MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο φόβος της covid στα σχολεία! «Δεν είναι γυάλινοι πύργοι… είμαστε σε εγρήγορση»

Advertisement

Sponsored by exness

Ανησυχία για κρούσματα σε Δημοτικά και ξανά σε συναγερμό οι αρμόδιοι – Έδωσε οδηγίες ο Υπουργός Υγείας για να αποφύγουμε τα χειρότερα… Παρακολουθεί και αξιολογεί την κατάσταση η ΠΟΕΔ – «Δεν είναι γυάλινοι πύργοι τα σχολεία… στοίχημα που αφορά όλους» λέει η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου στη Cyprus Times

Του Γιώργου Βήχα

Ανησυχία προκαλούν τα κρούσματα που εντοπίστηκαν το τελευταίο διάστημα σε σχολικές μονάδες με τους αριθμούς να ηχούν καμπανάκι στ’ αυτιά των αρμοδίων.

Advertisement

Στα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας το τελευταίο πράγμα που θέλουν είναι να επανέλθει το μέτρο της τηλεκπαίδευσης, που αν και λειτούργησε σε κάποιο βαθμό το προηγούμενο διάστημα, σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τη δια ζώσης διδασκαλία.

Δύο δημοτικά, σε Λεμεσό και Λευκωσία, έγιναν τα πρώτα κατά τη φετινή σχολική χρονιά που επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση λόγω εντοπισμού αυξημένων περιστατικών covid-19 στις σχολικές αίθουσες.

Το γεγονός θορύβησε τους αρμόδιους που παρακάθισαν σε σύσκεψη υπό τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ο οποίος ενημερώθηκε σχετικά από την Ομάδα Ιχνηλάτησης.

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο ρεπορτάζ της Cyprus Times, ο κ. Χατζηπαντέλα έδωσε οδηγίες για προσεκτική διερεύνηση των κρουσμάτων που εντοπίζονται σε σχολικές μονάδες και ζήτησε να παρακολουθείται στενά η κατάσταση στα σχολεία για να εντοπίζονται έγκαιρα πιθανές αλυσίδες, έτσι ώστε να ακολουθούνται αμέσως τα υγειονομικά πρωτόκολλα προς αποφυγήν διασποράς.

«Δεν είναι γυάλινοι πύργοι τα σχολεία» λέει η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ

Μιλώντας στη Cyprus Times η  Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου, ανέφερε πως υπάρχει ανησυχία για το γεγονός και η ΠΟΕΔ βρίσκεται σε εγρήγορση για το ζήτημα.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους» σημείωσε.

Όπως εξήγησε η κ. Βασιλείου έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται αρκετές προσπάθειες. «Τα σχολεία δεν είναι γυάλινοι πύργοι. Πρέπει να υπάρξει προσπάθεια απ’ όλους και εντός και εκτός των σχολείων».

Η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ ανέφερε πως δυστυχώς ακόμη δεν έχουμε επανέλθει στην κανονικότητα, κάτι το οποίο αποτελεί στοίχημα που αφορά όλους, εκπαιδευτικούς, προσωπικό, παιδιά και γονείς.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Βασιλείου σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό το ότι αυξήθηκαν οι έλεγχοι rapid test στα σχολεία, με τα συνεργεία να φτάνουν πλέον τα 120 γεγονός που επιτρέπει καλύτερο έλεγχο. «Καλύπτεται σχεδόν το ένα τρίτο» σημείωσε.

Την ίδια στιγμή τόνισε πως υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες όπως το θέμα του εξαερισμού. «Άρχισαν να πέφτουν οι θερμοκρασίες, ιδιαίτερα πρέπει να βρεθεί λύση σε μονάδες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές».

Τέλος η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ επανέλαβε ότι αξιολογείται συνεχώς η κατάσταση. «Παρακολουθούμε και αν χρειαστεί θα καταθέσουμε εισηγήσεις» κατέληξε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network