MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο χειρισμός των επεισοδίων έξω από το Προεδρικό στο επίκεντρο. Συνελήφθη 42χρονος

Advertisement

Sponsored by exness

Προειδοποιούν με νέες κινητοποιήσεις οι αιγοπροβατοτρόφοι –  Φωνάζουν για τις αυξήσεις στο κόστος παραγωγής και τη μη εφαρμογή της νομοθεσίας για το χαλλούμι – Με επεισόδια σημαδεύτηκε η χθεσινή τους διαμαρτυρία στο Προεδρικό – Εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψη για πρόσωπα που έβαλαν φωτιά… Συνεκλήφθη και ανακρίθηκε ο ένας – Ανακοίνωσε 8 εκατομμύρια οικονομική στήριξη η κυβέρνηση

Με νέα δυναμικά μέτρα και κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι αιγοπροβατοτρόφοι εάν δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους και παρά την οικονομική στήριξη που τους ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ, που πάντως συμπεριλαμβάνει αγελαδοτρόφους και χοιροτρόφους.

Advertisement

Μετά την συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης με τον Υπουργό Γεωργίας Κώστα Καδή, ξεκαθάρισαν ότι, εάν μέχρι την 1η Ιουνίου δεν δοθούν σωστές αυξήσεις στους αιγοπροβατοτρόφους, τότε θα σταματήσουν την παράδοση γάλακτος στα τυροκομεία. Την ίδια ώρα διαμήνυσαν ότι θα επανέλθουν εάν χρειαστεί με νέες κινητοποιήσεις.

Πάντως, για τις εξελίξεις επί του θέματος ο Υπουργός Γεωργίας ενημέρωσε τον ΠτΔ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα συνάντηση για επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

Μιλώντας στα Μέσα Ενημέρωσης ο Υπουργός Γεωργίας σημείωσε ότι στην αγορά του χαλουμιού δεν λειτουργεί σωστά ο ανταγωνισμός.  «Δεν μπορεί να κοστίζει εσάς 1,5 ευρώ η παραγωγή και να παίρνετε 1,10. Η βοήθεια που σας είπαμε ότι θα δοθεί, θα δοθεί μέχρι το τέλος του μήνα» είπε, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα θα λυθεί εάν πιάσει το προϊόν τη σωστή του τιμή.

«Την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται η γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία και ξεκινούν καθολικοί έλεγχοι. Δηλαδή, με τον τρόπο που ελέγχεται το ΠΟΠ από ένα διεθνή οργανισμό, θα ελέγχεται όλη η παραγωγή του χαλουμιού. Θα πιέσουμε και εμείς για καλύτερες τιμές». Υποσχέθηκε, επίσης σε αντιπροσωπεία αιγοπροβατοτρόφων, ότι εάν μέχρι την 1η Ιουνίου δεν υπάρξει αποτέλεσμα τότε θα δουν και άλλα μέτρα στήριξης.

Ο Υπουργός δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Φωτιές, ένταση και τόνοι γάλακτος στην άσφαλτο – Εντοπίστηκαν αυτοί που έβαλαν φωτιά έξω από το Προεδρικό

Επεισόδια εκτυλίχθηκαν το πρωί της Τετάρτης και πριν από την συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των αιγοπροβατοτρόφων.

Οι διαμαρτυρόμενοι φώναξαν για τις αυξήσεις στο κόστος παραγωγής και τη μη εφαρμογή της νομοθεσίας για το χαλλούμι, ωστόσο σε κάποια στιγμή η κατάσταση ξέφυγε.

Φωτιές, ένταση και εξαγριωμένοι πολίτες να χύνουν τόνους γάλακτος στους δρόμους, συνέθεταν το σκηνικό. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστική και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απέτρεψαν διαμαρτυρόμενους που απειλούσαν να εισέλθουν εντός του προεδρικού με τα βυτιοφόρα τους.

Στη συνέχεια και αφού δεν ικανοποιήθηκαν με τις διαβεβαιώσεις για στήριξη από την κυβέρνηση, πορεύθηκαν στα φώτα «καλησπέρα» όπου απέκοψαν δρόμους προκαλώντας για μία περίπου ώρα κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Αμέσως μετά, το ΤΑΕ Λευκωσίας που άρχισε διερεύνηση των επεισοδίων, εξέδωσε τρία εντάλματα σύλληψης σε βάρος προσώπων που έβαλαν φωτιές και προκαλούσαν φασαρία έξω από το Προεδρικό.

Ήδη εκτελέστηκε το ένα αφού συνελήφθη χθες βράδυ 42χρονος κάτοικος Επαρχίας Αμμοχώστου. Οδηγήθηκε στο τμήμα όπου και ανακρίθηκε και κατηγορήθηκε γραπτώς. Τα αδικήματα που διερευνώνται αφορούν συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, πλημελλήματος, αμελών και απερίσκεπτων πράξεων, παράνομης συνάθροισης, οχλαγωγίας κ.α.

Πληροφορίες της Cyprus Times αναφέρουν ότι ήδη ταυτοποιήθηκαν και άλλα πρόσωπα, τα οποία σήμερα αναμένεται να κληθούν για κατάθεση. Στο επίκεντρο σύσκεψης στο Αρχηγείο Αστυνομίας αναμένεται να συζητηθούν τα χθεσινά επεισόδια και ο τρόπος χειρισμού τους από μέλη της δύναμης κατά την χθεσινή διαμαρτυρία.

Δείτε εικόνες και βίντεο από τη διαμαρτυρία της Τετάρτης:

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network