MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Νέες κάμερες στην πράσινη γραμμή. Σε εξέλιξη έργο 27,5 εκατομμυρίων   

Advertisement

Sponsored by exness

Αυξάνονται οι κάμερες στην πράσινη γραμμή – Τοποθετούνται 3 νέες τους επόμενους μήνες – Έργο αξίας 27,5 εκατομμυρίων για πάταξη της λαθρομετανάστευσης και βοήθεια στην επιχειρησιακή ετοιμότητα στρατού, αστυνομίας και πυροσβεστικής

Σε μία προσπάθεια αναχαίτισης της λαθρομετανάστευσης και του λαθρεμπορίου από τα κατεχόμενα και καλύτερης επιτήρησης, συνεχίζεται η θωράκιση της πράσινης γραμμής με νέες κάμερες, οι οποίες θα καλύπτουν συγκεκριμένα μελανά σημεία επί 24ώρου βάσεως.

Advertisement

Ήδη σε δύο σημεία τοποθετήθηκαν κάμερες που δίνουν εικόνα στους χειριστές, ενώ μέχρι τον Μάρτιο αναμένεται να αυξηθούν σε 5, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς. Αυτές θα αυξηθούν σε τριψήφιο αριθμό με την πάροδο του χρόνου και στη βάση των σχεδίων και της συμφωνίας που υπογράφηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία με Ισραηλινή εταιρεία.

Πρόκειται για κάμερες με εξαιρετική ανάλυση και μεγάλες ικανότητες παρακολούθησης, τόσο τη νύχτα, όσο και τη μέρα, χωρίς ωστόσο να δίδονται περαιτέρω στοιχεία για λόγους ασφαλείας.

Το σύστημα αυτό, δεν θα έχει μόνο σκοπό την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και των ανεξέλεγκτων ροών, αλλά θα βοηθήσει και στην επιχειρησιακή ετοιμότητα της Εθνικής Φρουράς και στο έργο, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.

Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή στη Cyprus Times οι χειριστές των καμερών θα μπορούν μεταξύ άλλων να διακρίνουν ύποπτες κινήσεις από και προς τα κατεχόμενα και φωτιές στην πράσινη γραμμή για γρήγορα ανταπόκριση.

Το κόστος του έργου ανέρχεται στα 27,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network