MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο εθελοντισμός από την αρχή μέχρι το πολυπόθητο… end of chemo. «Ειδικά όταν ξέρεις τι σημαίνει καρκίνος»

Advertisement

Sponsored by exness

Το ημερολόγιο δείχνει 4 Φεβρουαρίου και η σκέψη στρέφεται σε όσους δίνουν τη μάχη απέναντι στον Καρκίνο.

Του Γιώργου Βήχα

Advertisement

Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με κόκκινα χαλιά ή ροδοπέταλα, αλλά με αγκάθια, δάκρυα και πόνο.

Δεν είναι ανίκητος όμως και αυτό πρέπει να σταλεί σαν μήνυμα σε κάθε άνθρωπο που ανεβαίνει τον δικό του «Γολγοθά».

Ειδική αναφορά αξίζει και σε όσους εθελοντικά προσφέρουν στήριξη με κάθε τρόπο, είτε αυτή λέγεται οικονομική, είτε ψυχολογική, είτε ηθική. Σε όσους δίνουν τη δύσκολη μάχη, από την αρχή μέχρι το πολυπόθητο «end of chemo».

«Το κέρδος είναι η ηθική ικανοποίηση, ειδικά όταν ξέρεις τι σημαίνει καρκίνος» ανέφερε μιλώντας στη Cyprus Times, η Διευθύντρια Μάρκετινγκ του ΠΑΣΥΚΑΦ κ. Γεωργία Ορφανού, στέλνοντας το μήνυμα ότι κανείς δεν περισσεύει.

Υπάρχουν σημείωσε διάφοροι τρόποι μέσα από τους οποίους μπορεί κάποιος να προσφέρει, ακόμη και μια απλή κοινοποίηση εκδήλωσης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί βοήθεια. «Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται σε εκδηλώσεις μας και είτε πωλούν τρόφιμα είτε κουπόνια ενίσχυσης του ΠΑΣΥΚΑΦ. Άνθρωποι οι οποίοι προσέρχονται συστηματικά στα κέντρα μας και φτιάχνουν προγεύματα και καφέ. Υπάρχουν και εθελοντές οι οποίοι έχουν συγκεκριμένη εκπαίδευση και μεταφέρουν ασθενείς ή προσφέρουν συντροφιά».

Σύμφωνα με την κ. Ορφανού υπήρξε περίπτωση κατά την οποία εθελόντρια προσέφερε το εξοχικό της για μονοήμερη εκδρομή δίνοντας την ευκαιρία σε πάσχοντες και φίλους να ξεφύγουν για λίγο από την καθημερινότητα.

Παράλληλα γίνονται δράσεις για ενημέρωση και πρόληψη, δημιουργία κουλτούρας από την παιδική ηλικία.

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν ο «Τάκης και η Μηλίτσα», τους οποίους υποδύονται άλλοτε μέλη του ΠΑΣΥΚΑΦ και άλλοτε εθελοντές, οι οποίοι παρουσιάζουν σε σχολεία και άλλες περιπτώσεις διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις με απώτερο σκοπό την ψυχαγωγία και την ευαισθητοποίηση.

Όσον αφορά την οικονομική βοήθεια του συνδέσμου, η κ. Ορφανού ανέφερε ότι κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη. «Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων προέρχεται από την εκστρατεία «Μαζί στη ζωή» και εκεί χρειαζόμαστε ολόκληρη την Κύπρο».

Ο προϋπολογισμός του ΠΑΣΥΚΑΦ ανέρχεται στα 4 εκ. και υπάρχουν περίπου 4 χιλιάδες ασθενείς, με τον αριθμό να παρουσιάζει αύξηση χρόνο με τον χρόνο, σημείωσε η κ. Ορφανού. Την ίδια στιγμή η χορηγία από το κράτος αφορά το 7,5%, αριθμοί που καταδεικνύουν την κομβικότητα της εθελοντικής στήριξης.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network