MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο Αιγυπτιακός Τύπος για τη τριμερή Σύνοδο Κορυφής στην Κρήτη 

Advertisement

Sponsored by exness

Με εκτενή δημοσιεύματα, ο αιγυπτιακός Τύπος καλύπτει τη σημερινή τριμερή Σύνοδο Κορυφής των ηγετών Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδας στην Κρήτη.

Advertisement

Αναλυτικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλ Αχράμ» που βασιζόμενο και στην επίσημη ανακοίνωση της αιγυπτιακής Προεδρίας, αναφέρει ότι πρόκειται για την 6η κατά σειρά Σύνοδο Κορυφής, κατά την οποία πρόκειται να εξεταστούν τρόποι για την «αντιμετώπιση κοινών απειλών στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο».

Επίσης, αναφέρει ότι θα διεξαχθούν και χωριστές συναντήσεις τόσο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι όσο και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα με τον Αιγύπτιο ηγέτη.   

Η αγγλόφωνη αιγυπτιακή εφημερίδα «Egyptian Gazette» κάνει μία πλήρη καταγραφή των όσων πρόκειται να διαμειφθούν στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής, στην Ελούντα της Κρήτης.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «η τριμερής Σύνοδος Κορυφής επιδιώκει να στηρίξει την ανάπτυξη και τη σταθερότητα στην περιοχή της Μεσογείου και να ενισχύσει το θεσμικό πλαίσιο για τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών, για την αντιμετώπιση προκλήσεων, κυριότερες των οποίων είναι η τρομοκρατία, η καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης στη Μέση Ανατολή, η στήριξη κοινών επενδύσεων, η υλοποίηση έργων οικονομικής συνεργασίας και η αναβάθμιση των εμπορικών σχέσεων των τριών χωρών».

Παράλληλα, στο ίδιο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη από την Βαρκελώνη, σύμφωνα με τον οποίον, η συνεργασία των τριών χωρών «προήγαγε τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network