MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο όχλος «πλήγωσε» τη Δημοκρατία. Ντροπή και ολιγωρία

Advertisement

Sponsored by exness

Εξαγριωμένος όχλος τα έκανε γης μαδιάμ – Ζημιές, καμένα οχήματα, τραυματίες αστυνομικοί – Μικρός αριθμός συλλήψεων – Στο επίκεντρο τα περί ολιγωρίας στην ανταπόκριση της Αστυνομίας – Ζήτησε έκθεση γεγονότων η Υπουργός Δικαιοσύνης – Καθολική καταδίκη των επεισοδίων – Προηγήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Προεδρικό – Επεισόδια και έξω από το Προεδρικό – Στο όνομα της… αντίδρασης στα μέτρα και τους εμβολιασμούς

Ο όχλος «πλήγωσε» ξανά την ελευθεροτυπία…

Advertisement

Επεισόδια ντροπής το βράδυ της Κυριακής στο Συγκρότημα «ΔΙΑΣ» που κρούουν κώδωνα κινδύνου στους αρμοδίους ότι κάποιοι έχουν πλέον καταστεί επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο.

Μαινόμενοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν αρχικά στον προαύλιο χώρο του συγκροτήματος, έβαλαν φωτιά στην πύλη και έκαψαν οχήματα των εργαζόμενων. Πέταξαν πέτρες και τσιμετομπλόκ. Εν συνεχεία εισέβαλαν στο κτίριο και τα έσπασαν όλα.

Την ώρα που ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου του Σίγμα Νέστορας Βασιλείου μετέδιδε τα όσα ντροπιαστικά λάμβαναν χώρα στο συγκρότημα, εργαζόμενοι διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο και έβλεπαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Η καταδίκη για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο «όνομα» των εμβολιασμών και των μέτρων, καθολική.

Η επόμενη μέρα φέρνει άπαντες προ των ευθυνών τους.

Εργαζόμενοι στο συγκρότημα καταγγέλλουν ολιγωρία στην ανταπόκριση της Αστυνομίας επί τόπου, παρόλο που είχαν ενημερώσει από πριν ότι ο σταθμός δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα για άφιξη οργισμένου πλήθους στο σημείο.

Σημειώνεται ότι χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί από το απόγευμα έξω από το Προεδρικό προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ κατά της πανδημίας.

Μετά την επίθεση στο συγκρότημα «ΔΙΑΣ», το εξαγριωμένο πλήθος μετέβη ξανά έξω από το Προεδρικό όπου προκλήθηκαν νέα επεισόδια. Έριξαν πέτρες, έκαψαν καλάθους ενώ έγιναν και συμπλοκές με μέλη της αστυνομικής δύναμης.

Ζήτησε έκθεση γεγονότων η Υπουργός Δικαιοσύνης 

Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός πέντε αστυνομικών, δύο εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Μέχρι αργά χθες είχαν γίνει τέσσερις συλλήψεις, ενώ η Υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε έκθεση γεγονότων για τα όσα έλαβαν χώρα.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας, έκανε λόγο για βαρβαρότητα και λεηλασία. «Εμείς σήμερα ως αστυνομία είχαμε ως αποστολή να διαφυλάξουμε και να αστυνομεύσουμε την εκδήλωση στο Προεδρικό. Κάποια στιγμή μερίδα αναχώρησε από εκεί. Δυστυχώς ο αριθμός των ατόμων που έφτασαν στο σταθμό ήταν μεγάλος».

Αρχηγός: Μπορούσαμε να έχουμε περισσότερη δύναμη 

Ερωτηθείς κατά πόσον υπήρξε πληροφορία ότι κάποιοι θα έκαναν επεισόδια, ο Στέλιος Παπαθεοδώρου απάντησε αρνητικά.

«Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερο κόσμο» είπε ο Αρχηγός κληθείς να σχολιάσει τα περί ολιγωρίας. Δεν υπήρχε πληροφόρηση ότι οι διαδηλωτές θα έφταναν στο ΣΙΓΜΑ είπε.

Καθολική καταδίκη…

Τα ντροπιαστικά επεισόδια καταδίκασε με γραπτή δήλωση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Βουλής, ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος. Άπαντες διαμηνύουν ότι τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά. Το ερώτημα όμως ένα; Γιατί δεν υπήρξε πρόληψη; 

«Τα πρωτοφανή επεισόδια απόψε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και τα οποία κορυφώθηκαν με την αναίτια και επικίνδυνη επίθεση εναντίον του συγκροτήματος  «Δίας» συνιστούν  πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό. Απειλήθηκαν ζωές και καταστράφηκαν περιουσιακά στοιχεία. Κυρίως, όμως, τα περιθωριακά στοιχεία νόμισαν ότι θα εκβιάσουν τη Δημοκρατία μας.

Το κράτος δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται από  κανέναν, πόσω μάλλον από άτομα, τα οποία επικαλούμενα παράλογες θεωρίες συνωμοσίας προσπαθούν να οδηγήσουν τη χώρα στον Μεσαίωνα. Το συντεταγμένο κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η Δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια έξαλλων και ανεύθυνων πολιτών» αναφέρεται στη δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη. 

Σημειώνεται πως η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Συγκρότημα Δίας σήμερα η ώρα 11:45 το πρωί.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network