MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο κίνδυνος του άτακτου Brexit αυξάνεται, αναγνωρίζουν Χριστοδουλίδης και Μπαρνιέ

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες με τον Επικεφαλής Διαπραγματευτή της ΕΕ για την Αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου (Brexit) κ. Michel Barnier. 

Advertisement

Κατά τη συνάντηση, οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Barnier προέβησαν σε μια ανασκόπηση της παρούσας φάσης της διαδικασίας.  Αφού τόνισαν την ανάγκη για συνέχιση των προσπαθειών για μια εύτακτη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, μέσω της ήδη διαπραγματευθείσας Συμφωνίας Αποχώρησης, αναγνώρισαν ότι λόγω της μέχρι σήμερα μη επικύρωσης της Συμφωνίας από το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου, ο κίνδυνος άτακτης εξόδου αυξάνεται.  Σε αυτό το πλαίσιο, αντάλλαξαν απόψεις για τα μέτρα έκτακτης ανάγκης, που σχεδιάζονται σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο, με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των Βρετανικών Βάσεων.

Κατά τη συνάντηση, ο Υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε τον κ. Barnier για τη σημασία που δίδει η Κύπρος στην ενότητα των ‘27’, και συμφώνησαν ότι η Συμφωνία Αποχώρησης δεν μπορεί να τύχει επαναδιαπραγμάτευσης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τον κ. Barnier και για τα μέτρα που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο και τον ευχαρίστησε για τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε αυτή την κοινή, όπως είπε, προσπάθεια.  Οι δύο αξιωματούχοι επικεντρώθηκαν ιδιαίτερα στο θέμα των Βρετανικών Βάσεων και στα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, σε περίπτωση άτακτου Brexit, για πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των Κυπρίων και άλλων Ευρωπαίων πολιτών που ζουν και εργάζονται στις περιοχές των Βάσεων.

Καταλήγοντας, ο Υπουργός Εξωτερικών καλωσόρισε την πραγματοποίηση επίσκεψης της Αναπληρώτριας ΓΓ της Επιτροπής κας Celine Gauer στην Κύπρο στις 5 Μαρτίου, κατά την οποία θα δοθεί η ευκαιρία εξέτασης, σε περισσότερο βάθος, των μέτρων έκτακτης ανάγκης, ειδικά στους τομείς όπου η Κύπρος επηρεάζεται ιδιαίτερα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network