MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Νύχτα καταστροφών… Αυτοψία και καταγραφή ζημιών

Advertisement

Sponsored by exness

Μια νύχτα που πολλοί θέλουν να ξεχάσουν… Λεμεσός, Λάρνακα και Πάφος, οι επαρχίες που πλήγηκαν από τους σφοδρούς ανέμους – Μετρούν και πάλι ζημιές οι κάτοικοι – Λειτουργοί των Επαρχιακών Διοικήσεων στους πληγέντες της κακοκαιρίας – Καταγράφουν τις ζημιές για αποζημιώσεις – Δεν υπήρξαν  ανάγκες μεταστέγασης πολιτών, ούτε και θέματα ασφάλειας, λέει το Υπουργείο Εσωτερικών – Εικόνες από τις καταστροφές που σημειώθηκαν

Από την Παρεκκλησιά μέχρι τα Περβόλια και τη Λαπηθιού, οι θυελλώδεις άνεμοι άφησαν πίσω τους καταστροφές.

Advertisement

Η νύχτα του Σαββάτου ήταν για πολλούς εφιαλτική, αφού το πέρασμα των θυελλωδών ανέμων άφησε πίσω του ζημιές χιλιάδων ευρώ, καταστροφές σε σπίτια, επαγγελματικά και κτηνοτροφικά υποστατικά. Και τους πληγέντες να αναμένουν αποζημίωση για να ξαναστήσουν το βιός τους.

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι αυτοψίες και οι καταγραφές των ζημιών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία που «έπνιξε» το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και ξημερώματα Κυριακής, αρκετές περιοχές της Κύπρου.

Οι Επαρχιακές Διοικήσεις αναλαμβάνουν την αυτοψία στους πληγέντες όλων των επαρχιών ούτως ώστε να διευθετηθούν όσον το δυνατόν συντομότερα οι οικονομικές αποζημιώσεις προς τους ιδιοκτήτες υποστατικών, κατοικιών και επιχειρήσεων που ήρθαν αντιμέτωποι με τις καταστροφές των περιουσιών τους.

Όπως ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Εσωτερικών, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών των Επαρχιακών Διοικήσεων, οι οποίες διεπίστωσαν ζημιές σε αριθμό υποστατικών στην περιοχή του Φάρου στα Περβόλια, στην Παρεκκλησιά και σε κάποιες περιοχές της επαρχίας Λευκωσίας.

Επισήμανε μάλιστα ότι δεν έχουν προκύψει ανάγκες μεταστέγασης κόσμου, ούτε και θέματα ασφάλειας.

«Δεν μπορούμε να καλύψουμε τα έξοδα», λένε ιδιοκτήτες κτηνοτροφικών υποστατικών στην Πάφο 

Δύο κτηνοτροφικά υποστατικά στο χωριό Λαπηθιού στην επαρχία Πάφου, ιδιοκτησίας δύο αδελφών, είναι μία εκ των περιπτώσεων που υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές από ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή το βράδυ του Σαββάτου.

Οι εν λόγω ιδιοκτήτες έκαναν λόγο για ζημιές που οι ίδιοι δεν μπορούν να καλύψουν ενώ όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά «μεγάλοι όγκοι από σίδερα και μπετόν μετακινήθηκαν σε μεγάλη απόσταση από την ένταση του ανέμου».

Δείτε εικόνες από το σημείο:

Αμέτρητες οι ζημιές και στην επαρχία Λάρνακας…

Ζημιές σε ξενοδοχείο και κατοικίες στα Περβόλια, εκρίζωση δέντρων και αποκοπή πασσάλων της ΑΗΚ, ήταν το αποτέλεσμα των θυελλωδών ανέμων που επικράτησαν και στην επαρχία Λάρνακας το ίδιο βράδυ.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα χρειάστηκε η παρέμβαση των τοπικών αρχών καθώς εντός του οδικού δικτύου υπήρχαν κομμένα και εκριζωμένα δέντρα, κατεστραμμένες πινακίδες των δημοσίων έργων, κομμάτια από μπετόν και ξύλινες και σιδερένιες περιφράξεις.

Χαρακτηριστική ήταν και η καταστροφή διακοσμητικής βάρκας του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών που βρισκόταν εντός του πάρκου, η οποία παρασύρθηκε και κατέληξε στη μέση του δρόμου.

Δείτε τις χαρακτηριστικές εικόνες από την περιοχή: 

Ζεύγος ηλικιωμένων στην Παρεκκλησία έμεινε χωρίς στέγη….

Άλλη μια χαρακτηριστική περίπτωση ήταν και αυτή στην περιοχή της Παρεκκλησιάς στη Λεμεσό, όπου εξαιτίας ανεμοστρόβιλου που επικράτησε το βράδυ του Σαββάτου, η οικία ενός ηλικιωμένου ζεύγους κατέληξε χωρίς στέγη.

Μάλιστα, όπως ανέφερε σε δηλώσεις της στη Cyprus Times, η κόρη του εν λόγω ζευγαριού «η οικία των γονιών μου έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Το μόνο που έμεινε από το σπίτι είναι μερικοί τοίχοι και οι πόρτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έτρεχε» όλη τη νύχτα Πυροσβεστική και ΕΜΑΚ

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, η υπηρεσία λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναπτύχθηκαν ανταποκρίθηκε συνολικά σε 40 περιστατικά από όλες τις επαρχίες.

Πιο συγκεκριμένα από την επαρχία Λευκωσίας κλήθηκαν για παρέμβαση σε συνολικά 14 περιστατικά, στην επαρχία Λεμεσού σε 9 περιστατικά, στην επαρχία Λάρνακας 6, στην Πάφο 4 και στην επαρχία Αμμοχώστου σε ένα περιστατικό.

Όσον αφορά περιοχές που πρόκειται για επιχειρησιακή ευθύνη της ΕΜΑΚ, κλήθηκαν για παρέμβαση σε 6 συνολικά περιστατικά.

Τα επεισόδια είχαν να κάνουν με πτώσεις και μετακινήσεις δέντρων σε κάποιες περιπτώσεις πάνω σε οχήματα – με υλικές ζημιές μόνο- μετακινήσεις ντεποζίτων νερού και θερμοσίφωνες από οροφές υποστατικών, ανταποκρίσεις για πτώσεις ηλεκτρικών καλωδίων της ΑΗΚ με σπινθηρισμούς, ανοίγματα φρεατίων οχετών ομβρίων υδάτων, μετακινήσεις κατασκευών από ευτελή υλικά , σκαλωσιών, διαφημιστικών πινακίδων κτλ..

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί, ότι πέραν των πιο πάνω περιουσιακών καταστροφών που υπέστησαν αρκετοί πολίτες, πολλά ήταν και τα προβλήματα που προέκυψαν στο οδικό δίκτυο, με την Αστυνομία Κύπρου να προβαίνει σε συνεχόμενες ενημερώσεις προς το κοινό και ιδιαίτερα προς τους οδηγούς για επικίνδυνους δρόμους ή σημεία του οδικού δικτύου που έκλειναν λόγω αποκοπές δέντρων ή κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών.

Μάλιστα, αρκετές ήταν και οι ανακοινώσεις που αφορούσαν τους ισχυρούς άνεμους που επικρατούσαν και την προσοχή που έπρεπε να επιδείξουν οι οδηγοί σε συγκεκριμένα σημεία αυτοκινητόδρομων ή άλλων σημείων του οδικού δικτύου.

Δείτε μερικά από τα βίντεο που ανέβασαν χρήστες στη σελίδα «Καιρόφιλοι Κύπρου» στο Facebook και παρουσίαζαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούσαν το βράδυ του Σαββάτου:

EΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Περιοχή Κλήρου:

Περιοχή Πωμός:

Πάφος:

Λεμεσός:

Πόλη Χρυσοχούς:

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network