MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Νομοσχέδιο για αντιμετώπιση των καθυστερήσεων στον εναέριο χώρο

Advertisement

Sponsored by exness

Με στόχο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στον εναέριο χώρο της Κύπρου, η Κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο για ίδρυση της κρατικής εταιρείας αεροναυτιλίας

Advertisement

Ο Υπουργός Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Εργων Μάριος Δημητριάδης συζήτησε σήμερα το θέμα του νομοσχεδίου με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα, σημειώνοντας τη σημασία του νομοσχεδίου και δηλώνοντας ότι παρά τις βελτιωτικές κινήσεις η Κύπρος εξακολουθεί να είναι πρώτη στις καθυστερήσεις στην Ευρώπη.

Οπως ανέφερε μετά τη συνάντηση, “πρόκειται για μια μεγάλη μεταρρύθμιση, που είναι πολύ σημαντική για τη χώρα μας διότι έχει να κάνει με τις καθυστερήσεις που έχουμε στον εναέριο μας χώρο”.

Είπε ότι παρά τις βελτιώσεις που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια όσον αφορά το θέμα των καθυστερήσεων, η Κύπρος εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα όσον αφορά τις καθυστερήσεις στην Ευρώπη.Είναι για αυτό το λόγο, είπε, “που το Eurocontrol έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια, μια μελέτη και έχει ετοιμάσει ένα νομοσχέδιο σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας και το Υπουργείο, το οποίο αφορά τη δημιουργία αυτής της κρατικής εταιρείας αεροναυτιλίας, για την οποία πιστεύει, και εμείς μαζί, ότι θα επιλύσει αυτό το πρόβλημα αφού θα δώσει την απαραίτητη ευελιξία και αυτονομία σε αυτόν τον κλάδο ώστε να μπορεί να κάνει καλύτερα το ρόλο του”.

Αναφερόμενος στη συνάντηση, είπε ότι υπήρξε εκ μέρους της Συμμαχίας Πολιτών μια θετική προδιάθεση όσον αφορά το νομοσχέδιο.Οσον αφορά τη συζήτηση στη Βουλή και οποιεσδήποτε αλλαγές μπορεί να γίνουν, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι αυτό είναι θέμα του ρόλου που έχουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Ερωτηθείς εάν το νομοσχέδιο προνοεί αύξηση ή μείωση του αριθμού των εργαζομένων, ο Υπουργός είπε ότι το νομοσχέδιο προνοεί ότι όλοι όσοι ασχολούνται με τον τομέα να μεταφερθούν στη νέα εταιρεία.

“Οπότε δεν προβλέπει οποιαδήποτε μείωση. Αντιθέτως, έχουμε προχωρήσει και σε ενέργειες για να υπάρξει αύξηση του αριθμού των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και έχει γίνει σχετική προκήρυξη πρόσφατα, όμως για να εκπαιδευτούν νέοι ελεγκτές μεσολαβεί ένα διάστημα περίπου δύο χρόνων. Οπότε στο μέλλον θα αυξηθεί ο αριθμός των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας δηλαδή θα αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων στην νέα εταιρεία”, είπε.

Εξάλλου, στις δηλώσεις του, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι η φιλοσοφία του νομοσχεδίου βρίσκει τη Συμμαχία σύμφωνη και επισήμανε το γεγονός ότι και οι εργαζόμενοι έχουν συμφωνήσει στη γενικότερη φιλοσοφία “και στην τεράστια τους πλειοψηφία θα το στηρίξουν αλλά και ταυτόχρονα είναι διατεθειμένοι να αποποιηθούν και την ιδιότητα του δημόσιου υπαλλήλου για να εργαστούν στην εταιρεία”.

Είπε ότι καμία μεταρρύθμιση δεν μπορεί να πετύχει αν δεν εξασφαλίσει τη συναίνεση των εργαζομένων.“Για αυτό και το θεωρώ ως πάρα πολύ θετικό και πιστώνουμε για αυτό και τους εργαζόμενους και τον Υπουργό για την προσπάθεια που έχουν κάνει”, ανέφερε.

Μίλησε και για κάποια ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι έχουν κοινοποιήσει κάποιες τροπολογίες που θα ήθελαν να γίνουν πάνω στον βασικό νόμο.“Διαπιστώνουμε ότι στα βασικά που τους απασχολούν που έχουν να κάνουν με την επαγγελματική διασφάλιση, μπορούν να γίνουν ρυθμίσεις που δεν θα ενοχλούν  ούτε την Κυβέρνηση αλλά θα προσφέρουν το αίσθημα ασφάλειας που χρειάζονται οι εργαζόμενοι. Έτσι θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει η συναίνεση και στη Βουλή για να περάσει σύντομα και αυτό το νομοσχέδιο”, συνέχισε ο κ. Λιλλήκας.

Επιπρόσθετα, είπε ότι συζήτησαν με τον Υπουργό για το λιμάνι και για κάποια προβλήματα των επαγγελματιών ταξί.“Πιστεύω ότι ο Υπουργός, τουλάχιστον σε εκείνα που δεν έχουν κόστος στο δημόσιο, θα πάρει πρωτοβουλίες για να δοθούν λύσεις έτσι ώστε και η πειρατεία να περιοριστεί αλλά και να διευκολυνθεί αυτό το επάγγελμα”, κατέληξε ο κ. Λιλλήκας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network