MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις. «Εν όπως τα έργα…»

Advertisement

Sponsored by exness

Συνεχίστηκε σήμερα εκδίκαση της υπόθεσης του διπλού φονικού του Στροβόλου μετά την ανάγνωση ενώπιον του Κακουργιοδικείου κατά την προηγούμενη δικάσιμο, της συγκλονιστικής κατάθεσης του Τζιωνή από τον μάρτυρα κατηγορίας και εκ των ανακριτών της υπόθεσης – Νέες αποκαλύψεις ενώπιον του Δικαστηρίου – Είχε πάει 3 φορές στο σπίτι των θυμάτων του διπλού φονικού ο Τζιωνής πριν τους σκοτώσει – Είχε πάρει και crystal ο Τζιωνής εκείνη τη μέρα είπε ο Δικηγόρος του – Ένταση κατά την αντεξέταση του Λοχία Σιαμούτη

Advertisement

Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε και σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης του διπλού φονικού του Στροβόλου, ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Κατά την κατάθεση και αντεξέταση του Λοχία Σιαμούτη, ακούστηκαν και σήμερα πολλά που προκάλεσαν για μία ακόμη φορά συγκλονισμό.

Όπως λέχθηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ο Τζιωνής με πρόφαση τα αλουμίνια στην οικιά, επισκέφθηκε το σπίτι των θυμάτων του τρεις φορές πριν τη διάπραξη του στυγερού εγκλήματος. Ενώπιον του Δικαστηρίου τέθηκαν ως τεκμήρια και οι χειρόγραφες σημειώσεις του Τζιωνή. Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά πως όταν ο Λευτέρης ρώτησε τον Τζιωνή «Ρε γιατί σκότωσες δύο αθώα πλάσματα;» ο Τζιωνής φέρεται να απάντησε Εν εύκολο ρε Εν όπως τα έργα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Τότε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο Χατζηγεωργίου μπήκε στο δωμάτιο και είδε τη γυναίκα του και κατευθύνθηκε προς τον ίδιο επιχειρώντας να τον πιάσει από το λαιμό. Είπε ότι ο ίδιος συνέχισε να κρατά το μαχαίρι και αισθάνθηκε ότι περνούσαν τα λεπτά γρήγορα. «Ένοιωσα τη δύναμη του και εψευτοπαλέψαμε… Επειδή ήταν πιο ψηλός μου τζαι εύσωμος εκατάφερε τζαι έριξε με χαμέ. Εγονατατίσαμε τζαι οι θκυό» είπε και στη συνέχεια του κάρφωσε το μαχαίρι στην κοιλιά του. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στους ανακριτές, το θύμα τον έσφιξε στη συνέχεια πιο δυνατά στο λαιμό και τότε συνέχισε να τον μαχαιρώνει αισθανόμενος ότι απειλείτο. Ο κατηγορούμενος είπε ότι το θύμα το μόνο που του είπε ήταν «σταμάτα να μου βάλλεις άλλες». Ο κατηγορούμενος ανέφερε στην κατάθεση του ότι κανένα από τα θύματα δεν τον παρακάλεσε να μην τα σκοτώσει, λέγοντας ότι ο ίδιος είχε την αίσθηση ότι «σαν να τζαι επερημέναν το. Ούτε μου είπαν ότι είχαν γιο να τους λυπηθώ».

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η σημερινή δικάσιμος.

Σας μεταφέρουμε τα κυριότερα σημεία της διαδικασίας:

  • Παρασκευή πρωί στις 8 Φεβρουαρίου η συνέχεια
  • Ολοκληρώθηκε η διαδικασία
  • Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για επικοινωνία του Τζιωνή με τον δικηγόρο του
  • Σ.Σιαμούτης:«Τα περισσότερα χτυπήματα ήταν γιατί ήθελε ο Λοΐζος να βεβαιωθεί ότι τον αποτελείωσε»
  • Αντρέας Αναστασίου:«Ηταν η αντίδραση του από τη μάχη για αυτό είχε περισσότερα χτυπήματα ο κύριος Χ´Γεωργίου»
  • Σ.Σιαμούτης :«Διαφωνώ έκανε μπάνιο μετά κουρεύτηκε ξυρίστηκε έφαγε, επανήλθε στον τόπο του εγκλήματος»
  • Αντρέας Αναστασίου: «Σας υποβάλλω ότι ήταν επιπόλαια τα χτυπήματα του Λοΐζου στον κ.Χατζηγεωργίου. «Ήταν σε μια κατάσταση εκείνη την στιγμή να το πω έτσι ήταν σε μια φάση αφασία»
  • Ανέβηκαν οι τόνοι και πάλι ανάμεσα στον λοχία Σιαμούτη και τον δικηγόρο του Τζιωνή για τα ναρκωτικά που έκανε η όχι ο Τζιωνής πριν την διάπραξη του στυγερού εγκλήματος.
  • Σάββας Σιαμούτης: «εγώ πρώτη φορά ακούω για Κρίσταλ μεθ»
  • Αντρέας Αναστασίου: «Ο Τζιωνης εκτός από κοκαΐνη έκανε και Κρίσταλ ΜΕθ εκείνη την ημέρα και φοβήθηκε να σας το πει».
  • Συνεχίζεται η διαδικασία με την αντεξέταση του δικηγόρου του Λοΐζου Τζιωνή.
  • Συνεχής αναφορές στο επίδικο βράδυ των τραγικών γεγονότων. Εμμένει στην άποψη του ο Αντρέας Αναστασίου ότι ο Τζιωνής δεν είχε σκοπό να φονεύσει τα θύματα. Από την πλευρά του ο λοχίας Σιαμούτης επανέλαβε την θέση του μεταξύ άλλων, ότι σκοπός ήταν να σκοτώσει τα θύματα εφόσον μπήκε στο σπίτι με τόσα φονικά όπλα.
  • Συνέχεια στη διαδικασία με αντεξέταση
  • Ζήτησε αναβολή και χρόνο για αντεξέταση. Δεν ενέκρινε το αίτημα του το Δικαστήριο
  • Σ.Σιαμούτης «είπε ότι θα έπαιρνε πίσω ένα βαν θα έκλεβε μετά τον φόνο τα πάντα τηλεοράσεις λάπτοπ τα πάντα. Ακόμη και τον σκύλο των θυμάτων θα έκλεβε» «Ρε γιατί σκότωσες δύο αθώα πλάσματα ρώτησε ο Λευτέρης» «Αυτός ξέρετε τι απάντησε; Εν εύκολο ρε Εν όπως τα έργα»
  • Πάγωσε για άλλη μια φορά το δικαστήριο από την περιγραφή του λοχία Σάββα Σιαμούτη για την ώρα που τα θύματα δέχθηκαν τις φονικές μαχαιριές από τον Λοΐζο Τζιωνή.
  • Ο δικηγόρος του Τζιωνή κάνει ξεκάθαρα πλέον αναφορά ότι το κίνητρο ήταν η ληστεία
  • Σάββας Σιαμούτης «όταν ήταν φρέσκα τα γεγονότα και τα εξιστορούσε ο Λοΐζος Τζιωνής στην Σάρα, μιλάμε για ψυχρή εκτέλεση». Και ο λοχίας αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες εκράσεις που -σύμφωνα με την κατάθεση του- χρησιμοποίησε ο Τζιωνής τις οποίες θεωρούμε πιο σωστό να μην μεταφέρουμε
  • Αντρέας Αναστασίου «Αν ο κατηγορούμενος 1 (Λ.Τζιωνής) ήθελε να σκοτώσει γιατί δεν πήγε να χτυπήσει την μπροστινή είσοδο να μπει με το σπαθί του σαμουράι και να επιτεθεί» Σάββας Σιαμούτης «Ούτε τους απείλησε, ούτε ζήτησε χρήματα. Πήγε να την πνίξει αρχικά, είδε ότι έλειπε το χρηματοκιβώτιο γιατί δε ρώτησε »
  • Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στον Λοχία Σιαμούτη και τον δικηγόρο του Λοΐζου Τζιωνή. «Είναι σουβενίρ το μαχαίρι με την «τρύπα» ανέφερε ο δικηγόρος του Τζιωνή
  • Ο δικηγόρος του Τζιωνή, Αντρέας Αναστασίου ζήτησε να του υποδειχθούν όλα τα τεκμήρια που ανευρέθηκαν στην κίτρινη τσάντα. Αντρέας Αναστασίου «Κατά τις υποδείξεις στις 3/5 όταν βρισκόσασταν στον 2ο όροφο πήγε να σας δείξει που είναι το σπαθί» Σάββας Σιαμούτης «Όταν μας υπέδειξε το σπαθί ο ίδιος ήθελε να μας δείξει πως μπήκε στο παράθυρο αυτό» Αντρέας Αναστασίου «δεν καταγράψετε το περιστατικό που λέγατε ότι ο Λοΐζος γονάτισε. Είπατε ψεματα για να καλύψετε άλλο ψέμα άλλου συναδέλφου σας γιατί δεν έγινε ποτέ» Σάββας Σιαμούτης «εγώ είπα την αλήθεια»
  • Στο κρεβάτι του γιού των θυμάτων εντοπίστηκαν ίχνη αίματος που πιθανόν να ήταν από γάντι. Παρουσιάστηκαν επίσης φωτογραφίες από το σημείο
  • Η Σάρα Σιαμς ανέφερε στους ανακριτές ότι ο Τζιωνής διαμόρφωσε το τζιν παντελόνι του με τέτοιο τρόπο και με επιπρόσθετα κομμάτια και λωρίδες ρούχου, ώστε να μπορεί να μεταφέρει τα μαχαίρια. Το τζιν παντελόνι του Τζιωνή επίσης παρουσιαστηκε ενώπιον διδακτηρίου και έφερε κηλίδες αίματος παρόλο που το έβαλε στο φουρνί με χλωρίνη για βα καταστρέψει τα ίχνη
  • Όπως ανέφερε στην κατάθεση του ο Λοχίας Σιαμούτης, ο Τζιωνής στην τσάντα του είχε παπούτσια, ρουχισμό και ένα tablet, το οποίο όπως είπε προόριζε για να βγάλει φωτογραφίες τα θύματα του
  • Ξανά ενώπιον του Δικαστηρίου και άλλα τεκμήρια
  • Και πάλι ενώπιον Δικαστηρίου το σπαθί τύπου Σαμουράι που εντοπίστηκε στην πίσω βεράντα της οικίας και σε κοντινή απόσταση από το παράθυρο του μπάνιου. Στο σπαθί βρέθηκε Dna από τον ίδιο και τη Σάρα. Ο Λοΐζος Τζιωνης ανέφερε ότι το ξίφος του είπε ο Μάριος να το βάλει μέσα στο σπίτι και ο ίδιος του είπε «Εν τζαι να σκοτώσω τζαι πλάσματα. Ο Τζιωνάς ακόνιζε τα μαχαίρια και είπε στον αδελφό του «Κοίτα τα μωρά μου εν έτοιμα να κάνουν την δουλειά»
  • «Είπα στον Η.Χ όταν μου ζήτησε σπίτια ότι έχω ένα μωρό ρε βλάκα και μια γυναίκα που αγαπώ τη Σάρα Σιαμς»
  • «Όταν ήρθε ο Η… σπίτι που ήταν και ο Α…του είπε να του πω τα σπίτια που ξέρω, τότε έβγαλε το όπλο και το έβαλε στο τραπέζι. Αυτό το όπλο έκανε ένα ιδιαίτερο θόρυβο και συνειδοποίησα ότι ήταν αληθινό το όπλο. Χαμογέλασε ο Α.Χ.»
  • «Έκανα χασίσι για να ηρεμήσω από την δύσκολη ζωή αυτή που ζω. Έπινα περιστασιακά όταν είχα ανάγκη να ηρεμήσω από την δύσκολη αυτή ζωή»
  • «Είχα τηλεφωνήσει στον κάτοχο του σπιτιού για να κανονίσουμε ραντεβού. Την πρώτη φορά πήγα για μέτρημα των παραθύρων, μετά για να κλείσει συμφωνία και μετά για την τοποθέτηση. Συνολικά πήγα 3 φορές στο σπίτι»
  • Ενώπιον δικαστηρίου παρουσιάζονται οι φωτογραφίες από το αγρόκτημα που διατηρούσε ο Λοΐζος Τζιωνής στον Κόρνο.
  • Σάββας Σιαμούτης «Στις 8/5 μεταβήκαμε στο αγρόκτημα και μπήκαμε μέσα για να κάνουμε έρευνες πλέον» «Στην φωτογραφία τρία, υπάρχει ένα μικρό μαχαιράκι στιλέτο στην πόρτα του ψυγείου. Εντοπίστηκαν και αλλά τεκμήρια όπως μια πιστωτική κάρτα και αρκετός ρουχισμός. Επίσης μια σύριγγα που περιείχε υγρό»
  • Κατηγορούσα αρχή «αναφέρατε ότι μεταβήκατε μαζί με αλουμινιτζή, στην οδό Ζαλογγου για να ελέγξετε το παράθυρο που μπήκε ο κατηγορούμενος 1» Σαββας Σιαμούτης «ο αλουμινιτζής έλεγξε το παράθυρο του μπάνιου οι διαπιστώσεις του ήταν (τεκμήριο 160 και οι ακόλουθες φωτογραφίες) αν δεν ήταν ασφαλισμένο με την επιπρόσθετη ασφάλεια τότε το παράθυρο λόγο κατασκευαστικού λάθους άνοιγε δια χειρός» «Μας είπε ότι υπήρχε κατασκευαστικό λάθος»
  • Ενώπιον δικαστηρίου και οι χειρογραφες σημειώσεις του Λοϊζου Τζιωνή
  • Ονομάζομαι Λ. Τζιωνής «έχω να δηλώσω γραπτώς ότι αυτά που θα αναφέρω είναι η δίκη μου κατάθεση». Ζήτησε ασφάλεια για τον ίδιο την Σάρα και τον γιο του ο Λοΐζος Τζιωνής στις χειρόγραφες σημειώσεις του. «Έχω συλληφθεί και δεν έχω φέρει αντίρρηση στην σύλληψη μου, στο μέρος πίσω από ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα. Διέμενε με την Σάρα Σιαμς. Ως μάρτυρας του σοβαρού συμβάντος είχα την ανάμιξη ως ένα σημείο.»
  • Η διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση του Λοχία Σιαμούτη
  • Εν αναμονή έναρξης της διαδικασίας

Στην κατάθεση είχαν ακουστεί συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο που ο Τζιωνής σκότωσε τα θύματα του, προκαλώντας αποτροπιασμό τόσο στο ακρωατήριο όσο και στην κοινή γνώμη. Ζήτησε μάλιστα και την επιείκεια του Δικαστηρίου για το έγκλημα που διέπραξε.

Μεταξύ των όσων συγκλονιστικών ακούστηκαν και το πως αντέδρασε όταν αντιλήφθηκε ότι χρηματοκιβώτιο δεν υπήρχε. Όπως ακούστηκε στο Δικαστήριο, σε κάποια στιγμή η επήρεια της κοκαΐνης είχε περάσει και άρχισε να αγχώνεται και να ιδρώνει, ενώ όταν μπήκε στο σπίτι διαπίστωσε ότι το χρηματοκιβώτιο έλειπε από εκεί που το είδε την τελευταία φορά με αποτέλεσμα να ξαφνιαστεί και υπέθεσε ότι κάποιος άλλος θα το είχε κλέψει προηγουμένως. Είπε ότι εκείνη τη στιγμή άκουσε μια γυναικεία φωνή από το διπλανό δωμάτιο και ένοιωσε ένα ρίγος στην πλάτη του «και σηκώθηκε η τρίχα μου». Τότε προσπάθησε να εισέλθει αθόρυβα στο δωμάτιο από όπου ακούστηκε η φωνή, αλλά από το τρακ του κτυπούσε παντού. Είπε ότι όταν μπήκε στο δωμάτιο διαπίστωσε ότι όλα ήταν τόσο περιποιημένα «σαν μην εζούσαν μέσα πλάσματα».

Είπε ότι στο δωμάτιο είδε μια γυναίκα να ξαπλώνει ανάσκελα στο κρεβάτι, φορώντας ένα μακρύ νυχτικό και ένοιωσε ότι ήταν βυθισμένη στις σκέψεις της. Είπε ότι τον είδε αλλά δεν σηκώθηκε από το κρεβάτι, βάζοντας όμως μια κραυγή. Σε κάποια στιγμή η ίδια σηκώθηκε από κρεβάτι και ήρθε προς το μέρος του και τότε αυτός της είπε «σιγά, συγνώμη, συγνώμη». Τότε ο ίδιος προσπάθησε να της κλείσει το στόμα με το χέρι του για να μη φωνάξει. Η ίδια προσπάθησε να τον σπρώξει, όπως ισχυρίζεται, και τότε ο ίδιος θυμήθηκε το μαχαίρι που κρατούσε. «Το πρώτο άγγιγμα ήταν σαν να τζαι ήρθε τζείνη προς το μαχαίρι τζαι έππεσε μπρούμυτα πάνω στο κρεβάτι». Είπε ότι εκείνη την ώρα δεν θυμόταν τι εκαμνε ούτε και πρόσεξε αίματα πάνω στη γυναίκα. «Εκατάλαβα όμως σε κάποια φάση τζαι ένοιωσα ότι εφκήκε η ψυχή της». Στη συνέχεια άκουσε μια αντρική φωνή από το διάδρομο να λέει «τι γίνεται» ενώ ο ίδιος βρισκόταν ακόμη εντός του υπνοδωματίου κρατώντας με το δεξί του χέρι το μαχαίρι και την καρδιά του έτοιμη να σπάσει, όπως αναφέρει στην κατάθεση του.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network