MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο Ακιντζί λέει ότι δεν τίθεται θέμα ενδιάμεσης συμφωνίας

Advertisement

Sponsored by exness

Δεν έχει υπάρξει τέτοια πρόταση ανέφερε ο τουρκοκύπριος ηγέτης – Επανέλαβε ότι τον Οκτώβριο θα προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν όσο είναι δυνατόν τα τέσσερα κεφάλαια

Advertisement

Δεν τίθεται θέμα ενδιάμεσης συμφωνίας, ούτε υπήρξε τέτοια πρόταση, δήλωσε στα κατεχόμενα ο Μουσταφά Ακιντζί, με αφορμή δημοσιεύματα στον ε/κ Τύπο αλλά και ερωτήσεις που – όπως είπε – δέχθηκε και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για το ζήτημα αυτό.

“Θα ήθελα η ε/κ κοινή γνώμη να το ακούσει και από εμένα, ότι η τ/κ πλευρά έχει στόχο σε αυτή τη διαδικασία, όπως αναγράφεται και στο συμφωνημένο κείμενο της 11ης Φεβρουαρίου 2014, μια συνολική λύση. Είμαστε πιστοί στην έννοια της συνολικής λύσης δηλαδή χωρίς να συμπληρωθεί όλη η εργασία, στο σύνολό της, δεν τίθεται θέμα να υπάρξει συμφωνία πάνω σε ορισμένα σημείο. Και δεν υπάρχει επιθυμία ή πρόθεση ή πρόταση για την υπογραφή μιας ενδιάμεσης συμφωνίας που να περιέχει μόνο ορισμένα σημεία”.

Θέλησε να επαναλάβει ότι τον Οκτώβριο θα προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν όσο είναι δυνατόν τα τέσσερα κεφάλαια προσθέτοντας ότι μπορεί να μείνουν κάποια σημεία και να εξετάσουν σε ένα επόμενο στάδιο. Εάν καταλήξουν, είπε, σε συμφωνία και στο εδαφικό και μετά στο θέμα των εγγυήσεων και ασφάλειας, θα έχει προκύψει το πολιτικό πλαίσιο της λύσης. Αυτό, ανέφερε, προσπαθούσε να εξηγήσει και ποτέ δεν σκέφτηκε να υπογράψουν μια ενδιάμεση συμφωνία.

Το πολιτικό πλαίσιο που θα προκύψει, συνέχισε, θα τους μεταφέρει σε μια συνολική λύση με ξεκάθαρο τρόπο για το κάθε θέμα και αμοιβαία αποδεκτό. Επανέλαβε ότι τεχνικά θέματα, η συγγραφή του συντάγματος και των ομοσπονδιακών νόμων μπορούν να γίνουν εντός του 2017. Εάν αυτό, ανέφερε ο Μουσταφά Ακιντζί, το κάνουμε τους πρώτους τρεις μήνες, τους άλλους τρεις μήνες θα μπορούσαμε να προετοιμάσουμε την κοινή γνώμη για ένα δημοψήφισμα, να συζητηθεί, να μαθευτεί, να υπάρξει ανταλλαγή ιδεών. Δική του πρόβλεψη, συνέχισε, είναι ότι αν όλα πάνε καλά, ένα δημοψήφισμα θα μπορούσε να γίνει στα μέσα του 2017. “Το λέω ξανά δεν τίθεται θέμα μιας ενδιάμεσης συμφωνίας. Γι` αυτό θεωρώ ότι στην ε/κ πλευρά δεν υπάρχει λόγος να δημιουργείται σύγχυση”.

Ο Τ/κ ηγέτης, ανέφερε ότι οι δύο διαπραγματευτές την ερχόμενη Δευτέρα και Τετάρτη θα συναντηθούν για να συζητήσουν με περισσότερες λεπτομέρειες τα θέματα που οι ίδιοι οι ηγέτες συζήτησαν στις τρεις συναντήσεις αυτή την εβδομάδα. Οι ηγέτες θα ξανασυναντηθούν στις 13 Οκτωβρίου αφού ο ίδιος την Κυριακή θα μεταβεί για δύο ημέρες στην Κωνσταντινούπολη όπου θα λάβει μέρος σε ένα διεθνές συνέδριο ενέργειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network