MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο Παγκράτιος Μερακλής στη CT εν αναμονή απόφασης για άρση αργίας. «Η δικαίωση έρχεται από το Θεό» (video)

Advertisement

Sponsored by exness

Λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου για το θέμα της αργίας του, ο Παγκράτιος Μερακλής μιλά στη Cyprus Times. Για το τότε και το σήμερα. Τα γεγονότα του 1996 που τον πλήγωσαν και από τα οποία προκλήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην εκκλησία του τόπου. Τη ζωή του σήμερα στη Φλάσου, τι περιμένει και ελπίζει. Στέλνει μήνυμα αγάπης και συγχώρεσης και εξηγεί ότι το μόνο που ζητά είναι να του δοθεί η δυνατότητα να λειτουργεί στην εκκλησία κάποιου χωριού.

Συνέντευξη: Μικαέλα Κουλλέ
Κινηματογράφηση, Επιμέλεια-Μοντάζ: Μάρκος Παναγιώτου – Αλίκη Πασιαλή

Η υπόθεση του Παγκράτιου Μερακλή χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της εκκλησίας της Κύπρου. Ένα σκάνδαλο που πάει πίσω στο 1996. Ο ίδιος επιμένει στα όσα είχε κατά καιρούς καταγγελίλει περί σκευωρίας σε βάρος του. Περιμένει και ελπίζει σε άρση της αργίας του.

Advertisement

Ζει σήμερα στη Φλάσου, κοντά στη φύση και τα ζώα του. Και από κει στέλνει μήνυμα αγάπης. Και συγχώρεσης.

Ο Παγκράτιος Μερακλής, μιλά στη Cyprus Times με αφορμή την απόφαση να επανεξετάσει η Ιερά Σύνοδος το θέμα της αργίας στην οποία τέθηκε. Από το 1998 βρίσκεται σε επ’ αόριστον αργία με απόφαση της τότε Ιεράς Συνόδου με την αιτιολογία ότι ήταν φορέας του AIDS.

Η εκλογή στο μητροπολιτικό θώκο και τα επεισόδια

Το 1996 εξελέγη Μητροπολίτης με 96%, ωστόσο η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε επειδή ενώπιον της τότε Ιεράς Συνόδου κατατέθηκαν πληροφορίες ότι ήταν ομοφυλόφιλος.

Τα γεγονότα που ακολούθησαν γνωστά. Κύμα οργής ξέσπασε στον λαό. Οι διαμαρτυρίες έξω από την Αρχιεπισκοπή σημαδεύτηκαν τότε από σοβαρά επεισόδια, όταν έσπασε ο αστυνομικός κλοιός με κάποιους υποστηρικτές του Παγκράτιου να εισέρχονται στον περίβολο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη. Δύο χρόνια αργότερα, το 1998, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου και μετά από διασπορά φημών ότι είναι φορέας του AIDS ο Παγκράτιος Μερακλής τέθηκε σε αργία.

Ο ίδιος από τότε απέρριψε τα περί ομοφυλοφιλίας και αφού παραδέχθηκε τελικά ότι είναι φορέας του AIDS, το απέδωσε σε σκευωρία εναντίον του. Θέση στην οποία εμμένει μέχρι σήμερα.

 

Τι περιμένει από την Ιερά Σύνοδο

Τι περιμένει όμως σήμερα ο Παγκράτιος Μερακλής από την εκκλησία; Όπως εξηγεί στη δημοσιογράφο Μικαέλα Κουλλέ, η δικαίωση δε θα έρθει από την Ιερά Σύνοδο αλλά από τον Θεό. «Εκείνος είναι ο κριτής» λέει και ελπίζει ότι σήμερα οι συνθήκες είναι οι κατάλληλες για εκείνον.

Θέλει μόνο να επιστρέψει στην εκκλησία και να λειτουργεί. «Η εκκλησία είναι χώρος αγάπης».

Στο ερώτημα αν έχει δώσει συγχώρεση, απαντά ότι εμείς οι χριστιανοί πρέπει να συγχωρούμε.

Δείτε την συνέντευξη που παραχώρησε στη Cyprus Times και τη δημοσιογράφο Μικαέλα Κουλλέ στο πιο κάτω βίντεο:

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network