MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ντίνος Παστός στη CT για Badoo: «Απαιτεί ελάχιστα στοιχεία… Διαδεδομένο μεταξύ ατόμων τρίτων χωρών»

Advertisement

Sponsored by exness

«Απαιτεί ελάχιστα προσωπικά στοιχεία…» το badoo για δημιουργία προφίλ – Το προτιμούν άτομα από τρίτες χώρες αναφέρει – Ειδικός σε θέματα ασφαλείας του διαδικτύου στη CT για την πλατφόρμα που χρησιμοποίησε ο «Ορέστης»

Advertisement

Ξετυλίγεται το κουβάρι της σοκαριστικής υπόθεσης που αποκάλυψε το φρεάτιο στο Μιτσερό.

Ο 35χρονος φαίνεται να προσέγγιζε τις αλλοδαπές γυναίκες μέσα από την πλατφόρμα γνωριμιών Badoo. Απ’ εκεί, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Ορέστης» κατάφερε να έρθει σε επαφή με τα θύματα και να προβεί στις φρικτές πράξεις τις οποίες ομολόγησε.

Μιλώντας στη Cyprus Times o ειδικός σε θέματα ασφάλειας διαδικτύου Ντίνος Παστός, ανέφερε ότι πρόκειται για πλατφόρμα ιδιαίτερα διαδεδομένη σε πολίτες τρίτων χωρών που βρίσκονται στην Κύπρο.

Στην συγκεκριμένη πλατφόρμα, η δημιουργία προφίλ, απαιτεί ελάχιστα προσωπικά στοιχεία, αυτό πιθανότατα επιχείρησε να εκμεταλλευτεί ο 35χρονος χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο. Ακολούθως για να υπάρξει επικοινωνία πρέπει να συμφωνήσει και το έτερο πρόσωπο «ακολουθώντας».

Επεσήμανε ότι η εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη να γνωρίζει την απόσταση στην οποία βρίσκεται το άτομο που συνομιλεί μαζί του. Εξήγησε ότι η εφαρμογή διαθέτει μηχανισμό ταυτοποίησης στοιχείων μέσω της φωτογραφίας, κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται να μην λειτούργησε.

Ο κ. Παστός σημείωσε ότι κρούσματα εγκληματικότητας με βάση τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, υπήρξαν κατά καιρούς στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network