MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Νέες αποκαλύψεις στη δικαστική διαμάχη Χριστόφια-Μιλτή

Advertisement

Sponsored by exness

Τη θέση ότι ο Μιλτιάδης Νεοφύτου αγνοούσε τις προειδοποιήσεις τόσο του ιδίου όσο και των μελών του ΔΣ της Ομόνοιας ως προς την οικονομική διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος, λέγοντας τους ότι «βάζει ο ίδιος τα χρήματα και θα τα διαχειριστεί όπως νομίζει ο ίδιος», προέβαλε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας ο πρώην Πρόεδρος της Ομόνοιας Στέλιος Μυλωνάς

Advertisement

Στο πλαίσιο της εκδίκασης της αγωγής που καταχώρησε ο κ. Νεοφύτου εναντίον του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, διεκδικώντας το ποσό των 22. εκ. ευρώ, ο κ. Μυλωνάς είπε ότι «ουδέποτε, εξ’ όσων μπορώ να θυμηθώ, μας ανέφερε ότι όσα ο ίδιος ή η εταιρεία του έδιναν στην Ομόνοια, θα τα ζητούσε πίσω ή ότι είτε ο Δημήτρης Χριστόφιας είτε το ΑΚΕΛ του είχαν υποσχεθεί να του επιτρέψουν οποιοδήποτε ποσό».

Σε γραπτή δήλωση που ανέγνωσε από το εδώλιο του μάρτυρα, ως μέρος της κύριας εξέτασης του, είπε ότι εκλέγηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου Ομόνοια Λευκωσίας το Μάρτιο του 2008 με το συνδυασμό του Μιλτιάδη Νεοφύτου, ο οποίος είχε εκλεγεί Πρόεδρος.

Ως μέλος του ΔΣ,  όπως είπε, ήταν υπεύθυνος για το τμήμα Futsal ως το 2010. Κατά τον Ιούνιο του ίδιου έτους, κατόπιν εκλογών, εξελέγη για δεύτερη θητεία στο ΔΣ και στη συνέχεια το ΔΣ τον εξέλεξε ως Α’ Αντιπρόεδρο του σωματείου. Με εισήγηση του Προέδρου Μιλτιάδη, είπε, ανέλαβε από κάποιο σημείο και μετά ως υπεύθυνος για τα οικονομικά θέματα του σωματείου.

Ακολούθως, εκτελούσε χρέη Προέδρου από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι και το τέλος του 2012. Σε αυτό το διάστημα, όπως ανέφερε, αναπλήρωνε τον κ. Νεοφύτου, ο οποίος είχε παραιτηθεί από τα τέλη Αυγούστου 2012. Παρέμεινε όμως στη θέση του Προέδρου για να δοθεί χρόνος στο σωματείο να εξεύρει διάδοχη κατάσταση, δεδομένου του γεγονότος ότι ο ίδιος έλεγχε κατά απόλυτο τρόπο τα οικονομικά του σωματείου, όπως ισχυρίστηκε.

Με την απόφαση του να παραιτηθεί και να σταματήσει να ασχολείται με τη διοίκηση του σωματείου στο τέλος Αυγούστου 2012, υποστήριξε ο μάρτυρας, το σωματείο βρέθηκε ενώπιον ενός οικονομικού αδιεξόδου το οποίο σιγά σιγά «καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε».

Αρχές Ιανουαρίου του 2013, πρόσθεσε,  το ΔΣ τον εξέλεξε ως Πρόεδρο του σωματείου. Ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ότι έζησε από κοντά τόσα τα γεγονότα που αφορούσαν την προεδρία του κ. Νεοφύτου όσο και τον ίδιο.

Σε σχέση με τον τρόπο διοίκησης του κ. Νεοφύτου, είπε ότι στο οικονομικό κομμάτι και στη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος λειτουργούσε με συγκεντρωτικό τρόπο.

«Πολλές φορές του έλεγα και εγώ και τα άλλα μέλη του ΔΣ ότι παίρνει μεγάλο ρίσκο με τον τρόπο που ξόδευε χρήματα για μεταγραφές και ειδικά τα χρήματα που δίδονταν σε ποδοσφαιριστές ως μισθός, για τον τρόπο που χειριζόταν διακοπές συμβολαίων ποδοσφαιριστών και γενικά για την όλη οικονομική διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος», είπε.

«Η απάντηση στις συμβουλές και προτροπές μας ήταν πάντοτε ότι βάζει ο ίδιος τα χρήματα και θα τα διαχειριστεί όπως νομίζει ο ίδιος», υποστήριξε.

«Σχετικά με τα χρήματα που ξοδεύονταν ή καλύτερα δίδονταν για την Ομόνοια», αναφέρει στη δήλωση του ο κ. Μυλωνάς, «όλοι συνεισφέραμε, είτε μέλη του ΔΣ, είτε μέλη του σωματείου, είτε αγνοί φίλοι της ομάδας, στο μέτρο των δυνατοτήτων του καθενός».

«Κανένας μας δεν ζήτησε όμως να τα πάρει πίσω, ούτε ανέμενε κανείς να πάρει αυτά που έδωσε πίσω και φυσικά ούτε ο ίδιος ο κ. Μιλτιάδης Νεοφύτου έδωσε τέτοια εντύπωση ή εικόνα στο ΔΣ και ουδέποτε, εξ’ όσων μπορώ να θυμηθώ, μας ανέφερε ότι όσα ο ίδιος ή η εταιρεία του έδιναν στην Ομόνοια, θα τα ζητούσε πίσω ή ότι είτε ο Δημήτρης Χριστόφιας είτε το ΑΚΕΛ του είχαν υποσχεθεί να του επιτρέψουν οποιοδήποτε ποσό».

Ο κ. Μυλώνας είπε επίσης ότι ένας Πρόεδρος ενός μεγάλου Σωματείου όπως η Ομόνοια «δεν μπορεί να είναι εγκάθετος ή άβουλος», προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της θητεία του ως Προέδρου της Ομόνοιας «δεν υπήρξε καμία επαφή με το Δημήτρη Χριστόφια με σκοπό να επέμβει στα εσωτερικά της Ομόνοιας».

Επίσης, είπε, « δεν υπήρξε καμία οδηγία ή εντολή από το ΑΚΕΛ για ζήτημα που αφορούσε το σωματείο. Αν υπήρχε εντολή από το ΑΚΕΛ πώς θα αποφασίζαμε θα παραιτούμουν, δεν είμαι άνθρωπος που θα δεχόμουν εντολές από εξωτερικούς παράγοντες».

Είπε επίσης ότι από προσωπική του γνώση μπορεί να αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ δεν εμπλέκεται στα της Ομόνοιας με την έννοια να υποκαθιστά την διοίκηση της, όπως εξήγησε. « Το ότι υπάρχει στενή σχέση μεταξύ Ομόνοιας και ΑΚΕΛ διότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ είναι οπαδοί της Ομόνοιας είναι γεγονός, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ΑΚΕΛ διοικεί την Ομόνοια», είπε.

Σχετικά με το δάνειο της Ομόνοιας από την RCB ύψους €2 εκ. , Ο κ. Μυλωνάς υποστήριξε ότι είχε πει στον κ. Νεοφύτου τότε ότι «θα ήταν καλό κάποια συμβόλαια ποδοσφαιριστών μεγάλα να προσπαθήσουμε με διαπραγμάτευση είτε να τα μειώσουμε είτε να τα τερματίσουμε, να πουλήσουμε κάποιους παίκτες και με ένα δάνειο περί τα €5.000.000 να ισοζυγίσουμε τον προϋπολογισμό της Ομόνοιας».

Αντί αυτού, όπως ισχυρίστηκε, «τερματίστηκαν μονομερώς συμβόλαια ποδοσφαιριστών για τα οποία η Ομόνοια ακόμη πληρώνει(π.χ. περίπτωση Γιαννάκη Οκκά) και πήρε ένα δάνειο €2.000.000 από την RCB το οποίο ο κ. Νεοφύτου ξόδεψε σε νέες μεταγραφές. Για αυτό το δάνειο μου είχε αναφέρει ο κ. Νεοφύτου ότι είχε διευθετήσει δάνειο με την RCB και ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας τον είχε φέρει σε επαφή με τον διευθυντή της τράπεζας».

Κατά την αντεξέταση του από τον δικηγόρο του κ. Νεοφύτου, κ. Χαρίλαο Βελάρη, ο κ. Μυλωνάς χαρακτήρισε ως βραχνά τα οικονομικά προβλήματα της Ομόνοιας γι’ αυτό και είχε υποβάλει, όπως είπε, εισηγήσεις προς τον κ. Νεοφύτου για βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του σωματείου.

Ερωτηθείς εάν συναποφάσιζε με τον κ. Νεοφύτου στο θέμα της οικονομικής διαχείρισης του σωματείου, ο κ. Μυλωνάς απάντησε αρνητικά και τότε ο δικηγόρος του κ. Νεοφύτου του έδειξε κάποια έγγραφα τα οποία ήταν υπογραμμένα και από τους δύο.  Το ένα έγγραφο αφορούσε στους λογαριασμούς της Ομόνοιας  στην Τράπεζα Κύπρου και το άλλο τη συμφωνία του δανείου από την RCB Bank ύψους €2 εκ. με πρωτοφειλέτη την Ομόνοια.

Ο κ. Μυλωνάς εξήγησε ότι η δική του υπογραφή σε αυτά τα δύο έγγραφα ήταν απαραίτητη για καθαρά διαδικαστικούς λόγους χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνούσε, όπως είπε.

Απαντώντας στην υποβολή ότι τα χρήματα του δανείου ύψους €2 εκ. που παραχώρησε η RCB Bank στην Ομόνοια εμβάστηκαν στο λογαριασμό της εταιρείας του κ. Νεοφύτου έναντι οφειλών που είχε το σωματείο έναντι του, ο μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι  τα χρήματα αυτά μπήκαν αρχικά στο λογαριασμό του κ. Νεοφύτου για να μην φανεί ότι τα πήρε η Ομόνοια και πως στη συνέχεια δόθηκαν στην Ομόνοια.

Ερωτηθείς σχετικά με την οικονομική διαχείριση του κ. Νεοφύτου, είπε ότι το ΔΣ του σωματείου σπανίως συζητούσε τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών και πως τους έλεγε ότι «εγώ βάζω τα λεφτά εγώ τα ξοδιάζω».

Υποστήριξε επίσης ότι τους διαβεβαίωνε ότι όταν θα έφευγε από Πρόεδρος, η Ομόνοια θα είχε τα ίδια ή λιγότερα χρέη από όσα είχε όταν ο ίδιος αναλάμβανε της προεδρία του σωματείου, λέγοντας πως ήταν πολύ πειστικός.

Ο κ. Μυλωνάς απέρριψε υποβολή ότι δεν διαφωνούσε με τις ενέργειες του κ. Νεοφύτου λόγω του ότι ήξερε ότι ο Πρόεδρος του σωματείου εκτελούσε τις εντολές του ΑΚΕΛ και του κ. Χριστόφια.

«Επειδή ορκίστηκα δεν μπορώ να πω ψέματα. Δεν μας είπε ποτέ τέτοιο πράγμα», ήταν η απάντηση του μάρτυρα.Ο κ. Μυλωνάς ισχυρίστηκε επίσης ότι τα χρήματα που έδωσε ο κ. Νεοφύτου στην Ομόνοια και τα οποία φαίνονταν ως οφειλόμενα στα βιβλία του σωματείου στη συνέχεια διεγράφησαν σε συνεννόηση με τον ίδιο.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα με το ποσό των περίπου €22 εκ. που φαίνονταν στα βιβλία της Ομόνοιας ως οφειλόμενο ποσό, ο κ. Μυλωνάς υποστήριξε ότι ο κ. Νεοφύτου ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης και μπροστά σε χίλια άτομα, κατά την έκφραση του, είχε πει ότι τα χρήματα αυτά μπήκαν σαν δάνειο «αλλά μην ανησυχείτε εν να τα κανονίσω, εν θα μείνει η Ομόνοια με δάνειο».

Ο κ. Βελάρης του υπέβαλε ότι όταν ανέλαβε ο ίδιος Πρόεδρος της Ομόνοιας αυθαιρέτως διέγραψε αυτό το ποσό από τα βιβλία της Ομόνοιας και πως ως Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης ότι το ΔΣ ομόφωνα στις 27/1/2013 έλαβε απόφαση όπως προβεί σε διόρθωση στους οικονομικούς λογαριασμούς του σωματείου ούτως ώστε το οφειλόμενο ποσό των €13 εκ. περίπου προς τον κ. Νεοφύτου να μην εμφανίζεται πλέον στους λογαριασμούς του σωματείου σε συνεννόηση με το κ. Νεοφύτου. Ο κ. Μυλωνάς είπε ότι αυτό έγινε σε συνεννόηση με τους νομικούς συμβούλους της Ομόνοιας.

Μεγάλο μέρος της αντεξέτασης του κ. Μυλωνά επικεντρώθηκε στη σχέση της Ομόνοιας με το ΑΚΕΛ με τον ίδιο να δηλώνει ότι ενόσω ήταν Πρόεδρος του σωματείου δεν δεχόταν παρεμβάσεις από το ΑΚΕΛ για οποιοδήποτε ζήτημα, λέγοντας ωστόσο ότι το ΑΚΕΛ επεδείκνυε ενδιαφέρον για την Ομόνοια  και υπήρχε συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών για τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της ομάδας.

Είπε επίσης ότι ο ίδιος δεν ήταν μέλος του ΑΚΕΛ και δεν είχε καμία σχέση με το ΑΚΕΛ ενώ σε ερώτηση για ποιο λόγο η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ κατέθεσε €350 χιλιάδες  στο λογαριασμό της Ομόνοιας, η απάντηση του ήταν «για να βοηθήσει την Ομόνοια».Το Δικαστήριο όρισε την 3η Μαρτίου στις 9 το πρωί για οδηγίες και περαιτέρω προγραμματισμό της υπόθεσης.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network