MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Νεαρή με covid γέννησε και αμέσως διασωληνώθηκε. Στο Μακάρειο το νεογνό

Advertisement

Sponsored by exness

Μητέρα γέννησε πρόωρα στη Λευκωσία -Εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό – Στο Μακάρειο το νεογνό – Όσα ανέφερε ο Υπουργός Υγείας

Νεαρή εγκυμονούσα που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό κρίθηκε αναγκαίο όπως υποβληθεί σε έκτακτο τοκετό, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εκπομπή Πρώτη Ενημέρωση του ΡΙΚ ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Advertisement

Σύμφωνα με τον Υπουργό, η μητέρα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο ενώ θετικός στον ιό εντοπίστηκε και ο πατέρας του παιδιού.

«Φτάσαμε στο σημείο, ενώ γεννιέται ένα παιδί, που είναι η πιο χαρούμενη στιγμή, η οικογένεια να ζει τον πανικό, αν θα ζήσει το παιδάκι και αν θα ζήσει η μητέρα», είπε χαρακτηριστικά ο Χατζηπαντέλα.

Όπως πληροφορείται η Cyprus Times, το νεογνό μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Σε επιφυλακή τα κρατικά νοσηλευτήρια…

Σε εγρήγορση και επιφυλακή βρίσκονται τα κρατικά νοσηλευτήρια, λόγω της μεγάλης ανόδου των κρουσμάτων κορωνοϊού και της πιθανής αύξησης των περιστατικών που θα χρειαστούν νοσηλεία.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου, ανέφερε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής πληροφόρηση για νοσηλεία ασθενούς με την παραλλαγή Όμικρον, κάτι που θα ξεκαθαρίσει από την εθνική αναφορά η οποία θα ανακοινωθεί σήμερα.

Επεσήμανε, μάλιστα, ότι ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι σταθερός στους 170 έως 180 ασθενείς. Παρατηρείται, ωστόσο, αύξηση των ασθενών στις μονάδες αυξημένης φροντίδας και στις μονάδες αυξημένης θεραπείας, κάτι που το χαρακτήρισε ως αναμενόμενο.

Ο κύριος Χαριλάου υπογράμμισε ότι το ποσοστό των νοσηλευομένων που είναι ανεμβολίαστοι έχει ξεπεράσει το 85%. Είπε επίσης ότι από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας η συντριπτική πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network