MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Nέα κατηγοριοποίηση χωρών για αφίξεις ανακοινώθηκε στα κατεχόμενα

Advertisement

Sponsored by exness

Το “υπουργείο υγείας” στα κατεχόμενα ανακοίνωσε σήμερα νέα κατηγοριοποίηση χωρών για αφίξεις με βάση τον επιδημιολογικό κίνδυνο, με ισχύ από την 29η Αυγούστου

Στην κατηγορία Α οι επιβάτες πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ για κορωνοϊό έως και 72 ώρες πριν την άφιξή τους. Σε αυτή τη κατηγορία εντάσσονται: Εσθονία, Φινλανδία, Νότια Κορέα, Λιχτενστάϊν, Λιθουανία, Λετονία, Ουγγαρία, Μαλδίβες, Νορβηγία, Σλοβακία, Σλοβενία, Νέα Ζηλανδία, Καναδάς, Ταΐλάνδη, Γεωργία. Οι επιβάτες αναφέρει το “υπουργείο” μπορούν να εισέλθουν από οποιαδήποτε “πύλη εισόδου” με αρνητικό τεστ.

Advertisement

Όσοι δεν προσκομίσουν αρνητικό τεστ μπορούν να εισέλθουν στα κατεχόμενα από δύo οδοφράγματα, αυτό το Αγίου Δομετίου και του Περγάμους καθώς μόνο εκεί υπάρχει η δυνατότητα για διενέργεια εξετάσεων. Θα παραμένουν σε καραντίνα ως την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και θα πληρώνουν το κόστος του τεστ.

Για επιβάτες με άφιξη μέσω Τουρκίας από οποιαδήποτε χώρα της κατηγορίας Α επιβάλλεται η προσκόμιση τεστ 3-5 μέρες πριν την άφιξή τους και θα υποβάλλονται σε δεύτερο τεστ με την άφιξή τους.

Όσοι εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές, μαθητές/φοιτητές ή διακινούνται για λόγους υγείας ή άλλους λόγους θα πρέπει να προσκομίζουν τεστ μόνο μια φορά.

Οι κάτοικοι Πύλας πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό τεστ μόνο μια φορά. Το ίδιο ισχύει και για διπλωματικό προσωπικό, προσωπικό των ΗΕ και των Βάσεων.

Στην κατηγορία Β περιλαμβάνονται οι χώρες: Αυστρία, Δανία, Ιρλανδία, Ελβετία, Ισλανδία, Ιαπωνία, Πολωνία, Βέλγιο, Ιταλία , Τσεχία , Μονακό, Βατικανό, Σαν Μαρίνο, Ρουάντα, Ουρουγουάη, Κίνα, Βοσνία, Σιγκαπούρη, Τουρκία, Ιορδανία, Γερμανία, Ελλάδα, Κουβέιτ, ΗΒ και Σουηδία. Οι επιβάτες πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ 3-5 μέρες πριν την άφιξή τους και δεύτερο τεστ θα γίνεται στα κατεχόμενα. Όσοι έχουν διαμονή σε ξενοδοχεία θα πρέπει να αυτοπεριορίζονται εκεί και οι υπόλοιποι στα σπίτια τους μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Για αναχωρήσεις προς Τουρκία και διαμονή 5 μέρες ή λιγότερες πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ που να έγινε 3 μέρες πριν την αναχώρησή τους από το ψευδοκράτος . Κατά την άφιξη τους από Τουρκία πρέπει να έχουν αρνητική εξέταση που να έγινε στην Τουρκία και επιβάλλεται να εξεταστούν 2η φορά στις πέντε με επτά μέρες της άφιξής τους.

Για επιβάτες από Τουρκία που είχαν εκεί διαμονή λιγότερη των 5 μερών και δεν εξετάστηκαν πριν την αναχώρησή τους από το ψευδοκράτος θα επιβάλλεται να παραμείνουν σε καραντίνα 3 ημερών σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και πριν την επιστροφή στα σπίτια τους θα υποβάλλονται σε τεστ με δικό τους κόστος.

Στην κατηγορία Γ κατατάσσονται οι χώρες: ΗΠΑ, Βραζιλία, Αργεντινή, Σερβία, Μαυροβούνιο, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Ινδία, Ιράν, Ισραήλ, Καζακστάν, Κόσοβο, Μεξικό, Αίγυπτος, Πακιστάν, Ρωσία, Τουρκμενιστάν, Μπαγκλαντές, Φιλιππίνες, Ιράκ, Ισπανία, Γαλλία, Βουλγαρία, Αλγερία, Αυστραλία, Μαρόκο, Κατάρ, Αζερμπαϊτζάν, Μάλτα, Κροατία, Ολλανδία, Ανδόρα, Τυνησία, ΗΑΕ, Λίβανος, Ουκρανία, Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες που δεν κατονομάζονται.

Οι επιβάτες πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό τεστ με διενέργεια 3-5 μέρες πριν την άφιξή τους και θα υποβάλλονται σε 2η εξέταση κατά την άφιξή τους. Θα είναι σε καραντίνα 14 μερών σε ειδικά κέντρα και θα δικαιούνται να εξέλθουν όταν το 3ο τεστ είναι αρνητικό. Όλοι πληρώνουν το κόστος του τεστ εκτός “υπήκοοι” του ψευδοκράτους και “μόνιμα διαμένοντες”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal