MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Νέα μέρα… Σε συναγερμό για κακοκαιρία

Advertisement

Sponsored by exness

Σε επιφυλακή λόγω έντονων καιρικών φαινομένων – Νέες ανακοινώσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες 

Advertisement

Σε κλοιό κακοκαιρίας παραμένει η Κύπρος. Και ενώ οι κάτοικοι της Λευκωσίας, της Λεμεσού και άλλων περιοχών μετρούν τις πληγές τους από την σφοδρή κακοκαιρία της Δευτέρας, οι αρμόδιες Υπηρεσίες, όπως Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία, Πολιτική Άμυνα και Επαρχιακές Διοικήσεις είναι σε επιφυλακή αφού τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Οι κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, τα τελευταία 24ωρα ανήλθαν στις 260.

Η κακοκαιρία τη νύχτα της Τρίτης προκάλεσε αυτή την φορά προβλήματα στην Ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Με το πρώτο φως της ημέρας η Πυροσβεστική Υπηρεσία γίνεται δέκτης τηλεφώνων από πολίτες που χρειάζονται βοήθεια στο Παραλίμνι.

Ο κύριος Κεττής ανέφερε ότι μέχρι στιγμής οι κλήσεις είναι έξι. Αφορούν άντληση όμβριων υδάτων από υπόγεια, δυο ρυμούλκησεις οχημάτων από πλημμυρισμένους δρόμους και μετακίνηση δέντρου που έπεσε σε κουτί της ΑΗΚ.

Σε ανακοίνωση η Αστυνομία αναφέρει «λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην επαρχία Αμμοχώστου, όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στον Πρωταρά, είναι αδιάβατοι ή επικίνδυνοι. Επίσης πλημμυρισμένοι δρόμοι υπάρχουν εντός Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας. Καταβάλλονται προσπάθειες τόσο από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όσο και από τις τοπικές αρχές για αποκατάστασή τους.

Προτρέπονται οι οδηγοί να μην χρησιμοποιούν το πιο πάνω οδικό δίκτυο του Πρωταρά μέχρι τον καθαρισμό των δρόμων και την ασφαλή αποκατάσταση της κυκλοφορίας».

Σε άλλη ανακοίνωση της η Αστυνομία αναφέρει ότι «λόγω βροχόπτωσης που υπήρχε κατά τη διάρκεια της νύκτας, στους πιο κάτω δρόμους της επαρχίας Λεμεσού, υπάρχουν κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών.

  • Γεράσας – Καλού Χωριού
  • Γεράσας – Λουβαρά
  • Σαιττά – Καρβουνά

Προτρέπονται οι οδηγοί να που θα διακινηθούν στο πιο πάνω οδικό δίκτυο, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.»

Πορτοκαλής συναγερμός

Οι μετεωρολόγοι εξέδωσαν ανακοίνωση από χθες για πορτοκαλί συναγερμό, ενώ σύμφωνα με την αναλυτική πρόβλεψη του Τμήματος Μετεωρολογίας βαροµετρικό χαµηλό επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά στα προσήνεµα, µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Σε καταιγίδες, οι άνεµοι θα πνέουν µεταβλητοί πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα προσήνεµα παράλια ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά στα προσήνεµα, µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Σε καταιγίδες, οι άνεµοι θα πνέουν µεταβλητοί πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και τοπικά στα προσήνεµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι.

Την Παρασκευή τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και ενδέχεται να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή πτώση, για να κυµανθεί λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network