MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο Αρχιεπίσκοπος θα ενημερωθεί από την ΚΥΠ για το θέμα της λεγόμενης ρωσικής εκκλησίας στα κατεχόμενα 

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Αρχιεπίσκοπος θα ενημερωθεί από την ΚΥΠ για το θέμα της λεγόμενης ρωσικής εκκλησίας στα κατεχόμενα – Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια μετά από δημοσιεύματα

Advertisement

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ θα ενημερωθεί αρμοδίως από το Διοικητή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ) αναφορικά με το θέμα των ρωσόφωνων χριστιανών που διαμένουν στην κατεχόμενη Κερύνεια και φέρονται να εκκλησιάζονται από ρωσόφωνο ιερέα.

Το θέμα που ήρθε στην επιφάνεια μετά από δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρονται σε «ρωσική ορθόδοξη εκκλησία βορείου Κύπρου» και τη τέλεση για αυτή λειτουργιών στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου Πάνω Κερύνειας και στο εκκλησάκι της Παναγίας στο χωριό Κλεπίνη, απασχόλησε την τελευταία συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, κατά την οποία ο Μητροπολίτης Κυρηνείας ενημέρωσε τους Συνοδικούς για την πληροφόρηση που συγκέντρωσε για το θέμα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου διαβεβαίωσε πως η Εκκλησία της Κύπρου θα προβεί σε όλα τα δέοντα διαβήματα προς τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών καθώς το θέμα πέρα από εκκλησιαστικά ατοπήματα περιέχει και ζητήματα που άπτονται του εθνικού θέματος.

Σε δήλωση του την Παρασκευή ο Κύπρου Χρυσόστομος είπε πως η ενημέρωση της οποία έτυχε η σύνοδος από τον Άγιο Κυρηνείας οι ρωσόφωνοι που σχετίζονται με το θέμα των εκκλησιασμών είναι 40 με 50 άτομα. Διευκρίνισε πως αν όντως αυτός είναι ο αριθμός το θέμα δεν είναι τόσο ανησυχητικό καθώς δεν μπορούν να δημιουργήσουν ενορία, αλλά ανέφερε αν είναι περισσότεροι και δυνατόν να δημιουργούν ενορίες ή ενορία το θέμα θα είναι πολύ ανησυχητικό.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network