MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο έλεγχος για SafePass στις επιχειρήσεις… ποιος πληρώνει τα εξώδικα;

Advertisement

Sponsored by exness

Ευθύνη της επιχείρησης ο έλεγχος safe pass για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους από αύριο αλλά τι γίνεται με τα εξώδικα; Διευκρινίσεις στη Cyprus Times

Προβληματισμός και δυσφορία μεταξύ των ιδιοκτητών χώρων εστίασης και αναψυχής για τα έκτακτα κυβερνητικά που επιβλήθηκαν σε μια προσπάθεια να σπάσουν οι αλυσίδες μετάδοσης και να ανακοπεί η ραγδαία μετάδοση του ιού, εξαιτίας κυρίως της πρόνοιας που θέλει τον έλεγχο safe pass -που πλέον είναι απαραίτητο σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους- να αποτελεί ευθύνη της επιχείρησης.

Advertisement

Όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη και περιλαμβάνονται στο διάταγμα που εκδόθηκε απόψε, τίθενται σε ισχύ από αύριο και μέχρι το τέλος του μήνα.

Μεγάλο ερωτηματικό, από την πρώτη στιγμή αποτελούσε το τι θα γίνεται σε περίπτωση παραβίασης των μέτρων από πλευράς πολιτών. Συγκεκριμένα, τι θα γίνεται σε περίπτωση που ένας θαμώνας δεν κατέχει safe pass και επιθυμεί να εισέλθει σε χώρο εστίαση.

Η Cyprus Times επικοινώνησε με αρμόδια αστυνομική πηγή που ανέφερε ότι σε περίπτωση που ο θαμώνας δεν κατέχει safe pass και του επιτραπεί από την επιχείρηση η είσοδος, για παράδειγμα σε ένα εστιατόριο, τότε θα καταγγέλλονται και οι δύο. «Ο πελάτης με εξώδικο 300 ευρώ και ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού αναλόγως τετραγωνικών κλπ» είπε.

Όπως μας διευκρινίστηκε, σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης βρεθεί αντιμέτωπος με την επιμονή του πελάτη να εισέλθει χωρίς να κατέχει safe pass, τότε ο ιδιοκτήτης μπορεί να καλέσει την αστυνομία. Σε περίπτωση που δεν καλέσει την αστυνομία και ο θαμώνας εντοπιστεί χωρίς safe pass τότε και πάλι καταγγέλλονται και οι δύο.

Σημειώνεται ότι επιφορτισμένοι με τους ελέγχους θα είναι πέραν της αστυνομίας και λειτουργοί του Υφυπουργείου Τουρισμού ή για εμπορικά κέντρα του Υπουργείου Εργασίας.

Όπως μας έχει αναφερθεί, όλες οι πρόνοιες συνεχίζουν να μελετώνται προκειμένου να διευκρινιστεί και η τελευταία παράμετρος.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network