MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Νέα συνάντηση την Τρίτη στο Υπ. Εργασίας για τη συλλογική σύμβαση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία

Advertisement

Sponsored by exness

Νέα κοινή συνάντηση πραγματοποιείται την ερχόμενη Τρίτη στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας με τη συμμετοχή του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) και των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ και ΟΥΞΕΚΑ-ΣΕΚ για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018

Advertisement

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, για πρώτη φορά η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία της Διευθύντριας του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων, Μαρίνας Ιωάννου Χασάπη, μετά και τις προσπάθειες που έγιναν από πλευράς λειτουργών του Τμήματος με τις δύο πλευρές, χωρίς να οδηγήσουν σε άρση της διαφοράς.

Υπενθυμίζεται ότι η διαφορά παραπέμφθηκε στη μεσολαβητική υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας ύστερα από το αδιέξοδο στις απευθείας διαπραγματεύσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων με τους ξενοδόχους.

Έγκυρες πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι οι διαπραγματεύσεις κινούνται «σε λεπτή γραμμή» και η συνάντηση της Τρίτης προβλέπεται να είναι μακρά, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση και δεν θα υπάρξουν απεργιακά μέτρα, καθώς πλησιάζουμε στην κρίσιμη τουριστική περίοδο του Αυγούστου.

Οι ίδιες πηγές απέκλεισαν το ενδεχόμενο να κηρυχθεί αδιέξοδο, καθώς η διαπραγμάτευση υπό την προεδρία της Διευθύντριας του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων τώρα αρχίζει.

Οι συντεχνίες έχουν διαμηνύσει ότι «το θέμα πρέπει να κλείσει διότι επαναλαμβάνουμε τις θέσεις μας» και το Υπουργείο θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα υποβάλει ή όχι πρόταση ενώπιον των δύο πλευρών.

Οι συντεχνίες διεκδικούν τη νομική ρύθμιση βασικών δικαιωμάτων που προνοούνται στην Συλλογική Σύμβαση και επαναφορά όλων των δικαιωμάτων που παραχωρήθηκαν το 2013 με την έκτακτη ειδική συμφωνία που έγινε τότε, παραχώρηση αυξήσεων σε όλους τους εργαζόμενους, ένταξη των κλιμάκων μισθοδοσίας στους κανονισμούς για τους όρους υπηρεσίας στα ξενοδοχεία, ένταξη του Ταμείου Ευημερίας στους κανονισμούς για τους όρους υπηρεσίας στα ξενοδοχεία, ως επίσης και του 13ου μισθού.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal