MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο μικρός Αντώνης επιστρέφει στην Κύπρο!

Advertisement

Sponsored by exness

Ολοκληρώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μεγάλο ταξίδι του δίχρονου αγοριού

Τέλη του φετινού καλοκαιριού η κυπριακή κοινωνία ένωνε τις δυνάμεις της για να βοηθήσει τον μικρό Αντώνη. Το αγοράκι με το υπέροχο χαμόγελο έπρεπε να φύγει άμεσα για τη Βοστώνη ώστε να του χορηγηθεί θεραπεία για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου 1,μια σπάνια, εκφυλιστική και καταληκτική νόσο με μέσο προσδόκιμο επιβίωσης χωρίς θεραπεία τα 2 χρόνια, από την οποία πάσχει. Το πρόβλημα ήταν ότι η θεραπεία θα στοίχιζε 2 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement

Η κινητοποίηση ήταν άμεση, μαζική και κυρίως συγκινητική. Παρόλα αυτά το Υπουργείο Υγείας έλαβε δράση και η Κυβέρνηση τελικά πρόσφερε τα χρήματα που χρειάζονταν. Συνολικά τελικά στοίχισε γύρω στα 2,6 εκατομμύρια ευρώ.

Ο μικρούλης τα μεσάνυχτα της 22ης Σεπτεμβρίου μπήκε στο αεροπλάνο και μαζί με τους γονείς του έκανε το μεγάλο ταξίδι. Η θεραπεία ξεκίνησε τέσσερις μέρες μετά και διήρκησε μέχρι το τέλος του μήνα. Τα νέα που έφθαναν από την Αμερική σκορπούσαν χαμόγελα καθώς η κατάσταση της υγείας του μικρούλη είχε αρχίσει να βελτιώνεται. Μάλιστα οι γιατροί εμφανίστηκαν πολύ ενθουσιασμένοι με το δίχρονο αγόρι καθώς είναι το δεύτερο παιδί που λαμβάνει την συγκεκριμένη θεραπεία.

Οι γονείς του μικρού δεν παρέλειψαν σε αρκετές περιπτώσεις να εκφράσουν τις ευχαριστίες αλλά και την ευγνωμοσύνη τους για τη συμπαράσταση που βρήκαν στο πρόσωπο αγνώστων, μέχρι τότε, ανθρώπων που τους συμπαραστάθηκαν.

Το μεγάλο ταξίδι ολοκληρώνεται αύριο. Ο μικρός μαζί με την οικογένεια του επιστρέφει στην Κύπρο και δηλώνουν «γεμάτοι γνώσεις, εμπειρίες, δυνατά συναισθήματα μα και συγκινημένοι για την οικογένεια που αφήνουμε πίσω μας. Η οικογένεια του Κυρίου Κρις και της Κυρίας Τζούλιας από τη Λευκωσία και μόνιμοι κάτοικοι Βοστώνης που έσπευσαν από την πρώτη μέρα να μας βοηθήσουν. Ο φίλος μας ο Άνθος, ο νέος αυτός επιστήμονας από τη Λευκωσία που ζει και εργάζεται στη Βοστώνη και αποκαλεί τον Αντώνη “τιτανοτεράστιο”. Η Ελένη μας, ο φύλακας άγγελός μας από τη Λάρνακα και μόνιμη κάτοικος Βοστώνης. Θα μας λείψετε οικογένεια. Καλή αντάμωση.»

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal