MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

O νέος χρωματισμός στο CovScan. Τι αλλάζει και ποιοι θα χρειάζονται δύο κωδικούς στον έλεγχο

Advertisement

Sponsored by exness

O νέος χρωματισμός στο Covscan – Τι αλλάζει και ποιοι θα χρειάζονται δύο κωδικούς στον έλεγχο – Από 18 Δεκεμβρίου αλλαγές στον έλεγχο με βάση το νέο διάταγμα

Νέος χρωματισμός εισάγεται στον έλεγχο των safe pass με την εφαρμογή Covscan Cyprus μετά και τις τελευταίες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για σκοπούς ελέγχου.

Advertisement

Από τις 18 Δεκεμβρίου, πέρα από το πράσινο (έγκυρο πιστοποιητικό που αφορά νόσηση ή εμβολιασμένους), κόκκινο (άκυρο πιστοποιητικό) κίτρινο (έγκυρο που αφορά αρνητικό rapid test),  και μπλε (έγκυρο που αφορά αρνητικό PCR τεστ), εισάγεται και ο μωβ χρωματισμός.

Όπως μας εξήγησε αρμόδια πηγή από το Υπουργείο Υγείας, ο μωβ χρωματισμός θα αφορά όσους έλαβαν 1 δόση του εμβολίου όπου με βάση το σχετικό διάταγμα θα δείχνει πως το εν λόγω πρόσωπο θα πρέπει να φέρει μαζί του και αρνητική εργαστηριακή εξέταση.

Εδώ δημιουργείται ένα θέμα, καθώς ουσιαστικά οι πολίτες που εμπίπτουν στην πιο πάνω κατηγορία, θα πρέπει να έχουν δύο QR codeς. Το δεύτερο θα πιστοποιεί την αρνητική εξέταση (μπλε ή κίτρινο).

Όσον αφορά τους υπόλοιπους χρωματισμούς αυτοί μένουν ως έχουν.

Πράσινο: το πιστοποιητικό είναι «Έγκυρο» και σημαίνει ότι ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει από τη νόσο Covid19.

Κίτρινο: το πιστοποιητικό είναι «Έγκυρο» και σημαίνει πως ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει υποβληθεί σε εργαστηριακή εξέταση (antigen rapid test) με αρνητικό αποτέλεσμα.

Μπλε: Το πιστοποιητικό είναι «Έγκυρο» και σημαίνει πως ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει υποβληθεί σε εργαστηριακή εξέταση (PCR) με αρνητικό αποτέλεσμα.

Κόκκινο: το πιστοποιητικό είναι «Μη έγκυρο».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal