 Σεπτεμβρίου του 2004, όταν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος έχανε τη ζωή του μαζί με όλη την συνοδεία του, κατά την πτώση του μοιραίου Σινούκ στη θάλασσα του Αιγαίου, στην πορεία του προς το Άγιον Όρος, βυθίζοντας στη θλίψη την Ορθοδοξία και τον ελληνισμό.

Αποτίνοντας φόρο τιμής, μαζί με τον Μητροπολίτη Ερμουπόλεως Νικόλαο και εκ μέρους της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, ο Πατριάρχης Θεόδωρος ευχήθηκε «ο μακαριστός Πατριάρχης Πέτρος να είναι αναπαυμένος στην αιωνότητα, καθώς το έργο που ονειρεύτηκε πραγματοποιείται. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορώ να του προσφέρω», πρόσθεσε συγκινημένος.

«Ο Πατριάρχης Πέτρος ήταν γέννημα-θρέμμα της Κύπρου. Και τον ευχαριστούμε», κατέληξε.

Στην επιμνημόσυνη τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της ελληνικής και της κυπριακής Πρεσβείας στο Κάιρο και παρακολούθησε πολύς κόσμος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network