MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Νέα συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί… Επί τάπητος θέματα ΕΕ και Οικονομίας

Advertisement

Sponsored by exness

Νέα συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί στο πλαίσιο του εντατικοποιημένου διαλόγου – Θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και Οικονομίας στο επίκεντρο

Advertisement

Νέα συνάντηση πραγματοποιούν σήμερα στις 10.00 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στο πλαίσιο του εντατικοποιημένου διαλόγου για επίλυση του Κυπριακού.

Σήμερα στην ατζέντα βρίσκονται τα ζητήματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και χειρισμού της ομοσπονδιακής οικονομίας.

Η εντατικοποιημένη φάση θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να συζητηθούν όλα τα κεφάλαια του Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε μετά την τελευταία συνάντηση της Παρασκευής ότι οι δύο ηγέτες συνέχισαν την ανταλλαγή ιδεών  στα κεφάλαια του εδαφικού και της ασφάλειας και εγγυήσεων.

Ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει και 8η συνάντηση των δύο ηγετών στις 10 Σεπτεμβρίου (στο πλαίσιο του εντατικοποιημένου διαλόγου) για να συζητηθούν εκκρεμούντα θέματα, που δεν αφορούν τα δύο κεφάλαια που συζητήθηκαν την Παρασκευή, “ώστε να ολοκληρωθεί η συζήτηση ακόμη σε βαθύτερη έκταση”. Έτσι, οι συναντήσεις με τον Μουσταφά Ακιντζί θα γίνουν από επτά, οκτώ, πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι η συζήτηση στις επόμενες των συναντήσεων θα είναι εφ` όλης της ύλης, ενώ κληθείς να αναφερθεί σε τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέδειξε ότι πρόκειται για μια από κοινού συνάντηση. “Για να μην τη λέμε τριμερή, διότι είναι ωσάν να υπάρχουν τρία μέρη. Δεν υπάρχουν τρία μέρη. Υπάρχει ο ΓΓ του ΟΗΕ και οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων. Δεν είναι τριμερής συνάντηση, είναι κάτι που συμβαίνει συχνά”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network