MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΓΓ ΚΕΒΕ: Δεν υπάρχουν Κύπριοι ή κοινοτικοί για εργοδότηση

Advertisement

Sponsored by exness

Διέψευσε τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας ο ΓΓ ΚΕΒΕ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας ότι υπάρχουν άνεργοι Κύπριοι ή κοινοτικοί εργαζόμενοι τους οποίους οι κυπριακές επιχειρήσεις θα πρέπει να εργοδοτήσουν κατά προτεραιότητα.

Advertisement

Σε δηλώσεις του χθες μετά από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου είχε αναφέρει ότι υπάρχουν και άνεργοι Κύπριοι πολίτες στους οποίους οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί θα πρέπει να απευθύνονται κατά προτεραιότητα.

Ο Υπουργός ανέφερε είπε, επίσης, ότι υπάρχει και η δυνατότητα αξιοποίησης εργαζομένων μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την ανάγκη οποιασδήποτε αδειοδότησης.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Τσιακκής σημείωσε ότι εδώ και χρόνια το ΚΕΒΕ λέει ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη ανθρωπίνου δυναμικού, κάτι το οποίο είναι, όπως είπε, διαπιστωμένο.

Η έλλειψη αυτή, είπε ο κ. Τσιακκής, επιτάθηκε μετά τον κορωνοϊό όταν έφυγαν πολλοί ξένοι και κοινοτικοί εργαζόμενοι από την Κύπρο και δεν επέστρεψαν, αφού οι συνθήκες εργασίες στη χώρα τους, τους κράτησαν εκεί. Συμπλήρωσε ότι η κυπριακή οικονομία τα δύο τελευταία χρόνια πάει καλά, διευρύνεται, άρα υπάρχει ζήτηση.

Ο κ. Τσιακκής σημείωσε ότι οι δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας χθες ότι υπάρχουν Κύπριοι άνεργοι και η έκκλησή του στις κυπριακές επιχειρήσεις να τους εργοδοτήσουν, ή η αναφορά ότι μπορούν να φέρουν κοινοτικούς, “δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα”.

Κάλεσε τον Υπουργό να εξετάσει τις διαδικασίες που υπάρχουν εσωτερικά στο Υπουργείο για εργοδότηση από τρίτες χώρες και να ελευθερώσει αυτή τη διαδικασία, αφού όπως είπε ο κ. Τσιακκής «δεν υπάρχουν αυτοί οι εργαζόμενοι στους οποίους μας παραπέμπει».

Σημείωσε ότι η προτίμηση των κυπριακών επιχειρήσεων είναι να εργοδοτήσουν Κύπριους και έκανε έκκληση, αν υπάρχουν Κύπριοι που ψάχνουν για δουλειά, να επικοινωνήσουν μαζί τους ή με τις επιχειρήσεις και να είναι βέβαιοι ότι θα εργοδοτηθούν.

«Δεν υπάρχουν και κατά συνέπεια πρέπει να προχωρήσουμε με την εργοδότηση από τρίτες χώρες που στοιχίζουν περισσότερο για να καλυφθούν οι πιεστικές ανάγκες των επιχειρήσεων», είπε.

Ανέφερε ότι περισσότερες ανάγκες προκύπτουν στο λιανικό εμπόριο, στα ξενοδοχεία, στην εστίαση και στην ανακύκλωση, κυρίως σε μη εξειδικευμένο προσωπικό, όπου οι ελλείψεις, όπως ανέφερε, είναι πιεστικές. Πρόσθεσε ότι το ΚΕΒΕ δέχεται καθημερινά παράπονα και δυσφορία από μέλη τους που δεν βρίσκουν κόσμο για να στηρίξουν τη δουλειά τους.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network