MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο χειμώνας φέρνει νέα προβλήματα στους συνταξιούχους, ψάχνουν τρόπους να ζεσταθούν

Advertisement

Sponsored by exness

Ψάχνουν φθηνούς τρόπους για να ζεσταθούν οι συνταξιούχοι στα ορεινά – Φωνάζουν και ζητούν οικονομική στήριξη από το κράτος – Σκέφτονται τι θα πρωτοπληρώσουν λόγω της ακρίβειας, καταγγέλλει ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΥΣΥ, Κώστας Σκαρπάρης

Ο χειμώνας έρχεται να προσθέσει νέα προβλήματα στις τσέπες των συνταξιούχων, κυρίως όσων ζουν στα ορεινά, καθώς καλούνται να αντιμετωπίσουν το κρύο την ώρα που η ακρίβεια δεν τους επιτρέπει να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Advertisement

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης αρκετοί συνταξιούχοι δεν μπορούν ανταπεξέλθουν ούτε στις βασικές ανάγκες, καθώς έχει πληγεί το βιοτικό τους επίπεδο τα τελευταία χρόνια.

«Σκέφτονται τι να πληρώσουν πρώτα, ρεύμα, καύσιμα ή φαγητό. Το επίδομα στήριξης ορεινών κοινοτήτων που δίνει η κυβέρνηση εκτός του ότι είναι πενιχρό, δεν καλύπτει ούτε το 10% του κόστους που χρειάζεται ένας συνταξιούχος για να ζεσταθεί. Άνθρωποι στα ορεινά καλούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους για ώρες και σκέφτονται τρόπους για να  ζεσταθούν, εφόσον δεν βγαίνουν οικονομικά για να αγοράσουν πετρέλαιο, ή ξύλα» τονίζει.

Το επίδομα των συνταξιούχων όπως καταγγέλλουν ανέρχεται στα 85 ευρώ την ώρα που οι μη συνταξιούχοι λαμβάνουν 165 ευρώ, κάνοντας λόγο για διάκριση σε βάρος τους.

Η ΕΚΥΣΥ καλεί την κυβέρνηση να βάλει το χέρι στην τσέπη.

«Από το 1 δισεκατομμύριο που έβαλε το κράτος στα ταμεία του από τις συνεχείς αυξήσεις στις φορολογίες, ας επιστρέψει στον κόσμο που δεινοπαθεί χρήματα. Η τελευταία αύξηση εισοδημάτων έγινε τον Ιούλιο του 2022, με μια νέα αύξηση να αναμένεται τον Ιανουάριο του 2024. Μιλάμε για μία αύξηση κοροϊδία, καθώς 18 μήνες πληρώνουμε αυξημένες τιμές. Στη Βουλή των γερόντων μας ανέφεραν ότι θα δώσουν 3,89% στις συντάξεις τον Ιανουάριο κάτι που προβλέπεται από τη νομοθεσία ήδη, δεν είναι κάτι επιπλέον» είπε.

Την ίδια ώρα οι συνταξιούχοι καλούν το κράτος να προχωρήσει σε πράξεις που θα τους απαλλάξουν από το κόστος στα φάρμακα, τα οποία όπως λένε πληρώνουν ακριβά, εφόσον αρκετά από αυτά δεν καλύπτονται από το ΓΕΣΥ.

«Επίσης το Υφυπουργείο Πρόνοιας νιώθουμε ότι μας έχει ξεχάσει. Από τον Σεπτέμβριο μας έχει ακυρώσει τρείς συναντήσεις. Δεν είναι αρκετά τα λόγια, αλλά περιμένουμε πράξεις. Θεωρούμε ότι η κοροϊδία πλέον είναι στην καθημερινότητα αυτής της κυβέρνησης» καταγγέλλει.

Τώρα που έρχονται γιορτές ξεκίνησε η συλλογή τροφίμων για να στηριχθούν οι ευάλωτες ομάδες και να μπορέσουν να κάνουν γιορτές όλοι, λέει ο κ.Σκαρπάρης.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network