MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Νέες κινητοποιήσεις στα κατεχόμενα για τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση

Advertisement

Sponsored by exness

Οι νέες κινητοποιήσεις στα κατεχόμενα, με τις οποίες οι Τουρκοκύπριοι υψώνουν την φωνή τους κατά της οικονομικής κρίσης, παρουσιάζονται στον τ/κ τύπο.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ), η «Γιενί Ντουζέν» γράφει ότι χιλιάδες «πολίτες» υπό την ηγεσία των συντεχνιών βγήκαν στους δρόμους της κατεχόμενης Λευκωσίας την Παρασκευή 1η Απριλίου μετά τις απανωτές αυξήσεις και τη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης.

Advertisement

Σύνθημα του μεγάλου συλλαλητηρίου ήταν «όχι στον κοινωνικό αφανισμό και στη φτωχοποίηση», γράφει η εφημερίδα.

Οι χιλιάδες διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτίριο της «πρωθυπουργίας», χαρακτήρισαν ως προειδοποίηση την εκδήλωση τους και κάλεσαν την «κυβέρνηση» να παραιτηθεί.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας η «αστυνομία» έστησε ανθρώπινο τείχος και οδοφράγματα μπροστά στα κτίρια της «πρωθυπουργίας» και της «βουλής».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν παρέχοντας στήριξη και τα εντός «βουλής» κόμματα Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΛΚ) και Κόμμα του Λαού (ΚΛ).

Πρώτος απευθύνθηκε στους συγκεντρωθέντες ο πρόεδρος της συντεχνίας των «δημοσίων» υπαλλήλων (KTAMS), Γκιουβέρν Μπενγκινχάν, ο οποίος είπε ότι δεν είδε ποτέ προηγουμένως τέτοιο πλήθος και τέτοιο θυμό στις πλατείες και πρόσθεσε ότι ξεσηκώθηκαν κατά της «απαγορευτικής νοοτροπίας», του «κοινωνικού αφανισμού» και της «φτωχοποίησης».

Ο πρόεδρος της Hür-İş, Αχμέτ Σερντάρογλου δήλωσε ότι το συλλαλητήριο διοργανώθηκε όχι μόνο για τους εργαζόμενους που είναι οργανωμένοι σε συντεχνίες, αλλά και για όσους απολύθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο πρόεδρος της Türk-Sen, Αρσλάν Μπιτσακλί είπε ότι το συλλαλητήριο της Παρασκευής ήταν μια «προειδοποίηση» και πρόσθεσε απευθυνόμενος στην «κυβέρνηση» ότι «είτε θα τα διορθώσετε αυτά, είτε δεν θα είστε εδώ κατά τις προσεχείς μέρες που θα έρθουμε ξανά εδώ».

Εν τω μεταξύ, η «Γιενί Ντουζέν» γράφει επίσης ότι Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΚΕ) έστησε αντίσκηνο διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του «πρωθυπουργού» Φαϊζ Σουτζούογλου και άρχισε καθιστική εκδήλωση διαμαρτυρίας για την οικονομική κρίση με σύνθημα «πάρτε από τον πλούσιο και δώστε στον φτωχό».

Κάτω από τον τίτλο «Όλοι έφυγαν, αυτοί έμειναν», η «Αβρούπα» γράφει ότι μια ομάδα νέων από το ΚΚΔ, το Κόμμα Κοινοτικής Απελευθέρωσης (ΚΚΕ) και το Κόμμα Νέα Κύπρος (ΚΕΚ) συνεχίζουν την καθιστική τους διαμαρτυρία μπροστά από το κτίριο της «πρωθυπουργίας».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network