MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο κύβος ερρίφθη για άνοιγμα σχολείων. Τι λένε ΠΟΕΔ-Γονείς για τα νέα μέτρα στα Δημοτικά

Advertisement

Sponsored by exness

Πρώτη αντίδραση ΠΟΕΔ για άνοιγμα σχολείων – Τι λένε οι Οργανωμένοι Γονείς – Με δύο rapid test την εβδομάδα η επιστροφή στα Δημοτικά από τις 10 Ιανουαρίου

Του Γιώργου Βήχα

Advertisement

Ο κύβος ερρίφθη και την Δευτέρα επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές.

Με επιπλέον μέτρα και τεστ για πιο αποτελεσματικό έλεγχο, οι αρμόδιοι επιχειρούν να επαναλειτουργήσουν τις μονάδες.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας σε ότι αφορά τα σχολεία, ανακοινώθηκε η λειτουργία όλων των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων Δημοτικής και Μέσης εκπαίδευσης κανονικά στις 10 Ιανουαρίου 2022, όπως έχει ανακοινωθεί σε προηγούμενη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι, όλοι ανεξαιρέτως μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό κατά στην επιστροφή τους θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητική εξέταση Rapid test διάρκειας 48 ωρών. Υπενθυμίζεται ότι προδημοτική, νηπιαγωγεία και βρεφοκομικοί σταθμοί λειτουργούν κανονικά από τις 7 Ιανουαρίου 2022.

Από τις 10 Ιανουαρίου 2022, οι μαθητές της δημοτικής εκπαίδευσης σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητική εξέταση Rapid test δύο φορές την εβδομάδα.

Πρώτη αντίδραση ΠΟΕΔ

Ανοιχτά σχολεία με φυσική παρουσία μαθητών, με την προϋπόθεση ότι διασφαλίζεται η ασφάλεια , η πλήρης στελέχωση και η σωστή διαχείριση της πανδημίας στις σχολικές μονάδες, βασισμένη πάντοτε στις εισηγήσεις των ειδικών, η θέση της ΠΟΕΔ

Μιλώντας στη Cyprus Times, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου, ανέφερε ότι τα νέα μέτρα θα τύχουν αξιολόγησης από τα συλλογικά όργανα της οργάνωσης και ακολούθως θα τοποθετηθούν.

Την ίδια στιγμή υπογράμμισε την διαφωνία της σε ότι αφορά τα νηπιαγωγεία και τα Ειδικά Σχολεία, τα οποία περιλαμβάνονται στις προηγούμενες αποφάσεις. Όπως εξήγησε, προκαλούν επιπλέον προβλήματα στα ήδη υφιστάμενα. «Οι ανάγκες για αντικατάσταση είναι ένα πολύ μικρό μέρος του προβλήματος, με κίνδυνο να φανεί από την πρώτη κιόλας μέρα επαναλειτουργίας».

Πρόκειται για μονάδες με ομάδες του πληθυσμού που εξαιρούνται από τις αποφάσεις για εμβόλια, μάσκες και τεστ, σημείωσε. «Καταθέσαμε εισηγήσεις και εκφράσαμε προβληματισμούς επανειλημμένα» κατέληξε.

Τι λένε οι Οργανωμένοι Γονείς

Αναμενόμενα τα όσα ανακοινώθηκαν μετά και από τις δηλώσεις και τοποθετήσεις που προηγήθηκαν, αναφέρουν οι Οργανωμένοι Γονείς.

Μιλώντας στη Cyprus Times, o Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης ο Φρίξος Ζεμπύλας ανέφερε ότι υποστηρίζουν την απόφαση, υπάρχει ωστόσο προβληματισμός, κατά πόσο θα καταφέρουν να λειτουργήσουν ομαλά οι μονάδες, είτε με τις απουσίες παιδιών είτε εκπαιδευτικών λόγω της κατάστασης που επικρατεί.

Όπως εξήγησε, είναι η 3η φορά που καλούνται τα σχολεία να αντιμετωπίσουν αυτές τις συνθήκες και εξέφρασε την ελπίδα αυτό να γίνει ομαλά με όσο το δυνατό λιγότερα προβλήματα.

Κληθείς να σχολιάσει τη διενέργεια επιπρόσθετου τεστ στους μαθητές, ανέφερε ότι είναι ένα θέμα το ότι γίνεται πιο έντονος ο έλεγχος που ασκείται στα παιδιά σημειώνοντας ότι πρέπει να δούμε και την κοινωνικοψυχολογική πτυχή του όλου θέματος.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network