MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων ο Δρ. Πέτρος Καρεκλάς

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Δήμαρχος Κυθρέας Δρ. Πέτρος Καρεκλάς εξελέγη νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων.

Advertisement

Η Επιτροπή, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, συνήλθε σήμερα στην πρώτη της μηνιαία τακτική συνεδρία μετά τον αδόκητο θάνατο του Προέδρου της, Δημάρχου Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανού, υπό την προεδρία του Α’ Αντιπροέδρου της, Δρα Πέτρου Καρεκλά.

Η Επιτροπή, όπως αναφέρεται, επιλήφθηκε αρχικά, αφού εγκρίθηκαν παλαιότερα πρακτικά, κάποιων εκκρεμούντων θεμάτων και στη συνέχεια επικεντρώθηκε η συζήτηση στο θέμα της πλήρωσης της κενωθείσας θέσης του Προέδρου της Επιτροπής.

Επί του θέματος, προστίθεται, διαμορφώθηκαν δύο βασικές τοποθετήσεις. Η μία του Δημάρχου Αμμοχώστου, Δρα Σίμου Ιωάννου, ο οποίος μετέφερε απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου ότι «δικαιωματικά» θα έπρεπε τώρα που έχει εκλεγεί Δήμαρχος Αμμοχώστου να αναλάβει χωρίς εκλογές τη θέση του Προέδρου.

Η άλλη την οποία εξέφρασαν όλοι οι παρόντες εκπρόσωποι των υπόλοιπων έξι Δήμων (ο Δήμαρχος Μόρφου αποχώρησε προηγουμένως και ο Δήμαρχος Λύσης δεν ήταν παρών στη συνεδρία) οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ του σεβασμού γενικά των δημοκρατικών διαδικασιών και υπέρ της εκλογής Προέδρου μετά την υποβολή υποψηφιοτήτων.

Κάλεσαν δε τον Δήμαρχο Αμμοχώστου να υποβάλει υποψηφιότητα, εφόσον ενδιαφέρεται, για να εκλεγεί Πρόεδρος. Κατόπιν τούτου, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου αποχώρησε.

Σημειώνεται ότι ο Προεδρεύων της συνεδρίας αποχώρησε στη συνέχεια από την έδρα, καθήκοντα δε Προεδρεύοντα ανέλαβε ο Δήμαρχος Λαπήθου, κ. Νεοπτόλεμος Κότσαπας, ο οποίος και κάλεσε όπως υποβληθούν υποψηφιότητες. Η μοναδική υποψηφιότητα που υποβλήθηκε ήταν αυτή του μέχρι σήμερα Α’ Αντιπροέδρου και Δημάρχου Κυθρέας, Δρα Πέτρου Καρεκλά, ο οποίος και ομόφωνα εκλέχθηκε ως νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο νέος Πρόεδρος ευχαρίστησε όλους για την τιμητική εκλογή του και υποσχέθηκε ότι θα αναλώσει όλες του τις δυνάμεις για το καλό όλων των κατεχόμενων περιοχών μας και του προσφυγικού κόσμου, μέχρι ο ήλιος της ελευθερίας να λάμψει σ’ ολόκληρη την Κύπρο μας.

Με εισήγηση του νέου Προέδρου, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα, η θέση του Β’ Αντιπροέδρου της Επιτροπής καταργήθηκε και θα υπάρχει μόνο θέση Αντιπροέδρου της Επιτροπής και την οποία ομόφωνα έγινε αποδεκτό όπως καταλάβει ο μέχρι σήμερα Β’ Αντιπρόεδρος, Δήμαρχος Μόρφου, κ. Βίκτωρας Χατζηαβραάμ.

Επίσης, αποφασίστηκε όπως η Επιτροπή εκδώσει ανακοίνωση καταδίκης των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας και των κατοχικών Αρχών στην Αμμόχωστο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network