MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Νέο «όχι» στην υπεράσπιση Τζιωνή από το Δικαστήριο για το σημειωματάριο

Advertisement

Sponsored by exness

Ξανά στο Δικαστήριο οδηγήθηκαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι για το διπλό φονικό του Στροβόλου – Νέο «όχι» στον Δικηγόρο του Τζιωνή – Λήφθηκε παράνομα το σημειωματάριο λέει η υπεράσπιση του Τζιωνή – Κατέθεσε ο αστυνομικός που παρέλαβε το 94 σελίδων σημειωματάριο

Advertisement

Την νέα ένσταση που ήγειρε ο δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή σε σχέση με την κατάθεση των χειρόγραφων σημειώσεων απέρριψε το Κακουργιοδικείο, που είπε ένα ακόμα «όχι» στον δικηγόρο του βασικού κατηγορούμενο στο στυγερό έγκλημα που συγκλόνισε το παγκύπριο.

Το 94 σελίδων σημειωματάριο κατατέθηκε με την εξέλιξη αυτή ως τεκμήριο ενώπιον του Δικαστηρίου, στο οποίος όπως λέχθηκε έγραφε και η Σάρα Σιάμς, επίσης κατηγορούμενη στην υπόθεση.

Κατά τη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου κατέθεσε και ο αστυνομικός, μάρτυρας κατηγορίας Γιώργος Χρυσάνθου.

Όσα ακούστηκαν στο Δικατήριο

  • Να σημειώσουμε πως έγινε παραδεκτή η μάρτυρας Ελένη Χατζηγεωργίου, αδελφής του Γιώργου Χατζηγεωργίου
  • Το δικαστήριο όρισε στις 23 και 30 Ιανουαρίου να συνεχιστεί η δικαστική διαδικασία.
  • Η δικαστική διαδικασία για σήμερα ολοκληρώθηκε.
  • Στο σημειωματάριο έγραφε και η Σάρα Σιάμς
  • «Είσοδος λερωμένα παράθυρα, πίσω αυλή καθαρή» ανέγραφε ο Τζιωνής εντός του σημειωματάριου. Ο μάρτυρας ανέγνωσε από μια σελίδα του σημειωματάριου.
  • Μάρτυρας Γ.Χρυσάνθου: «Έχω παραλάβει ένα σημειωματάριο με 94 σελίδες με αμφισβητούμενη γραφή σε κάποιες από αυτές
  • Δικαστήριο:H δικαστική διαδικασία συνεχίζεται με μάρτυρα τον Γεώργιο Χρυσάνθου. Το αίτημα του κατηγορουμένου απορρίπτεται και γίνεται αποδεκτό το σημειωματάριο ως τεκμήριο.
  • Η κατηγορούσα αρχή θεωρεί νόμιμη την έρευνα. «Είναι απλή και ξεκάθαρη η απόφαση.Το όχημα βρισκόταν νόμιμα στα χέρια της αστυνομίας και παρέμεινε νόμιμα στα χέρια της αστυνομίας μέχρι την ανεύρεση του σημειωματάριου. Το όχημα βρισκόταν νόμιμα στα χέρια της αστυνομίας.»
  • Είναι παράνομη η ανεύρεση του σημειωματάριο σύμφωνα με τον κ.Αναστασίου.
  • «Το όχημα εντός του οποίου βρέθηκε το σημειωματάριο ήταν του παππού του κατηγορουμένου. 1. Ανήκε νομικά στα χέρια της αστυνομίας. Στις 26/4 ο λοχίας στη παρουσία του κατηγορουμένου 1 παρέλαβε διάφορα τεκμήρια όμως δεν ανευρέθηκε το σημειωματάριο. Στις 4 Μαϊου κατόπιν υπόδειξης του κατηγορουμένου 1 βρέθηκε το σημειωματάριο. «Αφού το σημειωματάριο δεν βρέθηκε από το πρώτο ένταλμα θα έπρεπε να εκδοθεί ένταλμα έρευνας σύμφωνα με τον κύριο Αναστασίου.
  • Δικαστήριο κ. Πογιατζής: Ο συνήγορος του κατηγορουμένου 1 ζήτησε να γίνει δίκη εντός δίκης. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν ήταν αναγκαίο να γίνει δίκη εντός δίκης»

Θυμίζουμε πως στην προηγούμενη δικάσιμο, η υπεράσπιση του Τζιωνή προέβαλε τον ισχυρισμό ότι το επίδικο σημειωματάριο, το οποίο ανευρέθηκε στο αυτοκίνητο του παππού του μετά από δική του υπόδειξη, λήφθηκε παράνομα, χωρίς να εκδοθεί ένταλμα έρευνας, και άρα δεν θα πρέπει να επιτραπεί η κατάθεση του στο δικαστήριο.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Ανδρέας Αναστασίου υποστήριξε ότι θα έπρεπε να είχε εκδοθεί νέο ένταλμα έρευνας του οχήματος, το οποίο φυλασσόταν στον κλειστό χώρο του ΤΑΕ Λευκωσίας, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη θέση ότι ο πελάτης του δεν μπορούσε να δώσει οποιαδήποτε συγκατάθεση ή εξουσιοδότηση για έρευνα στο όχημα γιατί δεν ήταν δικό του.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Πολίνα Ευθυβούλου διαφώνησε, εκφράζοντας τη θέση ότι από τη στιγμή που είχε εκδοθεί ένταλμα έρευνας, νομότυπα, από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, στη βάση του οποίου το αυτοκίνητο βρισκόταν υπό τον έλεγχο της Αστυνομίας μέχρι την ημερομηνία παράδοσης του, δεν χρειαζόταν να εκδοθεί νέο ένταλμα έρευνας.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network