MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Noratlas: Εντοπίστηκαν τα πρώτα ανθρώπινα οστά (video)

Advertisement

Sponsored by exness

Στην επιφάνεια τα πρώτα ανθρώπινα οστά στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας – Συνεχίζεται η ανασκαφή και οι προσπάθειες για τον εντοπισμό κι άλλων των οστών των άτυχων καταδρομέων, οι οποίοι επέβαιναν στο μοιραίο Noratlas

Advertisement

Αυτό αποκάλυψε ο Επίτροπος Προεδρίας για ανθρωπιστικά θέματα, Φώτης Φωτίου.

Απέφυγε να πει συγκεκριμένα αν ο αριθμός των οστών που εντοπίστηκε είναι μεγάλος, υποδεικνύοντας ότι θα γίνουν όλες οι ανθρωπολογικές εξετάσεις και οι εξετάσεις ταυτοποίησης για όλα τα οστά που θα ανευρεθούν και θα γίνονται ανακοινώσεις όταν και εφόσον πρέπει.

Σε δηλώσεις στο γραφείο του, ο κ. Φωτίου αναφέρθηκε σε μια πολύ σημαντική εξέλιξη και κάλεσε τα ΜΜΕ να επιδείξουν τον απαραίτητο σεβασμό, καθώς το θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και λεπτό.

Είπε ότι οι εργασίες ασφαλώς και συνεχίζονται με κάθε προσοχή και λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την ασφάλεια του προσωπικού που εργάζεται στην ανασκαφή. Διαβεβαίωσε εξάλλου τους συγγενείς των πεσόντων του μοιραίου αεροσκάφους, ότι «εργαζόμαστε σκληρά ώστε σύντομα να έχουμε τα ποθητά αποτελέσματα».

Ερωτηθείς αν τα οστά εντοπίστηκαν εντός της ατράκτου, ο κ. Φωτίου εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι πολύ νωρίς για να μπούμε σε αυτές τις λεπτομέρειες.

«Για μένα η σημαντική εξέλιξη είναι ότι έχουν εντοπιστεί οστά, αυτός ήταν ο βασικός στόχος όταν ξεκινούσαμε αυτή την ανασκαφή και σήμερα νομίζω ότι όλοι και όλες μας πρέπει να νοιώθουμε ικανοποίηση τουλάχιστο γιατί άρχισε ο εντοπισμός οστών», ανέφερε ο Επίτροπος.

«Να παρακαλέσω πάνω από όλα τα ΜΜΕ να επιδείξουν τον απαραίτητο σεβασμό στις εξελίξεις γιατί πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο και ανθρωπιστικό θέμα και η ενημέρωση θα γίνεται εκεί και όπου χρειάζεται», συνέχισε ο κ. Φωτίου, ο οποίος ταυτόχρονα ευχαρίστησε όσους εργάζονται στην ανασκαφή για τον επαγγελματισμό, την αφοσίωση και την συνέπεια που επιδεικνύουν στην διεκπεραίωση αυτής της πολύ δύσκολης εργασίας.

Το μοιραίο αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας καταρρίφθηκε κατά την τουρκική εισβολή του 1974, λόγω λάθους, από την αεράμυνα της Εθνικής Φρουράς. Μετέφερε 28 καταδρομείς και τέσσερα μέλη πλήρωμα. Σκοτώθηκαν όλοι, εκτός από έναν. Δεκά έξι τάφηκαν στο κοιμητήριο Λακατάμειας και από εκταφές ταυτοποιήθηκαν τα οστά των 12. Από την εκσκαφή στο μνημείο του Τύμβου Μακεδονίτισσας ελπίζεται ότι θα βρεθούν τα οστά των άλλων 19 καταδρομέων.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

Τρέχει..

Protathlima