MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο Ευστάθιος Ευσταθίου στην ομάδα υπεράσπισης του Αγιάζ στα γερμανικά δικαστήρια

Advertisement

Sponsored by exness

Την από κοινού υπεράσπιση του Κούρδου Κενάν Αγιάζ στα γερμανικά δικαστήρια, ανακοίνωσαν ότι αναλαμβάνουν ο Κύπριος δικηγόρος Ευστάθιος Ευσταθίου και η Γερμανίδα δικηγόρος Αντονία βον ντε Βεχρεν

Σε σημερινή κοινή ανακοίνωση των δύο δικηγόρων, αναφέρεται ότι ο  δικηγόρος Ευστάθιος Κ. Ευσταθίου, ο οποίος ήταν ο δικηγόρος του Κενάν Αγιάζ, κατά την εξέταση από τα κυπριακά δικαστήρια του γερμανικού εντάλματος για έκδοσή του στη Γερμανία, που έγινε στις 2 Ιουνίου, εντάχθηκε στην ομάδα υπεράσπισης του Κούρδου αγωνιστή στη Γερμανία και προστίθεται πως «ως δικηγόρος από κράτος μέλος της ΕΕ, ο δικηγόρος Ευστάθιος Κ. Ευσταθίου μπορεί επίσης να εργαστεί στη Γερμανία ως λεγόμενος υπηρεσιακός ευρωπαίος δικηγόρος, εφόσον συνεργάζεται με την Γερμανίδα δικηγόρο υπεράσπισης του Κενάν Αγιάζ».

Advertisement

«Ο Ευστάθιος Κ. Ευσταθίου θα βοηθήσει την ομάδα υπεράσπισης με την εμπειρία που έχει αποκτήσει από την υπεράσπιση του Κενάν Αγιάζ στην υπόθεση έκδοσής του και με την ιδιαίτερη οπτική του ως δικηγόρος από την Κύπρο», αναφέρεται και προστίθεται πως «τον Σεπτέμβριο θα επισκεφθεί τον Κενάν Αγιάζ στη φυλακή του Αμβούργου για να λάβει ο ίδιος περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες κράτησής του και να συζητήσει την υπεράσπιση».

Στην ανακοίνωση των δύο δικηγόρων αναφέρεται επίσης ότι «ο Ευστάθιος Κ. Ευσταθίου αποφάσισε να εργαστεί για την υπεράσπιση καθώς όλα τα επιχειρήματα κατά της έκδοσης του Κενάν Αγιάζ έχουν δυστυχώς αποδειχθεί σωστά: Οι σκληρές συνθήκες κράτησης και το γεγονός ότι αυτό για το οποίο κατηγορείται ο Kenan Ayaz στο ένταλμα σύλληψης είναι μόνο ειρηνικές πράξεις και η άσκηση των πολιτικών του δικαιωμάτων σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Είναι απαραίτητο να προστεθεί μια ευρωπαϊκή και μια συγκεκριμένη κυπριακή προοπτική σε αυτού του είδους τις κατηγορίες αλλά και στη μεταχείριση των Κούρδων πολιτικών και ακτιβιστών στη Γερμανία”, δήλωσε ο κ. Ευσταθίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network