MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο Καδής καλεί την ΠΟΕΔ όπως επανεξετάσει τη θέση της για στάση εργασίας

Advertisement

Sponsored by exness

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με τα σχολεία πλήρως στελεχωμένα ξεκίνησε η χρονιά λέει ο Υπουργός Παιδείας – Καλεί την ΠΟΕΔ όπως επανεξετάσει τη θέση της για στάση εργασίας

Advertisement

Η σχολική χρονιά, «κατά την άποψη μας, ξεκίνησε ομαλά, με τα σχολεία μας πλήρως στελεχωμένα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, είπε, σε σημερινές του δηλώσεις, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής και κάλεσε την ΠΟΕΔ να επανεξετάσει τη θέση της για στάση εργασίας την ερχόμενη Τετάρτη.

«Αυτό έχει διαπιστωθεί από την καθημερινή μας επικοινωνίας με τα σχολεία μας σε όλες τις επαρχίες. Αυτό επιβεβαιώθηκε και σε χθεσινή συνάντηση που είχαμε και με τους επιθεωρητές των Δημοτικών Σχολείων από ολόκληρη την Κύπρο και ακόμα και στη συνάντηση που είχαμε την Δευτέρα με την ΠΟΕΔ δεν αναφέρθηκαν εκ μέρους της οποιαδήποτε ιδιαίτερα προβλήματα σε σχέση με την στελέχωση των σχολείων”, δήλωσε ο κ. Καδής.

Είναι σημαντικό, επίσης, είπε, “να τονιστεί ότι φέτος για πρώτη φορά εφαρμόζονται μια σειρά από καινοτόμες πολιτικές για την αντιμετώπιση ζητημάτων που διαχρονικά έθετε η ΠΟΕΔ στο τραπέζι του διαλόγου και ήταν ζητήματα που αφορούσαν τη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας των σχολείων», πρόσθεσε.

Από φέτος, για πρώτη φορά, συνέχισε ο κ. Καδής, παρέχεται διοικητική στήριξη στα σχολεία και συμπλήρωσε ότι για πρώτη φορά εφαρμόζονται νέα προγράμματα για την αντιμετώπιση του αναλφαβητισμού σε σχολεία, για πρώτη φορά ενισχύονται σε τόσο μεγάλο βαθμό οι δράσεις για αντιμετώπιση της παραβατικότητας, ενώ για πρώτη φορά εφαρμόζονται και άλλες πολιτικές οι οποίες έχουν σχέση με τα ζητήματα που έθετε η ΠΟΕΔ.

«Με αυτά τα δεδομένα, με καλή στελέχωση, με την εφαρμογή όλων αυτών των πολιτικών, θεωρώ ότι η απόφαση της ΠΟΕΔ, ουσιαστικά δεν αφορά αυτήν καθαυτή την στελέχωση, αφορά στενά συνδικαλιστικά ζητήματα και με δεδομένο ότι αναμένεται να προκαλέσει αναστάτωση στα σχολεία, στους γονείς, στους μαθητές, θα ήθελα να καλέσω την ΠΟΕΔ να επανεξετάσει τη θέση της”, σημείωσε.

Αν, πρόσθεσε ο Υπουργός Παιδείας, “υπάρχουν οποιαδήποτε συγκεκριμένα ζητήματα σε σχέση με την στελέχωση, τα οποία θέλει να μας επισημαίνει, είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε. Αν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα τα οποία εμείς για οποιοδήποτε λόγο δεν έχουμε αντιληφθεί, μπορεί να μας τα καταθέσει, να μας τα επισημαίνει για να πάρουμε άμεσες ενέργειες. Εμάς, η εικόνα μας από ολόκληρη την Κύπρο είναι πολύ θετική και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας, καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της σχολικής χρονιάς», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν θα έχει οποιαδήποτε συνάντηση με την ΠΟΕΔ, ο Υπουργός Παιδείας είπε πως δηλώνουν πάντοτε έτοιμοι για διάλογο.

«Η απόφαση για τη στελέχωση των σχολείων μας λήφθηκε σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου, άρα δεν μπορεί ο Υπουργός από μόνος του να ανατρέψει μια τέτοια απόφαση. Επομένως, αυτό που εγώ μπορώ να κάνω είναι να εξηγήσω καλύτερα το σκεπτικό, τη λογική της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου και με δεδομένο ότι το επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο δεν αναμένεται να γίνει μέσα στην επόμενη περίοδο, μέχρι και το τέλος του μήνα που έθεσαν και ως χρονοδιάγραμμα η ΠΟΕΔ, νομίζω ότι τα μέτρα που παίρνουν είναι και άνευ ουσίας, αφού δεν μπορεί ούτως άλλως μέχρι τότε που έχουν θέσει ως χρονοδιάγραμμα να επανεξετάσει οτιδήποτε στο επίπεδο του Υπουργικού Συμβουλίου», συμπλήρωσε.

Ο Υπουργός Παιδείας, μιλώντας στο περιθώριο εργασιών της Βουλής των Αντιπροσώπων είπε πως το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ζητήσουν από την ΠΟΕΔ να συμπεριφερθεί με υπευθυνότητα, λαμβάνοντας υπόψη το κοινωνικό σύνολο.

Ανέφερε, επίσης, ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έλαβε απόφαση για σύσταση Επιτροπής για καταγραφή μελέτης για την καλύτερη αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία.

Όπως είπε, η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και ενδεχομένως να καταδείξει ότι προκύπτει ανάγκη για ανακατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Καταλήγοντας, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι η εργοδότηση εκπαιδευτικών προσφέρει αυτή την ευελιξία για ανακατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού και θα πληρώνονται κανονικά, και δεν θα χάνουν τις διακοπές τους, όπως έχει λεχθεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network