MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Νίκησαν τον καρκίνο, αφαίρεσαν τη θηλή αλλά… βρήκαν σύμμαχο τη Μαρία από τη Λάρνακα

Advertisement

Sponsored by exness

*Της Γεωργίας Μιχαήλ

Advertisement

Κι όμως τα τατουάζ δεν είναι μόνο μόδα!

Τα τελευταία χρόνια τα τατουάζ αποτελούν μόδα. Άνθρωποι διαφόρων πεποιθήσεων που ακόμη κι αν δε συνάδει με το τo life style τους επισκέπτονται στούντιο δερματοστιξίας για να αποτυπώσουν διάφορα σχέδια ή φράσεις στο σώμα τους είτε αυτά σημαίνουν κάτι γι’ αυτούς είτε όχι.

Και κάπως έτσι, τα δεδομένα αντιστράφηκαν! Κάποτε ο κόσμος έβλεπε με καχυποψία όσους είχαν στο σώμα τους τατουάζ και ήταν πιθανόν να τους συνέδεε ακόμη με εγκληματίες. Σήμερα όμως τα ταμπού ξεπεράστηκαν και ζούμε την εποχή που λίγοι είναι αυτοί που δεν έχουν «χτυπήσει» έστω και ένα τατουάζ σε κάποιο σημείο του σώματος τους.

Κάποτε ήταν περισσότερο θέμα ιδεολογίας, σήμερα είναι περισσότερο θέμα αισθητικής. Ωστόσο τα τατουάζ έχουν και μία… άλλη ιδιότητα, πολύ πιο σημαντική που ίσως είναι πιο κοντά στην πραγματική έννοια της σημασίας του. H λέξη tattoo (τατουάζ) αποτελείται από δύο μεγάλα συνθετικά, την πολυνησιακή λέξη «ta», που σημαίνει κάτι το εντυπωσιακό, και την ταϊτινή λέξη «tatau», που σημαίνει «για να σηματοδοτήσει κάτι».

Και όμως το τατουάζ μπορεί να σηματοδοτήσει μία νέα αρχή, μπορεί να γίνει ένας εντυπωσιακός επίδεσμος που θα επουλώσει μία πληγή. Μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί και μία  μορφή «θεραπείας» του καρκίνου.

Όσο παράξενο κι αν σας ακούγεται, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Νίκησαν τον καρκίνο, αφαίρεσαν τη θηλή αλλά… βρήκαν σύμμαχο τη Μαρία από τη Λάρνακα

Αν είστε χρήστης του facebook, ίσως τις τελευταίες ημέρες να πέρασε από μπροστά σας μία ανάρτηση από μία γυναίκα η οποία απευθύνεται σε κοπέλες που έχουν περάσει την εφιαλτική εμπειρία του καρκίνου του μαστού αφαιρώντας τη θηλή τους.

Πρόκειται για τη Μαρία Μαύρου, η οποία διατηρεί στούντιο δερματοστιξίας στη Λάρνακα, και στηρίζει με ένα πολύ ανθρώπινο τρόπο τις γυναίκες αυτές. Όπως αναφέρει και στην ανάρτηση της αναλαμβάνει εντελώς δωρεάν να «ζωγραφίσει» γι’ αυτές μία καινούργια θηλή βοηθώντας τες να αφήσουν πίσω τους τις ουλές που άφησε ο καρκίνος.

Η ίδια φαίνεται να ξέρει καλά τι εστί καρκίνος. Μιλώντας στη Cyprus Times, μας εξήγησε ότι από μικρή βίωσε το θάνατο στην οικογένεια της, ένας δικός της άνθρωπος «έφυγε» μετά από μάχη με τον καρκίνο.

«Είδα τον πόνο τότε και τον βιώνω και τώρα με αδελφικές φίλες. Σκοπός ήταν να μάθω την τέχνη του τατουάζ για να ασχοληθώ πρώτα  με τη θεραπευτική του πλευρά και μετά με την καλλωπιστική του», ανέφερε η κυρία Μαύρου. Ασχολείται με τη δερματοστιξία από το περασμένο καλοκαίρι ενώ με τη χρωματολογία από πάντα, όπως η ίδια λέει.

Μπορεί στην ανάρτηση της η κυρία Μαύρου να απευθύνεται στις γυναίκες που πέρασαν καρκίνο του μαστού ωστόσο όπως μας εξήγησε και ένας άνθρωπος που έχει διχρωμία στο δέρμα ή ουλές μπορούν με ένα τατουάζ να «αποθεραπευτούν» τελείως. Μας τόνισε ωστόσο ότι όλα αυτά γίνονται μετά από την έγκριση του γιατρού που παρακολουθεί τον ασθενή- πελάτη.

Η ενέργεια της είχε μεγάλη ανταπόκριση από γυναίκες διαφόρων ηλικιών που, όπως μας είπε, έδειξαν απίστευτο θάρρος. Ωστόσο γνωρίζει ότι το γεγονός ότι και η ίδια είναι γυναίκα βοήθησε περισσότερο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network