MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Νεαροί έχασαν μάτια και ακρωτηριάστηκαν από κροτίδες». Κατασχέθηκαν πέραν των 2 χιλιάδων

Advertisement

Sponsored by exness

Alert από Αστυνομία προς νέους για αποφυγή κροτίδων – Ελλοχεύουν κίνδυνοι σοβαρών τραυματισμών – Ήδη κατασχέθηκαν πέραν των 2 χιλιάδων κροτίδων – Αυξήθηκαν οι περιπολίες σε επιρρεπείς χώρους – Τι αναφέρει στη Cyprus Times ο πυροτεχνουργός της Αστυνομίας Οδυσσέας Παπαδόπουλος

Σε εξέλιξη βρίσκεται συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας για πάταξη του φαινομένου ρίψης κροτίδων ενόψει του Πάσχα, οπότε παρατηρείται συχνή χρήση κυρίως από νεαρά άτομα.

Advertisement

Ήδη οι αρχές έχουν κατάσχει πέραν των 2 χιλιάδων κροτίδων, ενώ αυξήθηκαν και οι περιπολίες σε επιρρεπείς χώρους, όπως πάρκα, σημεία που συχνάζουν τις νύχτες κυρίως νεαρά πρόσωπα, καθώς και σε οδοφράγματα.

Μιλώντας στη Cyprus Times ο πυροτεχνουργός της Αστυνομίας Οδυσσέας Παπαδόπουλος σημείωσε ότι επιρρεπής περιοχή είναι η Πύλα, όπου εκεί είναι γνωστό ότι παρατηρείται παράνομη εισαγωγή κροτίδων στην Δημοκρατία.

Η αστυνομία απευθύνει έκκληση σε γονείς και παιδιά όπως μείνουν μακριά από την επικίνδυνη συνήθεια, καθώς μπορεί να επιφέρει σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά ακόμη και να χαθεί ανθρώπινη ζωή.

«Τα τελευταία χρόνια είχαμε αρκετά περιστατικά κατά τα οποία νέοι άνθρωποι έχασαν τα μάτια τους ή ακρωτηριάστηκαν λόγω κροτίδων. Είναι κρίμα για μία απερισκεψία να κινδυνεύει η ζωή μας ή κάποιος συνάνθρωπός μας» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται όταν κάποιοι κατασκευάζουν κροτίδες, καθώς δε ξέρει κανείς πότε θα έρθει η άτυχη στιγμή. «Την ώρα της έκρηξης μια κροτίδα μπορεί να φτάσει μέχρι και 400 βαθμούς Κελσίου, μόνο με αυτό αντιλαμβάνεστε πόσο επικίνδυνο μπορεί να καταστεί» σημείωσε.

Την περίοδο του Πάσχα και κυρίως τη Μεγάλη Εβδομάδα όπως εξήγησε, αναμένεται να εκπονηθεί και ειδικό σχέδιο δράσης αστυνόμευσης των ιερών ναών, όπου και εκεί δημιουργείται πρόβλημα.

Τέλος, κάλεσε τους γονείς όπως είναι υποψιασμένοι και να συμβουλεύουν τα παιδιά τους να μείνουν μακριά από μία επικίνδυνη συνήθεια και όχι από ένα έθιμο που νομίζουν κάποιοι ότι είναι.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network