MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Νέος κυκλικός κόμβος σε πολυσύχναστο σημείο στον Ύψωνα. Δρομολογείται πρόσβαση στην νέα κτηνοτροφική ζώνη

Advertisement

Sponsored by exness

Τέλος στην ταλαιπωρία  πολιτών που χρησιμοποιούν την συμβολή της Λεωφόρου Μακαρίου με Ηλία Καννάουρου στον Ύψωνα – Νέος δρόμος θα δημιουργηθεί για μετακίνηση των κτηνοτρόφων από την κτηνοτροφική περιοχή Αγίου Συλά προς την νέα κτηνοτροφική ζώνη – Τι αναφέρει στη Cyprus Times ο Δήμαρχος Ύψωνα Παντελής Γεωργίου

Της Χρυστάλλας Νικολάου

Advertisement

Εντός Σεπτεμβρίου θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την δημιουργία κυκλικού κόμβου στην συμβολή της Λεωφόρου Μακαρίου με την οδό Ηλία Καννάουρου στον Ύψωνα, κεντρικό σημείο όπου δεκάδες πολίτες ταλαιπωρούνται καθημερινά λόγω της πυκνής τροχαίας κίνησης ειδικά που παρατηρείται, ειδικά, σε ώρες αιχμής.

Σε δηλώσεις του στην Cyprus Times, o Δήμαρχος Ύψωνα Παντελής Γεωργίου ανέφερε ότι έγιναν όλα τα απαραίτητα διαβήματα για να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός καθώς ολοκληρώθηκαν οι μελέτες, ετοιμάστηκαν όλα τα έγγραφά κι έγιναν οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις.

Ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι τοποθετήθηκαν στο σημείο φώτα τροχαίας χωρίς ωστόσο να διαφανεί ιδιαίτερη μείωση της τροχαίας κίνησης και γι΄ αυτό θα προχωρήσει η δημιουργία του κόμβου.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου το έργο υπολογίζεται να ξεκινήσει λίγο πριν το 2023 και θα στοιχήσει 1,3 εκατομμύρια με το 80% να χρηματοδοτείται από το κράτος.
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στη Cyprus Times o Δήμαρχος Ύψωνα, κατακυρώθηκε προσφορά για την δημιουργία δρόμου από το Βατί προς την νέα κτηνοτροφική μονάδα.

Το εν λόγω έργο θα στοιχήσει 222 χιλιάδες ευρώ και στόχος είναι να εξυπηρετήσει την απρόσκοπτη μετακίνηση των κτηνοτρόφων από την κτηνοτροφική περιοχή αγίου συλά προς την νέα κτηνοτροφική ζώνη.

Ο δρόμος θα ολοκληρωθεί τρεις μήνες μετά την έναρξη των εργασιών.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΤΟ ΒΑΡΟΣ

ShootandGoal