MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο χώρος της υγείας δεν προσφέρεται για «λαϊκά δικαστήρια» λέει ο ΠΙΣ

Advertisement

Sponsored by exness

Ο χώρος της υγείας δεν προσφέρεται για ‘λαϊκά δικαστήρια’ λέει ο ΠΙΣ – Κάνει λόγο για σκοπιμότητες

Ο χώρος της υγείας «δεν προσφέρεται ούτε για επικοινωνιακές σκοπιμότητες ούτε για λαϊκά δικαστήρια», αναφέρει ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, εκφράζοντας «προβληματισμό αλλά και ανησυχία διότι γινόμαστε μάρτυρες μιας συστηματικής προσπάθειας στοχοποίησης της ιατρικής κοινότητας και μετατόπισης σε αυτήν όλων των σχεδιαστικών προβλημάτων που ταλανίζουν το σύστημα υγείας».

Advertisement

Σε ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ διερωτάται «ποια η σκοπιμότητα που συγκεκριμένα πρόσωπα επιλέγουν το στήσιμο ‘λαϊκών δικαστηρίων’, αντί της θεσμοθετημένης οδού», δηλαδή, «της διαδικασίας υποβολής, εξέτασης και προώθησης παραπόνων ή καταγγελιών που αφορούν την ιατρική πρακτική στην Κύπρο, μέσα από τα αρμόδια όργανα του Συλλόγου».

Όπως αναφέρει ο ΠΙΣ, «επιτέλους όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι ο χώρος της υγείας δεν προσφέρεται ούτε για ‘επικοινωνιακές σκοπιμότητες’ ούτε για λαϊκά δικαστήρια που καταδικάζουν αυθαίρετα ιατρούς προτού καν εξεταστεί το παράπονο μέσα από αυτές τις θεσμοθετημένες διαδικασίες».

Είναι γεγονός, συνεχίζει, «ότι σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις που παρεκκλίνουν από τους κανόνες», εκτιμώντας ότι «αυτό όμως που συμβαίνει στο χώρο του συστήματος υγείας, είναι η προσπάθεια παρουσίασης κάποιων εξαιρέσεων ως κανόνα και μια γενίκευση που αντί να στηρίζει το σύστημα της υγείας, το υποσκάπτει».

Η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΙΣ, αναφέρει η ανακοίνωσή του, «λειτουργεί θεσμικά για να εξετάσει καταγγελίες εναντίον μελών του Συλλόγου, όταν και εφόσον αυτές υποβληθούν μαζί με τα απαραίτητα στοιχεία ενώπιον της».

Προσθέτει ότι «είναι σε αυτό το πλαίσιο που διαχρονικά καλούσαμε το Υπουργείο Υγείας, εκπροσώπους φορέων, δημόσιους αξιωματούχους αλλά και τους πολίτες, να υποβάλλουν τα όποια στοιχεία έχουν ώστε τα αρμόδια όργανα του ΠΙΣ, να δύνανται να εξετάζουν τις καταγγελίες και να προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες».

Διαβεβαιώνει, καταλήγοντας, ότι «ως θεσμός, μεριμνούμε πάντοτε να ερευνούμε μεμονωμένες συμπεριφορές και πρακτικές που αντιβαίνουν των κανόνων ηθικής και δεοντολογίας, γιατί έτσι προστατεύεται το σύνολο των χιλιάδων ιατρών και ταυτόχρονα η ασφάλεια της υγείας των ασθενών».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal