MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ ενημερώθηκε από τα μέλη της ΔΕΑ σε επίσκεψη στο Εργαστήρι

Advertisement

Sponsored by exness

Τρία μέλη της ΔΕΑ τον ενημέρωσαν για την ανθρωπιστική αποστολή της Επιτροπής – Τόνισαν τη συμβολή αυτού του ανθρωπιστικού έργου για μερική αποκατάσταση της εμπιστοσύνης που χάθηκε μεταξύ των κοινοτήτων

Advertisement

Ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Jean-Yves Le Drian επισκέφθηκε σήμερα το Ανθρωπολογικό Εργαστήρι της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ), όπου τα τρία μέλη της ΔΕΑ τον ενημέρωσαν για την ανθρωπιστική αποστολή της Επιτροπής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΑ, ο κ. Le Drian, τον οποίο συνόδευε ο Πρέσβης της Γαλλίας, ενημερώθηκε από τους Νέστορα Νέστορος, Gülden Plümer Kücük και Paul-Henri Arni, για την ανθρωπιστική αποστολή της ΔΕΑ για εντοπισμό, ταυτοποίηση και επιστροφή όσων περισσότερων από τα 2.002 άτομα που είναι αγνοούμενοι από το 1963, 1964 και 1974.

«Τόνισαν τη συμβολή αυτού του ανθρωπιστικού έργου για μερική αποκατάσταση της εμπιστοσύνης που χάθηκε μεταξύ των κοινοτήτων. Επίσης, υπογράμμισαν ότι η επιστροφή των αγνοουμένων στα αγαπημένα τους πρόσωπα προετοιμάζει το έδαφος για συμφιλίωση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι τα μέλη της ΔΕΑ «εξέφρασαν την ελπίδα ότι η Γαλλία θα στηρίξει τις προσπάθειες της ΔΕΑ όταν καταστεί πιο δύσκολο από ποτέ να εντοπιστούν νέοι χώροι ταφής και πιο δαπανηρό να ταυτοποιηθούν περίπλοκες περιπτώσεις».

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρεται, 890 αγνοούμενοι από τις δύο κοινότητες έχουν ταυτοποιηθεί και επιστραφεί στις οικογένειές τους για αξιοπρεπή ταφή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal