MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Νέα μέτρα στο τραπέζι ενόψει Πρωτοχρονιάς. Τέλος στις επισκέψεις και τηλεργασία το επικρατέστερο σενάριο

Advertisement

Sponsored by exness

Στο τραπέζι νέα μέτρα ενόψει Πρωτοχρονιάς – Επιχειρούν περιορισμό των συναθροίσεων και επισκέψεις από σπίτι σε σπίτι – Σενάριο για τηλεργασία στο Δημόσιο – Τα επικρατέστερα σενάρια λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικά εικόνας

Όχι τόσο ο υψηλός αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων -που βεβαίως και προκαλεί ανησυχία- όσο ο αριθμός των νοσηλευόμενων και ειδικά των διασωληνωμένων στα δημόσια νοσηλευτήρια έχουν χτυπήσει καμπανάκι κινδύνου. Το σύστημα υγείας της Κύπρου δέχεται ασφυκτικές πιέσεις περισσότερο από ποτέ, με Υπουργείο Υγείας και ΟΚΥπΥ να ψάχνουν τρόπους αποφυγής του χειρότερου σεναρίου που δεν είναι άλλο από την αδυναμία του συστήματος να ανταποκριθεί στους νοσούντες από κορωνοϊό που θα χρήζουν νοσηλείας.

Advertisement

Με την Πρωτοχρονιά να πλησιάζει, στο Υπουργείο Υγείας κάνουν ασκήσεις επί χάρτου, προκειμένου να πάρει ο Κωνσταντίνος Ιωάννου συγκεκριμένες εισηγήσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Νέα μέτρα στο τραπέζι… «Κόβουν» τις επισκέψεις

Όπως πληροφορείται η Cyprus Times, το σενάριο ενός γενικευμένου lockdown φαίνεται να είναι για την ώρα απομακρυσμένο, αν και πάντα βρίσκεται στο τραπέζι ως έσχατη λύση σε περίπτωση που η επιδημιολογική εικόνα εκτροχιαστεί. Παράλληλα, υπάρχει και η αντίληψη που λέει ότι και σε άλλες χώρες που επιβλήθηκε lockdown τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά.

Με δεδομένο λοιπόν ότι ούτε τα δημόσια οικονομικά αντέχουν στην παρούσα φάση ένα lockdown, αναζητούνται τρόποι να περιορίσουν οι πολίτες τις επαφές τους διαφορετικά.

Πληροφορίες της Cyprus Times αναφέρουν ότι υπάρχουν δύο επιλογές που φαίνεται να κερδίζουν έδαφος. Το πρώτο μέτρο που αναμένεται να ανακοινωθεί είναι η εξ αποστάσεως εργασία στο Δημόσιο και δεύτερο ο περιορισμός των κοινωνικών συναθροίσεων.

Στόχος των αρμοδίων είναι ουσιαστικά να περιοριστούν οι επισκέψεις από σπίτι σε σπίτι, ειδικά τώρα την περίοδο των γιορτών. Ως εκ τούτου, σε περίπτωση που τα δύο πιο πάνω «κλειδώσουν» αναμένεται να εγκριθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο και να τεθούν άμεσα σε ισχύ. Δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως για την ώρα τι θα γίνει τη νύχτα της Παραμονής Πρωτοχρονιάς.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal