MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Ο Μαμαλικόπουλος πλήρωσε με ναρκωτικά τον 38χρονο». Άλλες 8 ημέρες κράτηση (video)

Advertisement

Sponsored by exness

Ξανά ενώπιον Δικαστηρίου ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος και ο 38χρονος επίδοξος εκτελεστής της Αγίας Νάπας – Ο 38χρονος που τελεί υπό κράτηση, ενέπλεξε εαυτόν αλλά και τον ισοβίτη Μαμαλικόπουλο και στην υπόθεση απόπειρας φόνου κατά του «Μαύρου» στη Λάρνακα – Δεν παραδέχεται τίποτα ο Μαμαλικόπουλος – Αναζητούν τον προμηθευτή τον όπλων – Συνεχίζει τις έρευνες η αστυνομία – Αναζητούν όπλο στη Λάρνακα – Τελευταίο διάταγμα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και μετά καταχώρηση των υποθέσεων ενώπιον της δικαιοσύνης

Ενώπιον Δικαστηρίου οδηγούνται εκ νέου οι δυο συλληφθέντες για το «τυφλό» χτύπημα σε καφετερία στην Αγία Νάπα και την απόπειρα φόνου κατά του «Μαύρου» που διαπράχθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στη Λάρνακα. Οι αρχές σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times αναμένεται σήμερα να αιτηθούν την περαιτέρω κράτησή τους και όχι ακόμη την καταχώρηση των υποθέσεων, κάτι που θα πράξουν σε μεταγενέστερο στάδιο. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα αυτό θα γίνει με την εκπνοή του νέου διατάγματος προσωποκράτησης με ένα κοινό φάκελο.

Advertisement

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Η Cyprus Times σας μεταφέρει τα κυριότερα σημεία από τη διαδικασία

Ανανέωση της κράτησης του για 8 ημέρες
Δεν έφερε ένσταση για την κράτηση του ο κατηγορούμενος
Με αλεξίσφαιρο στο δικαστήριο ο 38χρονος κατηγορούμενος
Ενώπιον δικαστηρίου ο 38χρονος 
Ανανεώθηκε για άλλες 8 ημέρες το διάταγμα κράτησης για τον Μαμαλικόπουλο
Δικαστής: Δικαιολογώ μόνο το γεγονός ότι εκκρεμούν και άλλα ζητήματα και εξετάσεις στις Κεντρικές Φυλακές. Θα πρέπει να γίνουν τάχιστα. Εγκρίνω το αίτημα για άλλες 8 ημέρες
Δικηγόρος Μαμαλικόπουλου: Ο ύποπτος για τα επόμενα οκτώ χρόνια είναι στη διάθεση των αρχών, δεν μπορεί να διαφύγει
Ανακριτής: Ανά πάσα στιγμή περιμένουμε αποτελέσματα που συνδέονται με τις Κεντρικές Φυλακές
Δικαστής: Ο ύποπτος είναι στις Κεντρικές Φυλακές. Δεν μπορεί να φύγει ούτε τώρα ούτε σε αρκετά χρόνια. Πόσο χρόνο θέλετε για να τελειώσετε και να επιστρέψεις στις Κεντρικές;
Ανακριτής: Ο Μαμαλικόπουλος πλήρωσε για ναρκωτικά τον 38χρονο
Δικηγόρος Μαμαλικόπουλου: Σήμερα γίνεται λόγος για ναρκωτικά. Πώς προέκυψαν αυτά;
Ανακριτής: Έχει δώσει περισσότερες από μία καταθέσεις; Έδωσε μια στο ΤΑΕ Αμμοχώστου και μια σε εμένα. Από τη μαρτυρία προέκυψε ότι ο Μαμαλικόπουλος έχει αριθμό
Δικηγόρος Μαμαλικόπουλου: Ο 38χρονος δίνει καταθέσεις με δόσεις. Εσείς αυτό πως το αξιολογείται;
Ανακριτής: Ναι υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός
Δικηγόρος Μαμαλικόπουλου: Εσείς έχετε κάποιο αριθμό συγκεκριμένο που συνδέει τον ύποπτο;
Ανακριτής: Αυτό που ειπώθηκε αξιολογείται
Δικηγόρος Μαμαλικόπουλου: Από τις ανακρίσεις που έγιναν στις Κεντρικές Φυλακές ειπώθηκε κάτι εναντίον του υπόπτου;
Ανακριτής : Η μαρτυρία για τα αδικήματα που διερευνώνται συνδέει και τους δυο υπόπτους, συνεπώς και τον πελάτη σας
Δικηγόρος Μαμαλικόπουλου: Σε σημείο που υπέδειξε ο 38χρονος εντοπίστηκε συγκεκριμένο τεκμήριο. Αυτό έχει σχέση με τον ύποπτο
Οι εξετάσεις για την υπόθεση στρέφονται προς συγκεκριμένη κατεύθυνση
Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον συγκεκριμένου προσώπου
Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μαζί και για υπόθεση ναρκωτικών
Έρευνα στο κατάστημα από το οποίο αγόρασε κινητό ο 38χρονος
Εντοπισμός σημαντικού τεκμηρίου σε δύσβατη περιοχή
Έχουν ληφθεί 32 καταθέσεις, έγιναν έρευνες σε δύσβατες περιοχές σε Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο, μετά από υπόδειξη σκηνών που προέβη ο 38χρονος σε θεληματική του κατάθεση
Ανακριτής: Στις 28/2/2020 ο 38χρονος παραδέχτηκε και κατονόμασε τον Μαμαλικόπουλο ότι διευθέτησε την προκαταβολή του
Ξεκινά με ανάγνωση των γεγονότων ο ανακριτής του ΤΑΕ Λάρνακας Γιώργος Χαραλάμπους
Και σήμερα 2 ξεχωριστές διαδικασίες στο Δικαστήριο
Ενώπιον Δικαστηρίου πρώτα ο ισοβίτης Δημήτρης Μαμαλικόπουλος
  • Τελευταίο διάταγμα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και μετά καταχώρηση των υποθέσεων ενώπιον της δικαιοσύνης
  • Αναζητούν τον προμηθευτή τον όπλων
  • Ξανά ενώπιον Δικαστηρίου ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος και ο 38χρονος επίδοξος εκτελεστής της Αγίας Νάπας

«Έδωσε» Μαμαλικόπουλο και ενέπλεξε εαυτόν ο 38χρονος…

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο 38χρονος καθ’ ομολογία επίδοξος εκτελεστής του «τυφλού» χτυπήματος που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα τα ξημερώματα της 16ης Φεβρουαρίου, με στόχο 53χρονο επιχειρηματία, έδειξε ως ηθικό αυτουργό τον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, ενώ την ίδια ώρα όπως αποκάλυψε ο ίδιος ήταν το πρόσωπο που πυροβόλησε και κατά του Χαράλαμπου Χαραλάμπους «Μαύρου» στις 27 Νοεμβρίου στη Λάρνακα, με οδηγίες όπως ισχυρίζεται και πάλι του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου.

Ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας οι δύο οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου σε δύο ξεχωριστές διαδικασίες έτσι ώστε να μην συναντηθούν. Το Δικαστήριο εξέδωσε διατάγματα 8ήμερης κράτησης των δύο και για τις δύο υπό διερεύνηση υποθέσεις. Ωστόσο οι ανακριτές αποφάσισαν όπως οι δύο οδηγηθούν ξανά στο Δικαστήριο για ανανέωση της κράτησης τους την Τρίτη 10 Μαρτίου για να αιτηθούν την κράτηση τους και πάλι σε ξεχωριστές διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο 38χρονος αφού ενέπλεξε εαυτόν στις δύο υποθέσεις, υπέδειξε τον Μαμαλικόπουλο ως το πρόσωπο που του έδινε οδηγίες και στοιχεία μέσω τηλεφώνου για τον επιχειρηματία που όπως όλα δείχνουν ήθελαν να «ξεφορτωθούν». Το ίδιο έπραξε και για την υπόθεση απόπειρας δολοφονίας του «Μαύρου».

Την ίδια ώρα από τις έρευνες της αστυνομίας εντοπίστηκαν διάφορα τεκμήρια όπως, το πιστόλι που πιστεύεται ότι είναι αυτό που χρησιμοποίησε ο 38χρονος στην απόπειρα φόνου της Αγίας Νάπας, όσο και ένα άλλο όπλο, σε ανοιχτό χώρο μετά από υπόδειξη του 38χρονου. Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζουν τις έρευνες για εντοπισμό νέων στοιχείων για εξιχνίαση της υπόθεσης απόπειρας φόνου κατά του «Μαύρου».

Προς τη κατεύθυνση αυτή το πρωί διενεργήθηκαν νέες έρευνες στη Λάρνακα, για εντοπισμό τεκμηρίων και πρωτίστως του όπλου που συνδέεται με την εγκληματική ενέργεια κατά του «Μαύρου».

Αναζητείται ο προμηθευτής των όπλων…

Πάντως οι αρχές συνεχίζουν να αναζητούν το πρόσωπο που προμήθευσε στον 38χρονο το πιστόλι και τις σφαίρες που χρησιμοποίησε στις υποθέσεις για τις οποίες τελεί υπό κράτηση. Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του 38χρονου μετά από μεγάλο αριθμό κλειστών κυκλωμάτων που τον έδειχναν τόσο να πυροβολεί κατά της καφετερίας, όσο και να παρακολουθεί τον στόχο του λίγες ημέρες πριν.

Μαμαλικόπουλος σε «ρόλο»… δικηγόρου

Σε προηγούμενη διαδικασία ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος αφού ενημέρωσε το δικαστήριο ότι ο Δικηγόρος του απουσιάζει στο εξωτερικό ανέλαβε ο ίδιος την υπεράσπιση του. Κατά την διαδικασία ανέφερε ότι αμφισβητεί όλα όσα λέει ο 38χρονος καθώς όπως είπε δεν είχε ποτέ επαφή μαζί του. Επίσης επισήμανε ότι «ο 38χρονος δεν λέει την αλήθεια», ενώ όπως ισχυρίστηκε «προσπαθεί να γλιτώσει αφού υπάρχουν πολλά κίνητρα από ένα άνθρωπο που έκανε τέσσερις απόπειρες φόνου». Ο Μαμαλικόπουλος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τηρεί σιγή ιχθύος και δεν δίνει καμία απάντηση στους ανακριτές επικαλούμενος το δικαίωμα της σιωπής.

Έρευνες σε 2 σημεία στη Λάρνακα για την απόπειρα φόνου «Μαύρου»

Όπως ανέφερε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ της η Cyprus Times, την περασμένη Παρασκευή οι ανακριτές ακολούθησαν τη διαδρομή που ακολούθησε ο 38χρονος καθ’ ομολογία επίδοξος εκτελεστής του «Μαύρου» το βράδυ της απόπειρας φόνου εναντίον του.

Η ομάδα των ανακριτών βρέθηκε αρχικά στο σημείο που διαπράχθηκε η απόπειρα – δηλαδή έξω από την πολυκατοικία που διαμένει το θύμα της εγκληματικής ενέργειας και ακολουθώντας τη συγκεκριμένη διαδρομή – οδηγήθηκαν σε χωράφι στην περιοχή του Καλού Χωριού, με σκοπό να εντοπίσουν τεκμήρια που ενδεχομένως να πέταξε ο 38χρονος. Ένα εξ’ αυτών και οι πινακίδες του οχήματος που χρησιμοποίησε το βράδυ της απόπειρας.

Άκαρπες ήταν και οι προσπάθειες των δυτών της ΕΜΑΚ την περασμένη βδομάδα καθώς επιχείρησαν στο φράγμα του Απρόκρεμμου σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν όπλο το οποίο όπως υπέδειξε ο 38χρονος, πέταξε στο φράγμα από το εν κινήσει όχημα του.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network