MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» τις «προεκλογικές» εκδηλώσεις στα κατεχόμενα

Advertisement

Sponsored by exness

Ακυρώθηκαν όλες οι «προεκλογικές» εκδηλώσεις στα κατεχόμενα λόγω κορωνοϊού

Μετά τον Μουσταφά Ακιντζί και ο Κουντρέτ Οζερσάι ανακοίνωσε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι ακυρώνει τις “προεκλογικές” συγκεντρώσεις που είχε προγραμματίσει για μια εβδομάδα.

Advertisement

Στο μεταξύ, η πρώην «υπηρεσιακή πρωθυπουργός» και «πρόεδρος της βουλής», Σιμπέλ Σιμπέρ ανακοινώνοντας σήμερα την απόφασή της να μην κατέλθει ως υποψήφια στις «προεδρικές εκλογές», είπε ότι εάν κριθεί αναγκαίο για λόγους δημόσιας υγείας, τότε θα πρέπει να γίνουν σκέψεις ακόμα και για αναβολή των «εκλογών» που έχουν ορισθεί για τις 26 Απριλίου. «Εάν υπάρξει ένας τέτοιος κίνδυνος θα μπορεί να συζητηθεί το θέμα» ανέφερε σημειώνοντας ότι ο ιός έχει γρήγορη μεταδοτικότητα.

Εξάλλου, η «βουλή» που συνήλθε σήμερα στις 12 το μεσημέρι, μετά από συνεννόηση των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων διήρκησε μόλις λίγα λεπτά αφού μίλησε ο Σερντάρ Ντενκτάς, «βουλευτής» του τ/κ ΔΚ, απευθύνοντας έκκληση στον κόσμο να μην πανικοβληθεί και στους υποψήφιους «προέδρους» να ακυρώσουν όλες τις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις για το καλό της δημόσιας υγείας. Η επόμενη ολομέλεια της «βουλής» ορίσθηκε για τις 16 Μαρτίου. Να σημειωθεί ότι «κοινοβουλευτικές επιτροπές» έκαναν τις συνεδρίες τους κανονικά.

Το «τμήμα νεολαίας» ανακοίνωσε ότι κλείνει τις κατασκηνώσεις νέων στην Λάπηθο και και την Καντάρα.

Ανησυχία στο Τρίκωμο και την Αμμόχωστο 

Στο μεταξύ, στην περιοχή Τρικώμου όπου βρίσκονται τα ξενοδοχεία όπου κατέλυσαν οι Γερμανοί τουρίστες που ήρθαν με την γυναίκα που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, επικρατεί ανησυχία αλλά και πανικός, όπως δήλωσε ο «δήμαρχος» Τρικώμου, Χασάν Σαντίκογλου.

Ανακοίνωσε επίσης την ακύρωση των εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί στα όρια του «δήμου» μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Δύο ξενοδοχεία, το Σαλαμίς και το Όρκιντ (Ορχιδέα), όπου κατέλυσαν οι Γερμανοί τουρίστες, έχουν τεθεί σε καραντίνα με την «αστυνομία» να απαγορεύει την είσοδο και την έξοδο. Ο κ. Σαντίκογλου είπε ότι «αυτό έχει οδηγήσει σε χάος και πανικό τους κατοίκους στην περιοχή» και πως χρειάζεται οι ειδικοί να δώσουν εκ νέου οδηγίες ώστε να καθησυχασθεί ο κόσμος. Στο τρίτο ξενοδοχείο, το Μέριτ, πρόσθεσε, δεν συμβαίνει το ίδιο πράγμα, δεν έχει κλείσει δηλαδή από την «αστυνομία» αλλά γίνεται απολύμανση και λαμβάνονται δείγματα, γίνονται εξετάσεις.

Ανησυχία, σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν, προκλήθηκε και στο προσωπικό των δύο ξενοδοχείων, Σαλαμίς και Όρκιντ, αφού πολλοί από τους εργαζόμενους άκουσαν από τα ΜΜΕ ότι οι χώροι εργασίας τους έχουν τεθεί σε καραντίνα και κανείς δεν επικοινώνησε μαζί τους για να τους πει τί μέτρα πρέπει να λάβουν.

Ο «υφυπουργός υγείας», Αλί Τσιαϊγκιούρ μιλώντας νωρίτερα στην Γενί Ντουζέν δήλωσε ότι εκτός από το ξενοδοχείο Σάλαμις, άλλα δύο στην ευρύτερη περιοχή Αμμοχώστου, έχουν τεθεί σε καραντίνα, αλλά δεν ανακοίνωσε τα ονόματά τους. Στους τουρίστες που ήρθαν μαζί με την 65χρονηα πό την Γερμανία, ανέφερε, έχουν δοθεί οδηγίες να παραμείνουν στα δωμάτια των ξενοδοχείων όπου διαμένουν, δεν είχαν συμμετάσχει σε καμιά εκδρομή.

Αυτό, συνέχισε, που τους λέχθηκε από την Τουρκία είναι ότι πρέπει να τεθούν υπό έλεγχο τα άτομα που βρίσκονταν κοντά στην γυναίκα στο αεροπλάνο σε απόσταση δύο μέτρων πίσω, μπροστά και στο πλάι αυτής.

Τ/κ ηλεκτρονικά ΜΜΕ δημοσιεύουν φωτογραφίες από φαρμακεία και γράφουν ότι ιδιαίτερα στις περιοχές Τρικώμου και Αμμοχώστου ο κόσμος κάνει ουρές για να αγοράσει μάσκες και αντισηπτικά για να προστατευθεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal