MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Νεανική επιχειρηματικότητα και τεχνητή νοημοσύνη στη συνάντηση ΠτΒ με Αντιπρόεδρο Κομισιόν 

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης είχε σήμερα συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Επίτροπο αρμόδιο για θέματα απασχόλησης, ανάπτυξης,  επενδύσεων και ανταγωνιστικότητας, Γιούρκι Κατάινεν.

Advertisement

Καλωσορίζοντας τον κ. Κατάινεν, ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε την εξέχουσα σημασία που αποδίδεται στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης από την Κύπρο. Αναγνωρίζοντας δε τη σημασία των θεμάτων του χαρτοφυλακίου του Επιτρόπου, ο κ. Συλλούρης αναφέρθηκε σε τομείς στους οποίους θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως, στην προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας, την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και της διεύρυνσης της ψηφιοποίησης, καθώς και γενικότερα στο ζήτημα της βελτίωσης της εκπαίδευσης σ’ αυτά τα θέματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, αναφερόμενος ειδικότερα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει στο διεθνές πεδίο ισχυρές οικονομίες, όπως των ΗΠΑ και της Κίνας και, ως εκ τούτου, πρέπει να διαθέτει τα εργαλεία για να το πράξει επιτυχώς, λαμβάνοντας υπόψη ζητήματα αρχών, όπως η προστασία της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας δεδομένων.


Συμφωνώντας με τις θέσεις του κ. Συλλούρη για την τεχνητή νοημοσύνη, ο κ. Κατάινεν παρέθεσε περαιτέρω τομείς τους οποίους ο ίδιος θεωρεί ζητήματα προτεραιότητας για την ΕΕ στο άμεσο μέλλον. Συγκεκριμένα ανέφερε την μετάβαση στην κυκλική οικονομία, την ενίσχυση της συνεργασίας για την ασφάλεια και άμυνα, την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής και τις σχέσεις της ΕΕ με την Αφρική.

Σε ό,τι αφορά στο δικό του χαρτοφυλάκιο, ο Επίτροπος πρόσθεσε ότι ο ίδιος εργάζεται με στόχο την ενίσχυση της προσέλκυσης επενδύσεων στην ΕΕ, γεγονός το οποίο θα διευκολύνει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Τόνισε δε στο ευρύτερο πλαίσιο την ανάγκη περαιτέρω ενδυνάμωσης της εθνικής ιδιοκτησίας της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ενοποίησης από τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Ο κ. Συλλούρης επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Βουλής των Αντιπροσώπων να συνεισφέρει περαιτέρω στη διαδικασία αυτή.

Στη συνάντηση ανταλλάγηκαν απόψεις για άλλα θέματα ενδιαφέροντος, όπως για τις δυνατότητες χρήσης της τεχνολογίας αλυσίδας συστοιχιών (blockchain) καθώς και την αναγκαιότητα δημιουργίας νομοθετικού πλαισίου για την αξιοποίησή της.

Τον κ. Κατάινεν συνόδευαν ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Ιερόθεος Παπαδόπουλος και η Φλορεντίνε Χοπμάιερ, Μέλος του Γραφείου του Επιτρόπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal