MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο μέχρι χθες «συμπατριώτης» μας Τζο Λόου και οι αγορασμένοι έρωτες

Advertisement

Sponsored by exness

Ο μέχρι χθες «συμπατριώτης» μας Jho Taek Low, μπορεί να μην έχει Κυπριακό Διαβατήριο αλλά έχει το «διαβατήριο» που ανοίγει όλες τις πόρτες. Πολλά χρήματα, κλεμμένα και αρκετά για να παραμένει κρυμμένος σε κάποια ασιατική χώρα. Εικάζεται πως βρίσκεται στη Κίνα.

Του Μανώλη Καλατζή

Advertisement

Μπορεί να λένε ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία, αλλά τα πολλά και κλεμμένα λεφτά… μπορούν να εξασφαλίσουν την ικανοποίηση της ματαιοδοξίας. Αυτό το γνώριζε πολύ καλά ο Jho Taek Low, ο οποίος φρόντισε να ζήσει το χλιδάτο όνειρό του έχοντας στο πλάι του διάσημες, όμορφες και περιζήτητες γυναίκες. Όπως κάθε απατεώνας που «σέβεται τον εαυτό του», είχε φροντίσει να αγοράσει και ένα κυπριακό διαβατήριο ώστε να μπορεί να διακινείται σε όλο τον κόσμο ως Ευρωπαίος πολίτης. Φαίνεται πως ταυτόχρονα είχε αγοράσει και την κάλυψη κάποιων ώστε μέχρι χθες να είναι Κύπριος υπήκοος. Μαζί με το διαβατήριο είχε «αγοράσει» και την ευλογία της Εκκλησίας, δίνοντας στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο δύο επιταγές ύψους €310.000 ευρώ για να ενισχύσει την Ιερατική Σχολή και ένα εκκλησιαστικό μουσείο της Αρχιεπισκοπής.

Υπερπολυτελή κότερα, έργα τέχνης, κοσμήματα, μυθικά πάρτι, υψηλές γνωριμίες… όλα αγορασμένα και «κερασμένα» από τους πάμφτωχους Μαλαισιανούς οι οποίοι ακόμα τον ψάχνουν!

«Ιουλιέτα» με την ώρα

Το διάσημο μοντέλο και ηθοποιός Emily Ratajkowski αποκάλυψε το μυστικό του «καρδιοκατακτητή» Jho Low. Μάλλον επιβεβαίωσε το μυστικό, το οποίο δεν είναι και τόσο μυστικό. Μπορούσε να έχει δίπλα του σχεδόν όποια γυναίκα ήθελε, αρκεί να πλήρωνε το κατάλληλο ποσόν. Η ταρίφα της Ratajkowski για να τον συνοδέψει στο Super Bowl, τον ετήσιο αγώνα πρωταθλήματος του National Football League (NFL) στις ΗΠΑ, ήταν $25.000. Η 32χρονη Ratajkowski, παντρεμένη πλέον και μητέρα, έκανε την αποκάλυψη στο βιβλίο της με τίτλο «My Body». Δεν αναφέρει ποια χρονιά πληρώθηκε για να συνοδεύσει τον Low, αλλά έγραψε πως βρισκόταν σε πλήρη σύγχυση γιατί δεν γνώριζε τι ακριβώς έπρεπε να κάνει και με ποιον θα έπρεπε να επικοινωνήσει ο ατζέντης της για να της πουν τι ώρα έπρεπε να φύγει. Το μόνο που γνώριζε ήταν ότι πληρωνόταν με την ώρα και έτσι βρισκόταν με τα μάτια καρφωμένα στο ρολόι καθώς, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο χρόνος στην κυριολεξία ήταν χρήμα. Ο Jho Low δεν έδειχνε να έχει πρόβλημα με τα χρήματα τα οποία επένδυε στη μεγάλη ζωή, έχοντας ίσως συναίσθηση της προσωρινότητας, αφού μετά από λίγα χρόνια ήταν καταζητούμενος σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Χρύσωσε τη Miranda

Ο μεγάλος έρωτας του Jho Low υπήρξε το μοντέλο της Victoria Secret Miranda Kerr. Θεώρησε πως η ευκαιρία του ήταν ο χωρισμός της Αυστραλής καλλονής με τον ηθοποιό Orlando Bloom. Άρχισε να τη βομβαρδίζει με τόνους από τριαντάφυλλα, για να συνεχίσει με κοσμήματα και έργα τέχνης, που λύγισαν την Miranda Kerr. Στις 14 Φεβρουαρίου του 2014, ο Low, θέλοντας να επιβεβαιώσει ότι ο έρωτας θέλει πράξεις, έστειλε για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ένα διαμάντι 12 καρατίων σε σχήμα καρδιάς με χαραγμένα τα αρχικά της. Η σχέση τους διατηρήθηκε πνιγμένη στο πάθος, στο χρήμα και τα διαμάντια. Σε μία από τις κρουαζιέρες τους στη Μεσόγειο με το υπερπολυτελές γιοτ του Low της χάρισε επίσης ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με διαμάντια 11 καρατίων, ένα ασορτί κολιέ, δαχτυλίδι και βραχιόλι, και ένα μενταγιόν με διαμάντια 9 καρατίων.

Ο Low δεν ήταν από τους άνδρες που θα άφηνε απλώς την οδοντόβουρτσά του στο μπάνιο του σπιτιού της συντρόφου του για να δηλώσει την παρουσία του στη ζωή της. Ήταν πιο ευρηματικός. Παρήγγειλε ένα ακρυλικό διαφανές πιάνο που η αξία του υπολογίζεται στο $1.000.000 και το έστειλε στη βίλα της Miranda στο Μάλιμπου. Το μοναδικό κομμάτι που κατασκευάστηκε μετά από ειδική παραγγελία, τοποθετήθηκε στο καθιστικό και αποτελούσε ντεκόρ σε φωτογραφίσεις και συνεντεύξεις του νεαρού μοντέλου.

Όταν οι αμερικανικές αρχές ανέλαβαν να ανακτήσουν μέρος των περιουσιακών στοιχείων που είχε αποκτήσει ο Low με τα κλεμμένα χρήματα από επενδυτικό ταμείο της Μαλαισίας, η Miranda Kerr παρέδωσε αυτοβούλως κοσμήματα και δώρα αξίας $9.000.000 που είχε δεχθεί κατά τη διάρκεια της σχέσης της με τον Μαλαισιανό καταζητούμενο. Ένα μήνα νωρίτερα, είχε παντρευτεί τον πολυεκατομμυριούχο ιδρυτή του Snapchat Evan Spiegel.

Το διαφανές πιάνο είχε μεταφερθεί σε εξωτερικό χώρο του σπιτιού και για να προστατευθεί χτίστηκαν γύρω του τοίχοι… Κρίθηκε πως θα ήταν πολύ επικίνδυνο να γκρεμιστούν για να κατασχεθεί, αφού το κόστος ήταν υψηλό.

Μάχη σαμπάνιας για Paris

O Jho Low σπούδασε στο περίφημο Harrow School του Λονδίνου και αργότερα στο Wharton School του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. Εκείνη την περίοδο ήταν ερωτευμένος – εκ του μακρόθεν –  με την κοσμική κληρονόμο (και πλέον νυμφευμένη) Paris Hilton. Μάλιστα, το πρώτο αποτυχημένο κινηματογραφικό εγχείρημα της Hilton το είχε δει δεκάδες φορές, υποχρεώνοντας τους φίλους του να παρακολουθούν μαζί την ταινία.  Η επιθυμία του να την γνωρίσει έγινε πραγματικότητα όταν άρχισαν να εισρέουν στους τραπεζικούς του λογαριασμούς εκατομμύρια δολάρια που εξασφάλιζε υπεξαιρώντας χρήματα από το επενδυτικό ταμείο της Μαλαισίας.

Τον Νοέμβριο του 2009, ο Low επικοινώνησε με τον μάνατζερ της Paris Hilton για να διευθετήσει την παρουσία της σε πάρτι που θα έκανε. Το αντίτιμο, λένε άνθρωποι που γνωρίζουν, ήταν $100.000 για να πειστεί να παραστεί η χρυσή κληρονόμος της αλυσίδας ξενοδοχείων. Όταν η Paris γιόρταζε τα 29α γενέθλιά της τον Ιούλιο του 2010, ο Low ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων σε κλαμπ στο Λας Βέγκας. Προφανώς δεν μπορούσε να πάει με άδεια χέρια και δώρισε στην Paris ένα ρολόι Cartier. Της έδωσε επίσης μάρκες αξίας $250.000 για να παίξουν μαζί τυχερά παιχνίδια στο καζίνο.

Η κορυφαία στιγμή της σχέσης του Jho Low με την Paris Hilton ήταν σε ένα πάρτι στο κλαμπ Les Caves du Roy στο Σαν Τροπέ στην Γαλλία. Οι φήμες λένε πως πλήρωσε $1.000.000 για να εξασφαλίσει την παρέα της Paris Hilton, κάτι που η ίδια διέψευσε λέγοντας πως είναι φίλοι… αν και o Jho Low είναι αρκετά γεναιόδωρος. Σε εκείνο το πάρτι ξόδεψε $2.300.000 για σαμπάνιες σε έναν διαγωνισμό με τον πρώην σύντροφο της Paris Hilton για το ποιος θα ανοίξει τα περισσότερα μπουκάλια Crystal. Νικητής αναδείχθηκε ο Jho Low ο οποίος φιλοξένησε στο κότερό του την Paris Hilton, η οποία μάλιστα φρόντισε να φωτογραφηθεί τόπλες, αποζημιώνοντας τους παπαράτσι που ακολουθούσαν.

Οι διάσημοι «φίλοι»

Το 2012, για να γιορτάσει τα 31α γενέθλιά του, προσκάλεσε 300 άτομα σε ένα πάρτι στο Λας Βέγκας που ονομάστηκε «μητέρα όλων των πάρτι». Έστησε μία γιγαντιαία σκηνή σε έναν άδειο χώρο πέντε στρεμμάτων, με ένα τεράστιο μπαρ σκαλισμένο από πάγο. Μεταξύ των προσκεκλημένων, πολλοί εκ των οποίων δεν γνώριζαν καν τον Low, ήταν η Britney Spears, o Κορεάτης τραγουδιστής Psy, ο Leonardo DiCaprio, o ηθοποιός Jamie Foxx, η Paris Hilton, ο Kanye West, η Kim Kardashian, ο Robert De Niro, ο Benicio Del Toro και ο πρωταθλητής κολύμβησης Michael Phelps.

Η Britney Spears λέγεται ότι πληρώθηκε $1.000.000 για να τραγουδήσει το Happy Birthday.

Στα δώρα γενεθλίων του, τα οποία φέρεται να είχε αγοράσει ο ίδιος, περιλαμβάνονταν τρεις ειδικές εκδόσεις της μοτοσυκλέτας Ducati και ένα  αυτοκίνητο Bugatti Veyron αξίας $2.500.000.

«Αυτοδημιούργητος» απατεώνας

Ο Jho Low για όσους ακόμα δεν γνωρίζουν κατηγορείται για κλοπή δισεκατομμυρίων στο μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στη Μαλαισία. Σύμφωνα με έγγραφα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ υπεξαιρέθηκαν από το 1Malaysia Development Berhad, ένα ταμείο που δημιουργήθηκε για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης στη Μαλαισία. Ο Low θεωρείται ο εγκέφαλος πίσω από το σχέδιο υπεξαίρεσης, έναν ισχυρισμό που αρνείται σταθερά. Για το σκάνδαλο έχει καταδικαστεί ήδη σε φυλάκιση 12 ετών ο πρώην πρωθυπουργός της Μαλαισίας. Έχει διαπιστωθεί ότι μεγάλο μέρος των χρημάτων μεταφέρθηκε μέσα από εταιρείες – κέλυφος σε λογαριασμούς του ίδιου του Low, της οικογένειάς του, αλλά και μελών της οικογένειας του πρώην Πρωθυπουργού της Μαλαισίας. Σε αυτή την απίστευτη ιστορία ενεπλάκη και η Κύπρος με την πολιτογράφιση του, την οποία είχε αναλάβει εταιρεία που ανήκε στον  πρώην γαμπρό του πρώην Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη. Στην υπόθεση είχε παρέμβει ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος με επιστολή του προς τον τότε υπουργό εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network