MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο Καθεδρικός Ναός στην Πάφο γίνεται τελικά… εκκλησάκι

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Καθεδρικός γίνεται… εκκλησάκι στην Πάφο – Πράσινο Περιβαλλοντικής Αρχής αλλά με πολλές αλλαγές και διαφοροποιήσεις στο αίτημα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής

Πράσινο αλλά υπό προϋποθέσεις οι οποίες διαφοροποιούν σε μεγάλο βαθμό το αρχικό πλάνο, άναψε η Περιβαλλοντική αρχή στο αίτημα της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου για Καθεδρικό Ναό.

Advertisement

Μάλιστα οι αλλαγές είναι τέτοιες που μετατρέπουν την έκταση που θα είχε το κύριο κτίσμα από 1900 τετραγωνικά σε μόλις 400, και άλλα 160 τετραγωνικά για εξωτερικούς χώρους. Την ίδια στιγμή το ύψος του ναού θα πρέπει να μειωθεί έτσι ώστε να μην προκαλεί οπτική παρέμβαση στον χώρο και να μην υπερβαίνει το ύψος του Δημοτικού Μεγάρου.

Κατά την απόφαση σημειώνεται πως πριν από τη χορήγηση πολεοδομικής άδειας πρέπει να κατατεθούν για έλεγχο τα νέα σχέδια του έργου ώστε να διαφανεί ότι υιοθετήθηκαν οι πιο πάνω προϋποθέσεις, διαφορετικά δεν θα  μπορεί να υλοποιηθεί.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, το έργο όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί και προταθεί, αλλοίωνε τον χαρακτήρα της περιοχής μετατρέποντας ένα τοπιοτεχνημένο χώρο πνεύμονα πρασίνου σε άλλο χώρο δομημένο, με προσέλκυση κοινού και σκληρές επιφάνειες, σφραγίζοντας μεγάλη έκταση του χώρου πρασίνου.

Επιπλέον, δεν υπάρχει πλησίον, δεν είχε υποδειχθεί τουλάχιστον ως προτεινόμενος επαρκής χώρος στάθμευσης, κάτι που θα δημιουργούσε επιπρόσθετο πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal