MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Νέα απάτη μέσω email σε βάρος εταιρείας στη Λεμεσό… Πως οι 33 χιλιάδες έκαναν «φτερά»

Advertisement

Sponsored by exness

Νέα υπόθεση απάτης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενώπιον του ΤΑΕ Λεμεσού – Νόμιζαν ότι έκαναν έμβασμα σε συνεργάτες τους στην Ιταλία αλλά τα χρήματα πήγαν αλλού – Διερευνά η Αστυνομία και απευθύνει έκκληση για προσοχή

Advertisement

Σύμφωνα με την καταγγελία που βρίσκεται ενώπιον των αρχών από χθες, ο εκ των ιδιοκτητών εταιρείας κατήγγειλε ότι είχε παραγγείλει από εταιρεία με έδρα την Ιταλία μηχάνημα αξίας 110 χιλιάδων ευρώ. Μετά από ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, η εταιρεία του παραπονούμενου προχώρησε σε έμβαση 33 χιλιάδων ευρώ μέσω κυπριακής τράπεζας ως προκαταβολή, σε λογαριασμό τράπεζας που τους υποδείχθηκε μέσω email σε τράπεζα στην Ισπανία.

Ακολούθως και μετά από επικοινωνία με την ιταλική εταιρεία διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για απάτη και ότι είχε γίνει υποκλοπή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όπως διαπιστώθηκε ο λογαριασμός στον οποίο είχε γίνει το έμβασμα δεν ανήκει στην προμηθεύτρια εταιρεία.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης. Μιλώντας στη Cyprus Times ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης εφιστά εκ νέου την προσοχή του κόσμου. «Το έχουμε πει πολλές φορές, επανερχόμαστε και ζητούμε από τον κόσμο να ενημερώνεται από εμάς, από το ΤΑΕ, από την Αστυνομία, αλλά και το Γραφείο Διερεύνησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, ούτως ώστε να αποφεύγονται αυτές οι απάτες. Να σας πω ενδεικτικά ότι αυτές οι 30 υποθέσεις που διερευνούμε, το κόστος, η ζημιά που έχουν πάθει οι κύπριοι επιχειρηματίες αλλά και οι ιδιώτες, ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ» σημείωσε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

Δεν μπόρεσε

Protathlima