MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού τίμησε τους εθελοντές του

Advertisement

Sponsored by exness

Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού τίμησε τους εθελοντές του – «Οι εθελοντές αποτελούν το καλύτερο κομμάτι αυτής της πόλης» δήλωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού

Το πνεύμα του εθελοντισμού και την προσφορά δεκάδων ομάδων ανθρώπων που συνέβαλαν στην φετινή επιτυχία του, τίμησε το βράδυ της Πέμπτης ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού, με το Δήμαρχο Νίκο Νικολαΐδη να δηλώνει ότι οι εθελοντές αποτελούν το καλύτερο κομμάτι αυτής της πόλης.

Advertisement

Σε χαιρετισμό του, ο κ.Νικολαϊδης ανέφερε πως η συγκινητική αυτή εκδήλωση «αναδεικνύει ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού, τον εθελοντισμό» προσθέτοντας ότι ο πιο τιμητικός τίτλος για την πόλη δεν είναι αυτός της οικονομικής ή αθλητικής ή πολιτιστικής πρωτεύουσας του τόπου, αλλά «ο πιο τιμητικός τίτλος είναι ότι είναι η πρωτεύουσα του εθελοντισμού στην Κύπρο».

«Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για όλους μας ο φετινός μαραθώνιος, γιατί έπρεπε να καταφέρουμε να συνεχίσουμε μια πετυχημένη πορεία και να δώσουμε εκείνη τη δυναμική που να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο», συνέχισε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επιτυχία ήταν απόλυτη.

Αυτή η επιτυχία, πρόσθεσε, οφείλεται στα συστατικά εκείνα στοιχεία που έκαναν τον μαραθώνιο Λεμεσού να είναι αυτό που είναι σήμερα, είπε, «μια πανέμορφη πόλη που τον φιλοξενεί και μια πανέμορφη διαδρομή δίπλα από τη θάλασσα, μια ισχυρή υποστήριξη από τους φορείς της πόλης – Δήμο Λεμεσού, ΕΜΕΛ και ΕΤΑΛ – μια διοργανώτρια εταιρεία με εμπειρίες, με επαγγελματισμό, με ζέση, η οποία κάθε χρόνο βελτιώνεται, οι ισχυροί υποστηρικτές, αλλά το πιο καθοριστικό στοιχείο είναι οι εθελοντές, χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσε να διοργανωθεί κανένας μαραθώνιος».

Ευχαριστώντας τους εθελοντές, ο Δήμαρχος Λεμεσού ανέφερε πως αποτελούν «το καλύτερο κομμάτι αυτής της πόλης» και εξέφρασε την προσδοκία του ότι «και οι επόμενοι μαραθώνιοι θα μείνουν στην ιστορία».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΒΕΛ, Ανδρέας Τσουλόφτας, ευχαρίστησε τους εθελοντές και τη διοργανώτρια εταιρεία «για τον επαγγελματισμό και την άψογη διοργάνωση του φετινού ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού».

Διαβεβαίωσε, τέλος, πως τόσο ο Δήμος, το ΕΒΕΛ και η ΕΤΑΛ «θα είμαστε δίπλα σας και θα σας στηρίξουμε για ακόμα καλύτερους μαραθώνιους».

Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του ΔΣ της διοργάνωσης και της Eleven Blue Events, Σπύρος Σπύρου, ανέφερε ότι μέσα από αυτήν την εκδήλωση, που καθιερώθηκε πριν από έξι χρόνια, ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού εκφράζει τις οφειλόμενες ευχαριστίες του και τιμά «τους αφανείς του ήρωες, τους εθελοντές του».

Λέγοντας πως δύσκολα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί, εκ πρώτης όψεως, ότι χωρίς τους εθελοντές δεν γίνονται επιτυχημένοι μαραθώνιοι, υπέδειξε πως «αυτοί είναι που φροντίζουν για την ασφάλεια, για την υγεία, για την τροφοδοσία, για τη στήριξη και υποδοχή των δρομέων, για την επικοινωνία μας και τον συντονισμό των ενεργειών μας». «Αυτοί, που ξέροντας πόσο σημαντικοί είναι, έδειξαν την ευσυνειδησία τους, αψηφώντας τον καιρό, τη βροχή και το κρύο που είχαμε στις 18 και 19 Μαρτίου και ήταν όλοι στο πόστο τους», συμπλήρωσε.

Ανέφερε δε ότι φέτος ο αριθμός των εθελοντών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και γι αυτό η διοργάνωση ζήτησε από τον χορηγό εθελοντισμού, την McDonalds Κύπρου, να διακόψει τα διαφημιστικά σποτ για έλκυση άλλων εθελοντών.

«Οργανώνουμε τον μαραθώνιο, όχι μόνο επαγγελματικά, αλλά μέσα από την καρδιά μας, με τη ψυχή μας, με όλη μας τη δύναμη, να προσφέρουμε κι εμείς στην πόλη, όπως μας έδωσαν το παράδειγμα οι εθελοντές μας», συμπλήρωσε.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν περί τις 35 ομάδες εθελοντών, όπως η Αστυνομία, η Πολιτική Άμυνα, ο ΟΚΥπΥ, το αθλητικό γραφείο και υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού, διασωστικές ομάδες, όμιλοι ποδηλατών και μοτοσικλετιστών, φοιτητές, συνδικαλιστικές οργανώσεις, αθλητικοί σύλλογοι, αλλά και μεμονωμένα άτομα.

Παράλληλα, τιμήθηκαν ιδρύματα τα οποία ενισχύθηκαν και φέτος οικονομικά, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της διοργάνωσης, όπως το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, οι «Μικροί Ήρωες» και ο ΠΑΣΥΚΑΦ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network